ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 02:16:34
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Sudan: Kartum 2 i Omdurman
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Sudan: Kartum 2 i Omdurman

(Read 4963 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 08-01-2010, 23:55:45 »

Razglednica iz Sudana. Nije nešto što bi svako poželeo, istina, ali šansa da je dobijete nije mnogo veća od toga da Zdravko Čolić postane Predsednik Srbije. Kupili smo i naškrabali ih, zato, nekoliko juče. Još samo da pronađemo poštu...

Autori: Uroš, Marko, Lazar

Pročitajte ceo tekst
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #1 on: 09-01-2010, 01:40:08 »

Predivno. Čini sjajnu celinu sa prethodnim tekstom. Imao bih sto komentara i pitanja posle čitanja ova dva posta, ali već mi se strašno spava, pa ću vam se javiti sutra. Smiley

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
braker
putnik kratkoprugaš

« Reply #2 on: 09-01-2010, 03:26:42 »

Ispratim svako vase pisanje, ali je nesvakidasnji utisak ostavio opis sufijskog rituala - kao da se neki suvoparni enciklopedijski podatak izmigoljio ispod naslaga pozutelog papira i neocekivano zivotno zaleprsao pred ocima.

Zelim vam...sve, u nastavku putesestvija.

Pozdrav.
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 09-01-2010, 03:34:03 »

nije ni čudo što vas sto puta registruju, šalju u tajnu policiju i odbijaju za vize, pogledajte se samo, šetate ulicom sa devojkama sa sve otkopčanim šlicem (nije ni čudo da je odabrala baš čija za muža Cheesy Cheesy), napijate muslimane rakijom i podgovarate ih da jedu svinjetinu! pa ko bi vas i pustio u jednu uzornu zemlju koja drži do svog poretka Cheesy

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 09-01-2010, 11:52:06 »

E sad je vec druga prica, atmosfera u tekstu je potpuno drugacija  Grin Sjajno!! Ne znam ni sta bih izdvojila... ti Sudanci definitivno deluju kao zanimljiv narod!
Velika steta za Etiopiju...
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 09-01-2010, 13:36:02 »

Dva stvarno sjajna teksta  . Ono sto sam i ranije primetio jeste da su boje na slikama neverovatne. Da li su odlucili da odecom prkose pustinji i njenoj monotonosti, ili nesto slicno, tek u potpunosti docaravaju duh Afrike. Takodje, i ova dva teskta potvrdjuju, bar po mom misljenju, da su dijalozi sama dusa bloga, te se nadam da cete u istom stilu i nastaviti. Inace, jako me zanima da li ce i u hriscanskim zemljama Afrike biti isto tako neverovatno da se neko izjasnjava kao ateista...
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #6 on: 09-01-2010, 13:58:14 »

Све је одлично, занимљиво и духовито... ал' једно је сигурно: Никад не бих поверио женско чељаде Чију на чување! Grin

radap
Guest
« Reply #7 on: 09-01-2010, 16:59:30 »

Izvanredno, životno, duhovito, zanimljivo, nadahnujuće. Relja se verovatno još nije probudio.
tiberius
putnik srednjeprugaš

« Reply #8 on: 09-01-2010, 18:05:13 »

Svaki je sve bolji i bolji. Sjajno!

Nego Marko, ajde priznaj nam, koji si to pogled uputio sirotoj devojci?
Бах
Guest
« Reply #9 on: 09-01-2010, 20:28:37 »

Повлачим све што сам написао у коментару на претходни наставак smiley)))))))))
ela
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 09-01-2010, 21:48:11 »

Svaki nastavak je bolji od predhodnog:) Nemam rijeci... Sve je tako zivopisno opisano, dijalozi su legendarni... Pomislim da su slike odlicne, pa se onda predomislim i skice izbiju na prvo mjesto i tako sve u krug...Ne znam sta prije da izdvojim - pripadanje religiji, konvoj koji osvaja grad a nije siguran za pravac, trazenje poste, obilazak muzeja, proslavu Nove godine... Tolliko je zanimljivo da sve citam po nekoliko puta... Cak i krisom sa posla Wink

Poiskah štit dobri da štiti me
Bacih ga potom dobrog jer
Tišti me
Relja
Guest
« Reply #11 on: 09-01-2010, 23:26:18 »

Ко не прати детаљно дешавања у Судану, ево нешто о том нападу Smiley
http://en.wikipedia.org/wiki/2008_attack_on_Omdurman_and_Khartoum
Радап, каква су то прозивања молим лепо...
vasco-putnik
putnik srednjeprugaš

« Reply #12 on: 10-01-2010, 09:13:06 »

Potraga za "poštom" je genijalna! A tek "osvajanje Kartuma", pa kad se to sve spoji sa "tajnom policijom" shvatite da ste u nadrealnoj zemlji!Inače, odlične su i fotografije- ono mesto u pustinji sa piramidama deluje nestvarno.
radap
Guest
« Reply #13 on: 10-01-2010, 09:41:46 »

Izvini Relja, tako mi je bilo simpa tvoje komentarisanje bloga da sam morala malkice da odreagujem. Nadam se da se ne ljutiš i uživajmo i dalje u Africi. Ja isto mislm da su ovi poslednji tekstovi veoma, veoma uzbudljivi.
Реља
Guest
« Reply #14 on: 10-01-2010, 16:06:57 »

Добро Радап, ако нема лоше намере нема проблема Smiley
Да не бих писао само глупости, ево и једно исксуство новинарке БиБиСија у вези афричких виза: Smiley
http://www.newstatesman.com/200601090005

Неке реакције Африканаца, питамо ли се икад како је њима да добију визу за Европу Smiley
http://www.meskelsquare.com/archives/2006/01/knocking_on_eth_1.html

И један блог везан за Судан:
http://www.meskelsquare.com/
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube