ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 21:38:55
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Azija, Australija & Okeanija
| | |-+  Malezija-problemcici
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Malezija-problemcici

(Read 13049 times)
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 04-01-2010, 13:26:55 »

naravno da je validnije cuti price ljudi sa ulice, nego izvestaje ujedinjenih nacija ili izvestaje bilo kojih organizacija, jer bar mi iz srbije dobro znamo kako se to pravi i kako to izgleda...
pa i za nasu zemlju moze da pise sta god, da je ruinirana, da su ljudi uzasni, ubice, ili suprotno, da je ekonomija do jaja, da sve blista, ali nista nije validnije za jednog stranca od licnog dozivljaja i naravno price sa ljudima koji zive u toj zemlji, a takodje je bitno i misljenje tih suseda, jer moraju da se uporede misljenja...
ako neki stranac dodje u srbiju, najbolji utisak ce steci i dobiti informaciju ako prica i druzi se sa ljudima iz srbije, a takojde i sa ljudima iz susednih zemalja, tipa bosne, jer susedi sigurno mogu mnogo vise da kazu o tebi nego neko ko te uopste ne poznaje, tipa finska i bosna...ko je pozvaniji da prica o srbima?a to sto se nama mozda nece svideti to sto pricaju bosanci, to je nas problem...ali da bi se upotpunila slika o jednoj zemlji, misljenja suseda su vrlo bitna...
ja sam imao prilike da boravim i druzim se sa ljudima iz svih susednih zemalja, pa i same malezije, a takodje i sa malezijcima koji zive i rade u susednim drzavama, i mislim da je to moje iskustvo ipak validnije od tvojih izvestaja...i naravno da sam pricao sa vise ljudi od tog jednog coveka koji me je prevario, sa njim naravno nisam ni pricao, samo mi ga je bilo zao...
a vrlo sam lepo objasnio kako to malezijska drzava napreduje, u stilu najgoreg neoliberalizma, i zasto multinacionalne kompanije otvaraju svoje centrale tamo...
ja ovde iznosim samo svoje misljenje, i uopste ne ubedjujem nikoga ni u sta, vec samo kazem da ljudima ne preporucujem da se zadrzavaju mnogo tamo, jer ne zavredjuje, i mislim da je to potpuno fer...neko drugi ce mozda imati drugacije misljenje, i pozivati da se tamo ostane sto godina...ali posteno je da o tome pricaju i javljaju se ljudi koji su stvarno bili tamo, a ne oni koji su citali izvestaje Smiley....
a ovu preporuku dajem samo iz razloga sto putnici uglavnom kubure s vremenom, pa ne zelim da neko nepotrebno, po meni, trosi vreme na nesto, kad moze to vreme mnogo bolje da iskoristi na nekoj drugoj lokaciji...
a ovaj tvoj komentar o drogama, hahahah, evo jedan tvoj australijanac je prosle godine ubijen jer mu je nadjeno malo vutre u koferu, valjda covek zaboravio da je ostavio opusak dzointa u nekim pantalonama, i izgubio glavu...
to je hipokrizija drzave, koja ubija ljude na taj nacin, a najveci drug dealers u tom regionu su malezijci, verovatno pod pokroviteljstvom drzave, jer takve stvari se ne rade bez kontrole...
eto
znaci, ja ostavljam komentare samo o onome sto sam licno doziveo i cuo licno, a ne ono sto sam procitao....
Nesapancevo
novajlija
*

« Reply #16 on: 04-01-2010, 13:55:11 »

samo cu reci da se u potpunosti slazem sa svim sto je noskich napisao...
cinjenica je da ni u drzavi u kojoj zivimo(Srbiji) ne mozemo da kazemo ,tj.ne zna se, koliko se ljudi "jedva prehranjuje"...
prvi text na ovoj temi moze samo da odvrati potencijalne putnike, a ne da ih posavetuje!
« Last Edit: 04-01-2010, 13:59:05 by Nesapancevo » Logged
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 04-01-2010, 14:24:03 »

ko hoce da ide u maleziju, slobodno nek ide, pa kad se vrati, nek nam opise svoje dozivljaje...
ja samo, sa svoje strane, ne savetujem ljudima da trose vreme na tu zemlju....
i ne pricam emocionalno, samo iskustveno...
a iskustava po svetu sam imao dosta...
p.s.
vidim da neki ljudi ne znaju sta su stilske figure, ali one sluze da opisu nesto na malo literarniji nacin..
95% stanovnistva koje sam pominjao, naravno da ne mogu da znam tacnu brojku, ali to nije bila hiperbola, nego metafora stanja te zemlje...
nadam se da su ljudi koji su iole pismeni shvatili sta sam zeleo da kazem...
a to glupavo hvatanje za odredjene reci, i njihovo bukvalno tumacenje, nadam se da je odlika samo nekolicine ljudi sa ovog foruma, jer svetski putnici treba da budu i literarno obrazovani, jer ko zna, mozda i objave nekad vsvoje putopise, ili tako nesto...
ja svoju knjigu objavljujem u maleziji Smiley
Nesapancevo
novajlija
*

« Reply #18 on: 04-01-2010, 14:28:57 »

no comment...
miss kamaki
putnik-pripravnik
**

« Reply #19 on: 05-01-2010, 13:01:58 »

bam bam za predsednika Smiley  Smiley a singapur? kako ste tamo proshli?
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 06-01-2010, 12:37:43 »

Kakvim se sve glupostima ljudi nece baviti...  huh
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=06&nav_category=78&nav_id=402372
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 07-01-2010, 01:53:21 »

Sad sam se setio jedne stvari u vezi Malezije. Bio sam na aerodromu u Rimu pre jedno dve godine,i ajde kao posto sam sopingovao,da povratim pdv,kada sam dosao na salter,a ono 200 ljudi sa po 4-5 luj viton kesa (ne znam kako se pise  Tongue ) ,i pitam Italijanku kao,sta je ovo,kaze ona,malezani,tako svaki dan Smiley
Hocu da kazem,cim se to toliko kupuje,znaci da imaju kome oni to da trljaju na nos  Wink
kokilius laval
novajlija
*

« Reply #22 on: 08-01-2010, 11:38:18 »

malezija je krsh, mozemo da je hvalimo ali fakat je da je krsh zemlja:))
Sing
putnik-pripravnik
**

« Reply #23 on: 09-01-2010, 15:23:18 »

Ziveo sam u Maleziji i Singapuru 5 godina, i ono sto je napisano u Maleziji je u najbolju ruku odlika loseg iskustva jednog putnika i nema veze sa svakodnevnicom koju sam ja dozivljavao svakog dana ziveci ovde. Svako ima svoja iskustva i neka ih podeli sa ljudima. Meni je u Maleziji bilo odlicno i kao destinaciju je predlazem svima.
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 09-01-2010, 15:45:45 »

eto takve se stvari traze na ovom sajtu...
razlicita iskustva, i razlicite perspektive vidjenja, i bez vredjanja...
sing ima potpuno razlicito misljenje od mene, i to je potpuno ok...
i imamo i razlicite vizure posmatranja, jer sam ja bio tamo kao putnik, i dajem komentare za druge potencijalne putnike, znaci za one ljude koji ce biti u slicnoj situaciji kao i ja...
sing gleda iz svoje vizure, nekoga ko je tamo ziveo i radio,i to je potpuno drugaciji dozivljaj neke zemlje od onog koji moze da stekne putnik u prolazu....
ja ono sto sam video i doziveo u maleziji, kao putnik, uopste mi se ne svidja i stojim iza toga...
a sing je ziveo tamo, i kao gradjanin te zemlje(za odredjeno duze vreme) ima potpuno drugacije misljenje...
a na svakom coveku  ponaosob je da proceni cije iskustvo je validnije za dati trenutak, i cija interesovanja su mu bliza...
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 09-01-2010, 15:46:52 »

E Sing, tvoj post me je bas obradovao!  party Posto mi je to jedna od zeljenih destinacija jednog dana, raduje me da cujem da ima i sjajnih iskustava. Koju god informaciju mozes da podelis sa nama, bili bismo ti zahvalni  
Besni Flok
putnik srednjeprugaš

from Besni Fok

« Reply #26 on: 09-01-2010, 19:26:45 »

tako i stranci steknu pogrešnu sliku o Srbiji i Beogradu, kad svrate samo na železničku stanicu.
Sing piši još o Maleziji, please! kako se živi tamo itd....
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 10-01-2010, 05:58:04 »

Rekao bih da ti bam bam nisi bio tamo kao putnik, vec kao turista koji ocekuje da mu "domoroci" pruze instant zabavu, spakovano, zapakovano i spemno za konzumaciju u toku dan-dva.

Putnik je nesto drugo, putnik se dobro informise pre nego sto uopste ode negde i investira vreme i trud da drugu zemlju i ljude koji zive u njoj upozna.
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 10-01-2010, 11:07:15 »

decko koji je napisao onaj post- "ako ikad budem otisao sa ovog foruma" je potpuno u pravu...na ovom sajtu je prosto postalo nemoguce da napises svoje misljenje, a da odma ne skoci 15 zavistnih, ili sta god, ljudi, koji te napljuju....

nije mi jasno zasto masa ljudi nalaze za pravo da komentarisu tudje stavove i to obracajuci se direktno, a naravno ne napisu svoje....ako ih vec nemate, ili nemate iskustva, onda bolje cutite...ovaj forum ce biti mnogo bolji....
ovako dosta tone, i nema konstruktivnih prica....

btw, ja sam dosao na ovaj forum da bi cuo razna misljenja ljudi, jer je to po meni mnogo bitnije nego samo pokupiti informacije koliko kosta bus karta od aerodroma u bergamu do milana itd...to mogu i sam da nadjem na netu....naravno, uvek ima korisnih informacija, ali ovo ne bi trebalo da bude info-pult, nego sajt svetskih putnika koji daju svoje savete o necemu, dele svoja iskustva itd...
ali ako se, kao sto vidim, to ovde bas i ne podrzava i ne neguje u zadnje vreme, onda je jedina mogucnost da se covek iskljuci iz svega toga, i pusti ove napaljene da se pljuju medjusobno, kad im bas toliko godi...
« Last Edit: 10-01-2010, 11:16:54 by bam-bam » Logged
Dule
putnik dugoprugaš

« Reply #29 on: 10-01-2010, 14:33:31 »

decko koji je napisao onaj post- "ako ikad budem otisao sa ovog foruma" je potpuno u pravu...na ovom sajtu je prosto postalo nemoguce da napises svoje misljenje, a da odma ne skoci 15 zavistnih, ili sta god, ljudi, koji te napljuju....

nije mi jasno zasto masa ljudi nalaze za pravo da komentarisu tudje stavove i to obracajuci se direktno, a naravno ne napisu svoje....ako ih vec nemate, ili nemate iskustva, onda bolje cutite...ovaj forum ce biti mnogo bolji....
ovako dosta tone, i nema konstruktivnih prica....

btw, ja sam dosao na ovaj forum da bi cuo razna misljenja ljudi, jer je to po meni mnogo bitnije nego samo pokupiti informacije koliko kosta bus karta od aerodroma u bergamu do milana itd...to mogu i sam da nadjem na netu....naravno, uvek ima korisnih informacija, ali ovo ne bi trebalo da bude info-pult, nego sajt svetskih putnika koji daju svoje savete o necemu, dele svoja iskustva itd...
ali ako se, kao sto vidim, to ovde bas i ne podrzava i ne neguje u zadnje vreme, onda je jedina mogucnost da se covek iskljuci iz svega toga, i pusti ove napaljene da se pljuju medjusobno, kad im bas toliko godi...

Mogu potpuno da razumem reakcije i negativne komentare na tvoj post o Maleziji.
Moje misljenje je da je tvoj post u potpunosti neafirmativan i negativan, pa s'toga ne bi trebao da te cudi reakcija ljudi sa foruma gde se afirmise putovanje. Tvoje izneto "misljenje i dozivljaj" je puno egzaktnih "cinjenica" i statistickih podataka, medju kojima je za vecunu lako proveriti da su netacne, prepune hiperbole ili neke nejasne "metafore".
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube