ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 00:27:22
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Od Kaira do Sudana
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Od Kaira do Sudana

(Read 5421 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 25-12-2009, 18:47:52 »

Ž. stanica u Kairu. Ulazimo u voz za Asuan. Uniforma konduktera je nepeglana, prašnjava; on nosi papuče i rupice u obrazima. Kupe je klaustrofobičan, jezivo prljav, prozora mutnih i narandžastih, kao vašarske mačke, tmurnih, kroz koje će se sutradan tek nazirati veličanstvena dolina Nila. Spuštamo rance preko sedišta a oblak dima boji nas u bež.

Autori: Uroš, Lazar, Marko

Pročitajte ceo tekst

bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #1 on: 25-12-2009, 21:16:09 »

Браво.. хаха слатко се насмејах!

Него, довуците неку жену вамо да видимо каке су. Cheesy

rayuela_iva
Guest
« Reply #2 on: 25-12-2009, 22:49:15 »

dance

iskreno mislim da je ovo jedan od najboljih tekstova ikada objavljenih na ovom sajtu  Smiley apsolutno sam oduševljena, genijalno ste napisali, svako od vas trojice je odabrao stil koji mu najviše leži i koji mu veoma dobro oslikava ličnost   mislim da ste otkrili ključ za uspeh, držite se ovakvog stila kad god vas raspoloženje i situacije budu služili Cheesy svaka čast, hvala što ste nam priredili fantastično čitalačko iskustvo  

p.s. od sad ću uvek da merim temperaturu u uvetu, ideja je naprosto genijalna Cheesy
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #3 on: 26-12-2009, 12:57:15 »

Poslastica za čitanje! Sačuvati smisao za humor u mučnim situacijama (ili bar naknadno govoriti o njima na takav način Wink) je velika veština. Slažem se sa Ivom - i tematski i stilski prepoznaju se tri različita rukopisa i fino se nadopunjavaju.  Samo nemojte da se "zaglavite" u tim ulogama. Wink

Prva stvar koju sam uradio kada sam pročitao tekst bilo je da ga pročitam ponovo, toliko je dobar. Ovo je misao dana: "...trčimo, možda površno, kroz mesta mereći im vrednost satima koje valja u njima provesti, a koliko li samo bezvrednih trenutka tako dobije nezaslužene pažnje dok onih retkih, kao što je ovaj, biva nasilno presečeno, žureći za novim sa spiska." Potrudiću se da je zapamtim.

P.S. Čivitli i "daj čokoladice" pogled... :DDDDDDDDDDDDDD

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #4 on: 26-12-2009, 15:26:43 »

Ахха "дај чоколадице" Cheesy Чим се врати сви ћемо да га укоримо тим погледом.  Grin

vanjat
novajlija
*

« Reply #5 on: 26-12-2009, 16:30:06 »

neverovatan text!!

samo nastavite ovako da pisete, ne mogu da prestanem da citam, hocu jos jos jos Cheesy
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 26-12-2009, 16:34:21 »

Jedva cekam sledeci nastavak!
litobrauzer
Guest
« Reply #7 on: 26-12-2009, 23:14:49 »

Odavno se divim kvalitetnim blogovima, jer ja dok se ne vratim kući ne umem tri rečenice da sastavim, mada mi većina materijala za priču već lebdi u glavi. A ova tropriča postavlja nove putopisne standarde.

Posebna pohvala za razmišljanje na temu "Ovoga ima samo ovde i nigde na svetu!". Nego mi nije jasno, je l se sledećih dana u vozu nije baš ništa zanimljivo događalo ? Nekako mi fali taje deo priče.

I, moram da priznam da bih bio još više oduševljen kad bi se u nastavku priče Lazar i Či javljali iz Sudana i Etiopije, a Uroš sa onog brda Smiley. Al, dobro.

aj nek vam je vetar u leđa
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 27-12-2009, 11:49:59 »

Tu sam... pratim vas u stopu... Smiley

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 27-12-2009, 12:49:19 »

Nemam sta veliko da dodam nakon ostaih komentar, ali moram da se pidruzim pohvalama i da priznam da jedva cekam nastavak.

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
gradimirstories
Guest
« Reply #10 on: 27-12-2009, 13:44:04 »

Ex Africa semper aliquid novi. Jedino mi smeta što ispod fotografija ne piše šta je to što gledam, Nil ili more, od čega su tragovi na pesku i sl.Ostalo je OK. Zanima me šta od alkoholnih i bezalkoholnmih pića piju ljudi u tim zemljama. Rakiju od urmi, pivo od smokava, vino od palmi ili bogzna čega? Pretpostavljam da ima kokakole? Da li su javni vecei besplatni? Gradimir.
golosina_comment
Guest
« Reply #11 on: 27-12-2009, 14:43:38 »

bravo, bravo!
Smiley
Lazarr
Guest
« Reply #12 on: 27-12-2009, 21:06:02 »

Jest, tesko je pisati usput. Mene licno to najvise muci. Kao prvo, niko od nas nije naucen da pise olovkom u svesku, sto je povod neprestanom gundjanju ("eh, sta bih sada dao za laptop...") Druga stvar je sto smo ili u nekoj trci, ili smo apsolutno premoreni, pa uglavnom pisemo navrat-nanos, sa sveskom na kolenu. Ja licno imam utisak da bih mogao nesto dobro da napisem tek kada bih se vratio kuci na par dana, zakljucao vrata i iskljucio telefon. Trece, zamislite kakvi su internet kafei u Sudanu... Ali putno blogopisanje postavlja svoja pravila, i tu nema mnogo izbora.

Dalje sa odgovorima. Kokakolu piju svi, ali jos vise piju sokove od cedjenog voca. Nama se najvise svideo sok od secerne trske. Casa kosta oko 12 dinara. Alkohol... Egipcani imaju neku svoju lokalnu brlju koja se zove "arake", i naravno skup strani alkohol... Ali nisam sasvim siguran da li alkohol smeju da kupuju i lokalci, ili samo stranci. Provericu. Javni WC... Kako gde. Negde se placaju, negde su besplatni, ali su uglavnom toliko prljavi da je bolje jednostavno uci u neki restoran i zamoliti za WC, uvek pustaju, mozda zato sto smo stranci.

Probacemo ubuduce da pisemo ispod slika sta je na njima.
np
Administrator
novajlija

« Reply #13 on: 28-12-2009, 02:13:37 »

I šta reći nego - vrhunski! Svaki deo sve bolji i bolji! Aj uzdravlje i neka je sa srećom!
radap
Guest
« Reply #14 on: 28-12-2009, 10:53:28 »

Brzo smo se navikli na one izvanredne crteže pa nam sad nedostaju. Hoće li se vratiti na stranice bloga? Inače, sve se čita bez daha.
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube