ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 12:23:32
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  19. Decembar - prvi prelazak granice EU bez viza
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Add to: Facebook Print
Author Topic:

19. Decembar - prvi prelazak granice EU bez viza

(Read 8132 times)
mican
novajlija
*

« Reply #60 on: 10-01-2010, 14:13:10 »

pitali su nas na prelazu sa Bugarskom koliko love imamo, a na odgovor 10 evra samo su rekli "daleko cete da dogurate" i "srecan put"...

happy
Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #61 on: 10-01-2010, 15:30:45 »

Tekst u Blicu i nekako, ali komentari ispod  death mad Skoro niti jedan pozitivan. Narod za proucavanje 
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #62 on: 10-01-2010, 21:38:06 »

Nekoliko postova obrisano, jer je krenulo s politikom i strankama. Smiley

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #63 on: 10-01-2010, 23:11:56 »

Ја бих вратио визе назад, ал' да не морају ови да везују појас док возе кола. Grin

ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #64 on: 11-01-2010, 03:21:51 »

Ne obazirati se, nasi to namerno pisu ,ali, ali, shvatili su da bez belog sengena ne moze...
Na kraju,mi smo putnici i putovacemo, a sta jedan "Blic" pise, koga briga!!!
« Last Edit: 11-01-2010, 03:24:11 by ivanaste » Logged

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #65 on: 11-01-2010, 08:50:31 »

Mene apsolutno nista nisu pitali kad sam isla za Madjarsku... ni gde idem ni sta cu da radim ni koliko para imam... sve zavisi na koju nogu su ustali tog dana

Drugar koji je putovao samnom je imao plavi pasos i vizu u njemu i sve je bilo ok

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #66 on: 11-01-2010, 11:00:52 »

Pročitao sam tekst i ne znam šta da kažem. I mi smo bili ovih dana u Mađarskoj, išli smo kolima, i nismo imali nikakvih problema. Što se Slovenije tiče, prošle godine su vratili jedan autobus sa njihove granice sa sve zabranom, zato što su pokušali da je pređu sa pasošem nosioca vize koji je u zadnjem trenutku otkazao putovanje. U pitanju je bila ekskurzija, i tada važeći vizni režim, ali čisto poređenja radi, naš autobus koji je krenuo posle tog autobusa 2 sata kasnije, nakon primljene vesti se okrenuo ka Mađarskoj, i tamo smo prešli granicu opušteno.

Cika Sima
putnik srednjeprugaš

« Reply #67 on: 19-02-2010, 18:34:04 »

Upravo sam stigao iz Rumunije. Isao sam malo sa drustvom do Temisvara autom.
Na granici, nas policajac mi nije udario pecat u pasos. Rumun: "Dobar dan, pasos molim", skenirao je pasose. "Hvala sretan put". Cak mi na ulazu u Rumuniju nije ni pecat udario. U povratku ista slika samo je uzeo pasose, skenirao ih, vratio i  mahnuo rukom, a da nije ni pogledao pasos, a kamoli udario pecat. Ni nas policajac mi nije udario pecat u povratku.
Tako da sam danas bio u Rumuniji, a da mi Rumuni, ni nasi, nisu udarili pecat, ni na ulazu, ni na izlazu.
« Last Edit: 19-02-2010, 18:36:19 by Cika Sima » Logged
Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #68 on: 19-02-2010, 18:51:50 »

Ma ajde, ti to samo želiš da se pohvališ da si bio u Rumuniji... a u stvari nisi!  Smiley

Šalim se. Ne znam zašto se ovo dešava. Npr. kada apliciraš za američku vizu, ima pitanje gde treba da nabrojiš sve zemlje koje si posetio u poslednjih deset godina.
Šta napisati u Čika Siminom slučaju?

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
Cika Sima
putnik srednjeprugaš

« Reply #69 on: 19-02-2010, 22:31:47 »

Izgledea da to nije nista neobicno.
Moj prijatelj pored SRB ima i HR pasos, i vec godinama sa HR pasosem, ulazi i izlazi iz Sengena (uglavnom na Horgosu) a da mu Madjari nikad ne udare pecat.
Ponekad prelazi samo sa licnom kartom ali to moze samo ako u Italiju, Sloveniju i Madjarsku, ulazi kopnom iz Hrvatske.  
Ako iz Srbije ulazi u Madjarsku, mora da ima pasos, ali mu Madjari ne lupaju pecate, dok mu nasi obavezno lupe po jedan za izlaz i ulaz. Za svaki slucaj. Da se nadje.
Posle je nadosao na kombinaciju da nasima pokazuje SRB pasos, a Madjarima HR pasos.
« Last Edit: 19-02-2010, 22:53:17 by Cika Sima » Logged
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #70 on: 19-02-2010, 23:00:09 »

U Francuskoj, aerodrom Buve ili Buvije pre 10 dana, pitali me za vizu, rekoh im da nasim gradjanima ne treba i on baci pogled na neki spisak i posle par sekundi rece ok...

Gagili5
putnik kratkoprugaš

« Reply #71 on: 23-02-2010, 22:10:06 »

evo jedno glupo pitanje Smiley idem vozom za Pestu sledeci mesec, zanima me vase iskustvo, jel pregledaju carinici sta se nosi posto bi da ponesem sa sobom 2 boxa cigareta a znam da to nije dozvoljeno Cheesy  angel/devil Embarrassed  angel/devil

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi"
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #72 on: 23-02-2010, 23:29:29 »

Stavi sebi jedan, a nekom saputniku ubaci drugi...

Gagili5
putnik kratkoprugaš

« Reply #73 on: 23-02-2010, 23:38:06 »

idem sama, a otkud znam kakvi ce likovi biti oko mene u vozu  Shocked

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi"
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #74 on: 23-02-2010, 23:43:09 »

Pa neka prica, zamolis, nemam pojma...

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube