ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 14:57:20
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Sudan: Od Dongole do Kartuma
« previous next »
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Sudan: Od Dongole do Kartuma

(Read 7570 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 02-01-2010, 20:08:56 »

Jedan od naših šofera se vraća, bez drugara. Vozi još kilometar-dva i ostavlja nas pored velike raskrsnice. Levo je put za Atbaru. Pravo je Sunce koje zalazi. Desno, i svuda okolo, nalazi se pustara ravna kao suvi Banat. Do grada je ostalo više od dvesta kilometara...

Autori: Lazar, Uroš, Marko

Pročitajte ceo tekst
vasco-putnik
putnik srednjeprugaš

« Reply #1 on: 03-01-2010, 00:04:13 »

Genijalno-prica o "parazitima" mi je ulepsala vece, a ono mesto...e, stvarno, koliko sam vam zavideo, sad sam srecan da to nisam iskusio...doduse, deluje vrlo zivopisno i nisam siguran da ne bih isao tamo..
vasco-putnik
putnik srednjeprugaš

« Reply #2 on: 03-01-2010, 00:07:27 »

E, da, ja toliko uzivam citajuci sta pisete da mi je naprosto zao kad se priblizim kraju. Kad se vratite organizovacemo "humanitarnu" veceru sa svim sto vam se jelo tokom putovanja!
kompe
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 03-01-2010, 00:26:41 »

E, da, ja toliko uzivam citajuci sta pisete da mi je naprosto zao kad se priblizim kraju

Ista stvar je i kod mene...
S'tim sto ja dok citam sam toliko nestrpljiv(kao dete koje otvori novogodisnji paketic,pa ne zna sta ce pre)da preskocim poneki pasus,pa se vracam,pa jos jednom procitam isti...

...kakva paranoja zbog obicnog duvana...toliko sam se uziveo da sam i sam mahinalno poceo jezikom da proveravam u kakvom stanju mi je donja usna Smiley

fotografije,razgovori,skice,opisi...sve bolje od boljeg.

Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #4 on: 03-01-2010, 00:32:19 »

Opet odlično!
Evo već mahinalno proveravam da li ste postovali nešto novo, a kad mi pređe u naviku taman ćete da se vratite i onda ću vas mrzeti više nego sad Tongue
Šalim se...
Priča o parazitima je hit! Kad se vratite, pridružujem se Vaskovoj ponudi za tu bogatu trpezu, da bude još bogatija... ali odma kad se vratite, da ne steknete naviku da ima 'rane.

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 03-01-2010, 00:42:15 »

pa vi ste nadrljali kada moja mama vidi ovo... sudanka ima nokte ofarbane u crveno... kanom!!! bolje bezite sto pre u najrobi pre nego sto vam stigne porudzbina za par kilograma Smiley))

paraziti su hit, ali meni je pravi hit tajna policija Cheesy savrseno Smiley)) ponovo odlicno napisano, i urosev crtez sudanaca je takodje odlican Smiley) pisite brzo jos Smiley

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
Maja_Ns
Guest
« Reply #6 on: 03-01-2010, 01:08:36 »

Fascinantno, ne mogu daverujem gde ste zabasali Smiley
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 03-01-2010, 01:46:48 »

jedino što mi nije jasno na crtežu sudanaca... jesu to sad crnci ili nisu Tongue meni posle prethodnog posta više ništa nije jasno Cheesy

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 03-01-2010, 09:45:26 »

Znači Uroš radi ilustracije? Hteo sam da pitam sinoć ko je crtao, i one sličice sa putevima i posle sa Sudancima su hit!

klapac
novajlija
*

« Reply #9 on: 03-01-2010, 09:48:22 »

"Da je policija tajna vidi se već po tome što na kući ništa ne piše." - xaxax ovaj deo je legendaran!
pozdrav
sirijus
putnik kratkoprugaš

« Reply #10 on: 03-01-2010, 12:47:00 »

Uostalom, kana je odličan prirodni lek protiv vaški, gljivica i ostalih parazita... 
radap
Guest
« Reply #11 on: 03-01-2010, 13:40:28 »

Neverovatno kakve sve konsrukte može da osmisli (ili pokuša da realizuje) ljudski um na datoj tački koordinatnog sistema našeg globa - tajna policuja. Slika velikog dečaka koji se igra piramidama je takođe upečatljiva kao i parazit. Ja čitam polako tako da na svakom mestu proboravim neko vreme, dobro osetim atmosferu, snimim likove. Naša čitalačka srca sve brže kucaju, stoga ne odugovlačite sa izveštavanjem.
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #12 on: 03-01-2010, 13:53:16 »

Kao i obicno, sve pohvale za tekst, vrlo zabavno!  clap
Ono sto me pomalo rastuzuje u celoj prici, jeste da od kad ste usli u Sudan, nikako da procitam odusevljenje bilo cime  Sad Sve ide u smeru da potvrdi stereotipe o Africi koje slusam godinama, sva ta beda, prljavstina, dezorganizacija.... Da li je moguce da je sve tako crno?
Tesi me sto ste tek krocili u Afriku i zagrebali povrsinu, pa nestrpljivo cekam, da izmedju redova procitam da se zaista radujete necem sto vidite i dozivite tamo, bili to ljudi, mesta, priroda, atmosfera!
Lazarr
Guest
« Reply #13 on: 03-01-2010, 14:05:12 »

@rayuela: To sa crncima je dobro pitanje. Ovde postoji toliko nijansi fizionomije i boje koze, da standardna podela na crnce i belce jednostavno ne pije vode. Mozda ako bismo uveli crnobelce, belocrnce, itd... Probacemo da napisemo nesto o tome u narednom postu.

@bobo: Trudimo se da pisemo onako kako vidimo, ali nigde ne kazemo da je nesto dobro ili lose Smiley Prilicno je prljavo i dezorganizovano - to se ne moze poreci. Medjutim, iz nasih kontakata sa ljudima trebalo bi da se vidi kakvi su oni. Na vama je da iz toga izvucete zakljucke kako najbolje umete, i u skladu sa sopstvenim sistemima vrednosti Smiley

@vasko, acketa: podseticu vas za humanitarnu veceru Smiley
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 03-01-2010, 14:39:03 »

Znam da se trudite da pisete objektivno, i to jeste velika vrednost ovog bloga (izmedju ostalih  Cheesy), zato i rekoh da se nadam da cu procitati 'izmedju redova' vasu radost. Posto ste tako sjajni putopisci, iz objektivnog pisanja isijava vas licni dozivljaj... ako ga ja dobro tumacim.
U svakom slucaju nadam se da uzivate!  Wink
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube