ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 01:39:48
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Kairo u skicama
« previous next »
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Kairo u skicama

(Read 7067 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 20-12-2009, 20:25:59 »

Kairo. Divovski multiverzum koji nije lako preći ni fizički, ni u misaonom prostoru: i korak i misao jednako se zapliću u slepe ulice, skakuću kao uplašeni zečevi između automobila ili obeshrabreno gledaju višespratne autoputeve koji krivudaju između krovova zgrada načičkanih prašnjavim satelitskim antenama. Sa svake strane po nekoliko horizonata, a najdalji od njih, koji se već gubi u beličastoj izmaglici, i dalje je grad. Urlanje iz dvadeset miliona grla zatisnutih peskom i prašinom, a kroz sve to kotrljamo se mi: tri sićušna zrna u želucu pregojenog Vavilona koji se prejeo betona, automobila, ljudi i samog sebe.

Autori: Uroš, Lazar, Marko

Pročitajte ceo tekst
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #1 on: 21-12-2009, 02:07:20 »

Немам питање, али имам коментар:
Свака част, веома илустративно и заниљиво! Као да сам са вама. Smiley

ela
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 21-12-2009, 10:06:49 »

Odlican tekst:) Kao da sam i sama tamo...Cita se u jednom dahu, nekim djelovima sam se ponovo vratila da ih jos jednom "prozivim"Smiley Natjera te da sa nestrpljenjem iscekujes sledece nastavke, nove dozivljalje i kafanske razgovore...

Poiskah štit dobri da štiti me
Bacih ga potom dobrog jer
Tišti me
jeka
Guest
« Reply #3 on: 21-12-2009, 10:21:10 »

savrseno! Cheesy oduvek sam zelela da pitam Sudance: sta zele za Novu godinu? (i kada je), sta je ljubav?, gosn Sudanče, budite ljubazni da nam nesto nacrtate/otpevate?... sta biste nam porucili, neki savet, mozda?, sta kaze Lav, a sta Slon?Smiley da li biste pojeli Urosa? (kako bi se zvao taj specijalitet?) pisite, pisite, pisite
radap
Guest
« Reply #4 on: 21-12-2009, 12:23:48 »

Izvanredno preneta atmosfera grada toliko drugačijeg od svega što mi ovde na Balkanu poznajemo. Svaka čast za zapažanja i spisateljski kvalitet.
bee beep
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 21-12-2009, 15:40:15 »

Docarali ste razmisljnja i sudbine ljudi srednjeg i viseg sloja u Egiptu. Mene to uvek zanima. Kada citam o Kairu uvek se provlace tekstovi o gradjevinama i ljudima koji obavljau svakodnevne poslove na ulici i sl. Malo ko zeli da napise nesto o onima koji mozda imaju drugacije vidjenje zivota.
Jelena
putnik srednjeprugaš

« Reply #6 on: 21-12-2009, 16:37:53 »

sjajno, slike, crtezi, price, emocije, ma  clap
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 21-12-2009, 16:47:20 »

Hvala sto ste me proveli i kroz nekoliko meni nepoznatih "Kaira". Uzivajte i dalje u ovoj avanturi Cheesy

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
Nikolar91(nick nije zauzet)
Guest
« Reply #8 on: 21-12-2009, 18:21:05 »

Divni blog, od sad cu ga redovno pratiti.

Pitanje za slucajnog prolaznika:
-Koje je najcesce pitanje koje vam stranci postavljaju.
a.b.
Guest
« Reply #9 on: 21-12-2009, 18:25:46 »

Što bi rekli u Politikinom zabavniku - za čitanje i uživanje. Pitanje za Sudance: U drugoj polovini 20. veka još je važio zakon da se lopovima odseca ruka. Kako je sada?
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 21-12-2009, 19:11:46 »

A sto se tice pitanja, mnogo me zanima da li jos uvek i u kojoj meri obrezuju zene. Ne znam jedino ko bi smeo da postavi to pitanje i koliko bi odgovor bio validan, buduci da su mi se jedan Egipcanin kleo da se to u Egiptu vise ne radi sto je apsolutna laz.

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 21-12-2009, 19:40:38 »

Jelena ... sta ti znas o emocijama majke ti? Pitanje za sudance: Kako se na sudanskom kaze "nemam para"? smiley
jovan
putnik srednjeprugaš

« Reply #12 on: 21-12-2009, 22:04:01 »

Genijalno, svakim vasim kilometrom vam sve vise zavidim.
samo napred, pisite.

Pitajte coveka sta zeli od DEDA MRAZA za novu godinu...
bas me znaima sta oni zele u zivotu, sta misle o novoj godini i ima li Deda Mraza (bar onog crveno-belog Kokakolinog) u Africi
limunada
Guest
« Reply #13 on: 21-12-2009, 22:34:51 »

Koja je za Sudance "obećana zemlja"?
kompe
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 22-12-2009, 01:38:18 »

opet sam procitao bez daha i ovaj vas blog...
vrlo poucno,a opet i donekle saljivo napisano,sa dosta zapazanja,dijaloga.... clap

pitanje:Da li znaju Sudanci da postoje i (tamo neki) Danci?  Smiley

pisite i pazite na saobracaj  Grin

« Last Edit: 22-12-2009, 01:47:03 by kompe » Logged
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube