ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 15:44:29
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Afrika
| | |-+  Beograd - Egipat, kako stići apsolutno najoptimalnije?
« previous next »
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Beograd - Egipat, kako stići apsolutno najoptimalnije?

(Read 9360 times)
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« on: 21-01-2010, 22:05:27 »

Nakon silnih pretraživanja, utvrdio sam da je let Eagean Airlinesom iz Atine najbolja opcija, pošto povratna karta uvek može da se uzme za €200, sa apsolutno svim troškovima (dakle uključujući i service fee za kreditnu karticu). A do Atine se iz Beograda stiže Balkan flexipass-om.
Postoji još bolja opcija za one koji bi da što kraće putuju, a to je da se kod iste kompanije kupi karta Beograd-Cairo (let ide preko Atine) za nekih €300, nekad malo manje, nekad malo više. Međutim ova opcija je manje flexibilna sa datumima.
Koliko sam video, iz Istanbula teško da bilo ko nudi povratnu kartu za Cairo za €200, mada bi mi to bila draža opcija.

Imam dva pitanja:
 - zna li iko neku jeftniju kombinaciju, a da nije stopiranje? Možda neki čarter let? Vredi li se raspitati po agencijama?
 - ima li iz Beograda direktan voz za Atinu? Ako nema, kako izgleda putovanje, koliko traje, da li se negde preseda itd?
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 21-01-2010, 23:27:44 »

A zašto ne bi pokušao da ideš iz Istanbula airArabijom za Aleksandriju, pa možeš malo da izblejiš tamo, i onda iz Aleksandrije odeš za Kairo busem ili kako već. A vozom do istanbula flexipassom za 52e.
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 21-01-2010, 23:34:14 »

A da li si video koliko kosta to preko Air Arabije? Uvek je bilo papreno i uvek skuplje od, recimo, njihovog leta za Indiju. Evo, bas sam sada pogledao i povratna karta od Istanbula do Aleksandrije (kraj februara i pocetak marta) kosta citavih 585 EUR (u pitanju su cak oni "najsivlji" dani kada je kao cena karte najpovoljnija). I ja sam se cesto pitao, kao Goran, koja bi najpovoljnija varijanta bila da se dodje do Egipta.

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #3 on: 21-01-2010, 23:47:14 »

Flexipass od €52 mogu, ali uz rizik, jer sam daaavno prešišao 26 godina...
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 21-01-2010, 23:55:27 »

Ajme u pravu si, nisam mogao da verujem da do aleksandrije može toliko da košta... Pih! evo sad sam gledao i za jun je 450eura, što mi je iskreno krajnje nelogično jer za te pare možeš do Kenije airArabijom da stigneš...
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 22-01-2010, 08:06:19 »

A zar nije bio let iz Zagreba? I sta je sa onom Egipatskom kompanijom koja je pocela da leti iz Beograda?

slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #6 on: 22-01-2010, 11:58:12 »

Jeste li probali da trazite neku kombinaciju iz Rima ili Milana za Egipat?
sasha036
putnik kratkoprugaš

« Reply #7 on: 22-01-2010, 12:37:24 »

Kad pogledas, najvise ti se isplati Aegean, ako, kao sto kazes, imaju povratnu Beg-Cairo sa stopoverom u Atini za 300eura. Samo let Beograd - Atina kosta 190-195 eura sa njima, ja nisam nasao nista jeftinije, a da izgubis dan i po-dva, klackanjem u vozu do Atine za 20-30ura ti se ne isplati, narociti sto ces da ih potrosis usput  Smiley
Probaj Egyptair iz Peste, mozda naleti nesto  Wink

elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 22-01-2010, 13:30:05 »

http://www.flykoralblue.com/koral/home.html

sajt kompanije koja je imala carter letove zimus iz Beograda, ali nigde nisam nasao gde da pogledas letove...

Pregledao sam i skyscanner i sve stoji sto ste napisali...

U vezi onih kartica, mislio sam na popuste za zeleznicu ili prevoz autobusom, za slucaj da je imala kombinacija za Aleksandriju, pa iz nje za Kairo...

keep looking...

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 22-01-2010, 13:39:30 »

Ako zelis u Egipat, a ne iskljucivo u Kairo, onda gledaj Easyjet, Budapest-Geneva, Geneva-Sharm El Sheikh.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #10 on: 22-01-2010, 14:36:00 »

Evo gledao sam EasyJet ponovo, ali najpovoljnije je ako uzimaš mnogo unapred, recimo od sada pa za mart, a i tada te izađe €300. A maltretiranje i gotovo nepostojeću flexibilnost sa datumima (posebno zbog transfera u Ženevi) neći ni da spominjem. U slučaju da samo jednu noć moraš da prespavaš u Ženevi, to ti već podiže trošak za najmanje €35.
Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #11 on: 22-01-2010, 14:37:51 »

Kupio sam kartu Rim - Kairo (5. - 26. mart) za 157e Alitalijom + Wizzer Temisvar - Rim 40e tako da moze do Egipta i za 200e ukupno.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #12 on: 22-01-2010, 14:45:33 »

Meni se čini da si deo puta računao samo u jednom pravcu ili si karte uzeo mnoogo unapred. Kad si uzeo karte? Ovih dana? Ajde baš ću da vidim kakve su opcije.

Inače, evo ponovo sam proverio, EgyptAir ima redovno odličnu kombinaciju iz Istanbula, oko €215 povratna. To mi je mnogo draža i jednostavnija opcija nego Aegean preko Atine.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #13 on: 22-01-2010, 15:07:29 »

Da, to preko Rima nije loša opcija, može da izađe €240 (verujem da nisi računao trošak do Temišvara i nazad, i troškove kreditne kartice kod Wizzaira), međutim mora da se uzme unapred. Za februar su mnogo veće cene, dok za mart ima Alitalia povratna za €165.
« Last Edit: 22-01-2010, 15:12:22 by goranvu » Logged
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #14 on: 22-01-2010, 15:43:06 »

Ljudi, ovo je van teme, ali moram da skrenem pažnju, preko Italije stvarno ima fantastičnih opcija. Evo, do Maroka i nazad se može u martu putovati za neverovatnih €120-130!!!
Prevoz Beograd-Timisoara = €20
Wizzair Timisoara-Milano = €40
RyanAir Milano-Tangier Boukhalef (Maroko) = €60
Sve cifre su naravno za povratne karte. Čak i da mora da se prespava u Milanu, cena je opet jako mala.
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube