ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 11:05:51
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Azija, Australija & Okeanija
| | |-+  Malezija-problemcici
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Malezija-problemcici

(Read 13280 times)
Al X
putnik-pripravnik
**

« Reply #90 on: 23-05-2012, 12:12:19 »

Nisam na to mislio, Singapore je odlican grad, ali mislim da ostavlja manji Azijski utisak od KL-a. U Singapuru mi se svidelo to svugde moze da se hoda, za razliku od KL-a gde u mnogim delovima i ne postoji staza za pesake!

Losa strana je da je sve duplo skuplje, da ne govorim o taxiju i hrani...U KL-u, moze da se ruca za nekih 80 dinara, a taksi je takodje ultra jeftin za nas standarde. Jedino je alkohol veoma veoma skup.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #91 on: 23-05-2012, 14:53:50 »

Nisam na to mislio, Singapore je odlican grad, ali mislim da ostavlja manji Azijski utisak od KL-a. U Singapuru mi se svidelo to svugde moze da se hoda, za razliku od KL-a gde u mnogim delovima i ne postoji staza za pesake!

Losa strana je da je sve duplo skuplje, da ne govorim o taxiju i hrani...U KL-u, moze da se ruca za nekih 80 dinara, a taksi je takodje ultra jeftin za nas standarde. Jedino je alkohol veoma veoma skup.

Ne znam sta si ti, a i mnogi drugi (bio je postavljen putopis o Singapuru sa istovetnom karakterizacijom) mislili pod time da je Singapur `sterilan`. Ostavlja manje azijski utisak? Ne znam kako to moze biti slucaj sa gradom cije stanovnistvo cine oko 70% Kinezi, 15% Indijci (dve najvece drzave Azije) i raznolike druge manje grupe pretezno azijske populacije? Grad koji zivi nocu, sa tezgama i prodajom na svakom cosku, u kome se radi mnogo, trguje mnogo i trosi, ali i stedi mnogo. Sve veoma tipicno azijski.

Cene su sasvim druga stvar. U Singapuru je glavni trosak smestaj, a kola su luksuz, mada zaista nema nikakve potrebe imati kola sa jednim od najboljih javnih prevoza na svetu. Hrana je takodje veoma jeftina za zapadne prilike. Hrana u Maleziji jeste oko 50% jeftinija od Singapura. Medjutim prednost Singapura su low cost linije ka bilo kuda tako da se bez problema vikendi mogu provoditi od Indije preko Kine do Indonezije. Isto je slucaj i sa Malezijom - Air Asia. Medjutim, porediti kvalitet zivota u Singapuru i u Maleziji nema nikakvog smisla.
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #92 on: 25-05-2012, 02:11:53 »

Georgetown ima dusu... za razliku od KL-a  Grin
Hrana na Penangu i u Melaki je najbolja u Maleziji a sto se tice ostrva, nijedno malezijsko ostrvo nije ni priblizno dovoljno dobro posle Indonezije. Voda nigde nije kristalno plava, svuda je mutna. Perhentian je lep ali su me strasno nervirali generatori struje koji tamo tandrcu po ceo dan i opet voda je bila zamucena cak i pored suncanog dana.
Sve ima svoje za i protiv, ne vredi da se raspravljamo, mozemo samo da iznosimo misljenja a svako treba da svrati ...
 Grin
Meni se Penang bas nije svideo...ali zato mi je Kota Kinabalu super, ima neku opustenu atmosferu, narocito posle KL...

Ali opet mi nije jasno kako je nekom bolje u Dubaiju. Kad se covek navikne na zivot u KL, sve je drugacije. Tacno je da KL ostavlja bezlican utisak, za razliku od drugih gradova u regionu ali za zivot je bolji. Nije toliko skup i sterilan kao Singapore, a opet je sredjeniji i sigurniji od Jakarte ili Bangkoka.
ta nemoj zezati...ti stvarno poredis kl i bankok i u bilo kakvom kontekstu dajuci kl-u prednost.....pa cak sto se i sredjenosti tice...sigurnost je u bankoku svakako daleko veca, tj. o tome tamo ni ne razmisljas  party
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #93 on: 25-05-2012, 03:58:59 »

Mozda gresim, meni izgleda da su po saobracajnom haosu, sigurnosti i higijeni Bagkok i KL u istoj klasi, cak je Bangkok nesto losiji. U KL su mini deponije makar malo zavucene iza zgrada dok u Bangkoku masa ljudi direktno baca smece na trotoar svuda. Centar se redovno cisti, ostali delovi grada kako kad. U predgradjima je jako prljavo. Saobracaj je takodje gori jer je grad veci. Psi lutalice su problem u Bangkoku, u KL-u ne. U Bangkoku svaka malo bolja zgrada ili kvart (u slucaju kuca) ima portire kao sigurnosnu predostroznost, dok toga u KL nema toliko mnogo i koliko sam video uglavnom se odnosi samo na luksuzne objekte, a ne na delove grada gde zivi srednja klasa kao u BKK. Cim padne mrak portiri pustaju u kvart ili zgradu samo aute sa registracijom koja je uknjizena u spisak stanara. Toliko o sigurnosti.
« Last Edit: 25-05-2012, 04:03:22 by noskich » Logged
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #94 on: 26-05-2012, 14:34:59 »

u sv. slucaju, voleo bih da upoznam osobu koja bi radije zivela u kuala lumpuru nego u bankoku...u tom kontekstu sam i prokomentarisao da je poredjenje neadekvatno...
osoba koja je komentarisala ove gradove razmislja o kl kao mestu za zivot, pa ga poredi sa ostalim gradovima..
ali but,  ne zivis u odredjenom gradu zbog jedne ili 3 stavke koje su bolje nego negde drugo..to se mora gledati kao celina, a ne rasparcavati, jer je grad jedan organizam, a ne svaki organ pojedinacno...
kada bi posmatrali beograd kroz pojedinacne stavke, zakljucili bismo verovatno da je svaka od njih gora od onih u zagrebu npr..
pa ja ponovo ne znam osobu koja nije sa ovih prostora( da iskljucimo lokal patriotizam), a da bi radije zivela u zagrebu nego u beogradu...
Ena
putnik-pripravnik
**

« Reply #95 on: 30-05-2012, 23:17:47 »

[
Ali opet mi nije jasno kako je nekom bolje u Dubaiju. Kad se covek navikne na zivot u KL, sve je drugacije. Tacno je da KL ostavlja bezlican utisak, za razliku od drugih gradova u regionu ali za zivot je bolji. Nije toliko skup i sterilan kao Singapore, a opet je sredjeniji i sigurniji od Jakarte ili Bangkoka.
Pa vec sam rekla, zato sto je Dubai milion puta cistiji, sredjeniji, sigurniji, nema bag snatchera na pr,.(sigurnost mi je bitna stavka) i td. A i sam si rekao da je sve stvar navike. I naravno licnih afiniteta. Mene daleko vise privlaci Singapur, sta vise sutra bih se tamo preselila, iako je 'sterilan', ali istovremeno nista mi ne znaci sto je Kuala Lumpur cistiji od Jakarte, ili mozda Pnom Pena. Ta azijska haoticnost moze da bude zanimljiva kada je posmatras kao turista, putnik u prolazu, ali ne i kada zivis okruzen njom na duzi period. Mada, opet razliciti smo. 102
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #96 on: 01-06-2012, 00:10:34 »

mislim i dalje da putnici u jugoistocnu aziju, ukoliko nemaju neke izrazite potrebe, nemaju nekog preteranog razloga da posecuju maleziju, pogotovu njen kopneni deo...takodje, sto se tice  gradova za zivot, u okolini, mislim da je kuala lumpur i dalje najnizi na mojoj lestvici...pacovi i smrad  su dovoljan razlog, da i ne pominjemo druge...
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #97 on: 06-06-2012, 20:42:09 »

jbt nema me na forumu godinu dana a vi se rasrpavljate oko iste price  102
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #98 on: 07-06-2012, 07:37:38 »

Thai vizu mozes dobiti i u Singapuru (a mozda i u Maleziji), samo traze avionsku kartu i rezervaciju hotela.

Koliko sam cuo u Burmi jos uvek vazi pravilo da stranci placaju do 10 puta visu cenu za prevoz, pa razne takse itd.
hampi
putnik kratkoprugaš

« Reply #99 on: 07-06-2012, 18:08:50 »

E pa Chaba, pogresno si cuo za Burmu.Kakvih bre 10 puta vise placaju stranci.Da si samo malo razmislio shvatio bi da je to glupost.Ako neko i hoce da zezne stranca to je za kartu za bus i to mozda 2-3$ maksimalno..Cene prevoza se znaju. Kada bi bilo kako si "cuo" onda bi za let Yangun-Bagan koji je oko 85-90$ stranci placali 800-900$,bus na istoj relaciji bi kostao 250$ itd.Ljudi lupetaju i nenormalno preuvelicavaju. Jos jednom, cene prevoza se znaju, potrazi na netu, naci ces bez problema.
hampi
putnik kratkoprugaš

« Reply #100 on: 07-06-2012, 18:20:11 »

Uostalom, evo ti jedan primer:www.seat61.com/Burma.htm Pogledaj cene prevoz vozom pa sad zamisli da stranci placaju 10x vise. Naravno da ne-svi placaju isto.
U nekom zemljama postoje razlike u ceni prevoza. Npr. u Argentini strance deru za prevoz avionom unutar zemlje.
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #101 on: 08-06-2012, 20:59:02 »

Da citiram link koji si sam dao
Foreigners pay higher fares than Burmese citizens, and must pay in US dollars.
Let Yangun-Bagan Burmejci ocigledno ne placaju jer nemaju te pare, tako da idu vozom, za recimo $5. A ti kao stranac bi za isti voz placao $50, ili ako zelis onda letis za $90. Niko ne placa $900 ne pricaj gluposti.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #102 on: 09-06-2012, 10:41:00 »

Niko ne placa $900 ne pricaj gluposti.

Trebalo bi malo da spustis loptu.
Pengembara
novajlija
*

« Reply #103 on: 10-06-2012, 08:00:20 »

Ubi me covece... I moj plan da budem tamo 3-4 dana. Bljak... Kako do vize za indoneziju?
Ne znam odakle ti ta ideja da u Maljeziji pada kisa tokom cele godine, mislim da dva sata provedena u Majeziji nisu dovoljna, pa cak ni mesec nije... ja sam zivela preko godinu dana tamo i mogu reci da mi je jedna od omiljenih aziskih zemalja, a posetila sam veci deo aziskog kontinenta. Jako fini i posteni ljudi (naravno svuda ima svakakvih profila), sada pre mesec sam opet bila i jedva sam otisla, prelepo mi je bilo, predivne ljude sam upoznala, bilo mi je zaista tesko odleteti za Kinu, a sad ne bih ni iz Kine Smiley
Mislim da si trebao Maleziji dati vremena, prelep mi je taj sklop Malejaca, Kineza, Indijaca, fantasticna hrana, fantasticna ostrva i plaze, Tioman je definitivno ostrvo gdje se planiram vratiti.

Pozdrav

Smiley
Pages: 1 ... 5 6 [7] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube