ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 04:11:11
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Afrika
| | |-+  Beograd - Egipat, kako stići apsolutno najoptimalnije?
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Beograd - Egipat, kako stići apsolutno najoptimalnije?

(Read 9390 times)
Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 22-01-2010, 16:12:17 »

Rekoh ti u oba pravca. Uzeo sam ih 2 meseca ranije, a sada sam pogledao Alitalija Rim-Kairo 165e, Wizzer Temisvar-Rim 53e, pa sracunaj Smiley
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #16 on: 22-01-2010, 17:07:49 »

cool Pa sračunao sam već - €240
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 22-01-2010, 19:03:00 »

Evo gledao sam EasyJet ponovo, ali najpovoljnije je ako uzimaš mnogo unapred, recimo od sada pa za mart, a i tada te izađe €300. A maltretiranje i gotovo nepostojeću flexibilnost sa datumima (posebno zbog transfera u Ženevi) neći ni da spominjem. U slučaju da samo jednu noć moraš da prespavaš u Ženevi, to ti već podiže trošak za najmanje €35.

Sad, pa za jun moze da se nadje za 150 evra BD-Zeneva,Sharm+26 evra do BG-BD i transferi do aerodroma. Podrazumevam da odbijas osiguranje i putujes samo sa rucnim prtljagom, kako ja obicno putujem.

A sto se Maroka tice, moze i za znatno manje pare, zavisi koliko je covek spreman da minimizira troskove i lovi sto jeftinije karte. NPR, u martu, TM-MIL, povratna je 25 evra,a Ryanair leti MIL-Tangier, povratna za 35 evra. Cene su sa rucnim prtljagom i uracunatim taxama za placanje karticom. I ako jos dodas Geaturs kombi iz BGa do Temisvara od "cak" 40 evra povratna, saberi, pa vidi koliko kosta. Sve ukupno, 100 evra! Ma da, Ryanair nekad daje i jeftinije kare za Maroko, za onog ko je flexibilan i bas voljan da prodje jeftino.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #18 on: 22-01-2010, 21:34:32 »

Ja uvek u računicu dodajem i torbe jer mi ručni prtljag nije dovoljan, tako da u brojkama koje sam predstavio u prethodnim postovima podrazumevam i po jednu veliku torbu.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #19 on: 23-01-2010, 00:39:58 »

Isplatilo mi se što sam otvorio ovaj topic. Gledao sam još malo ponude Alitalie, i vidim da ima čak i za februar dosta povratnih karata Budimpešta - Cairo (naravno preko Rima), za oko €250. Kad se tome dodaju troškovi Beograd-Budimpešta, ispadne oko €280, a maltretiranje je minimalno, sigurno bolje nego potezati vozom do Istanbula ili Atine, što je bilo moja inicijalna ideja.
Čak može da se leti i iz Beograda ali onda je cena €325, što nije mnogo skuplje u odnosu na dobitak na komociji.
Problem sa Wizzairom iz Temišvara za Rim je taj što je teško ubosti dobru kombinaciju. Najčešće nema povoljnih letova upravo onih dana kada ima povoljnih karata iz Rima za Cairo i nazad, kao da su se dogovarali.  rolleyes
putnicaaa
novajlija
*

« Reply #20 on: 14-04-2010, 02:02:48 »

Rumunska kompanija TAROM vozi za 300 evra, preko Bukuresta. A dal ima carter letova zna li neko???
wolfbgd
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 14-04-2010, 10:56:44 »

Od veceras na Condoru ima akcija catch and fly.....za od 49e sve ukljuceno. Pronjuskajte, mozda bude nesto Hurghade i Sharm-a. Moze da se koristi do oktobra. Ja sam prosli put uhvatila Minhen-Fuerteventura za 118eur povratna.

"Svrha ovog foruma je pomoć drugima i saznanje za sebe i druge."
mikal
putnik kratkoprugaš

« Reply #22 on: 20-04-2010, 22:47:59 »

Mislim da su počeli sa čarterima iz Bg i Ni za Hurgadu i Sharm, to bi trebalo da rade dve agencije iz Bg (blue ili jugopetrol ako nije reklama), ali kada sam prošle godina pokušavao da preko njih otputujem, objasnili su mi da je cena karte veća od cene celokupnog aranžmana. Na pitanje zašto, odgovor je bio "gospodine pa to je čarter, to je direktna linija, mnogo komfornije nego redovan let!" Odustao sam od čartera iz Srbije, za još narednih par života!
putnicaaa
novajlija
*

« Reply #23 on: 05-05-2010, 22:41:55 »

Preko Konti.ija carter je oko 330 e. Zna li neko dal jos neka agencija prodaje samo carter-let za Kairo?
mikal
putnik kratkoprugaš

« Reply #24 on: 06-05-2010, 14:35:22 »

Kao što sam i pretpostavio čarter je u Srbiji jako skup. Iaoko od usluge ne dobiješ ništa , sedišta nisu numerisana , a na aerodromu čekaš minimum 10h . Pre par dana sam guglajući naleteo na regularnu cenu aegean airlines 107,18e Atina-Cairo. A do atine voz. Izadje manje nego ona kombinacija preko Ženeve sa Easy, ili nedaj bože preko srpskog čartera. E sad ova gužva sa grcima...
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 24-05-2010, 07:44:39 »

Trst-Trapani 15 evra RyanAir avion, Trapani-Palermo 10 evra bus, Palermo-Tunis 28 evra brod, Tunis-Kairo 80 evra luksuzni TunisAir avion (hrana+pice) = 133 evra u jednom smeru. Ne znam kako se moze jeftino stici do Trsta iz Srbije, ali ovaj Trapani je veliki RyanAirov aerodrom, mozda moze da se dodje do njega jos iz nekog drugog grada
Besni Flok
putnik srednjeprugaš

from Besni Fok

« Reply #26 on: 24-05-2010, 09:10:43 »

.......Pre par dana sam guglajući naleteo na regularnu cenu aegean airlines 107,18e Atina-Cairo. .......

jel ovo sa taksama?
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 24-05-2010, 16:08:30 »

Ne znam kako se moze jeftino stici do Trsta iz Srbije, ali ovaj Trapani je veliki RyanAirov aerodrom, mozda moze da se dodje do njega jos iz nekog drugog grada
Nije bas veliki aerodrom u Trapaniju Smiley Zapravo, pista mu je jako kratka, nalazi se na samoj obali i sletanje i poletanje je bas uzbudljivo. Ali, svakako, do njega se moze stici i iz Venecije, Milana, Pize, Rima... sto otvara kombinacije sa wizzom. Recimo, ja sam pre godinu dana leteo iz Pize za Trapani za 1 cent Smiley
A nesto mi se cini da je brod Palermo-Tunis bio skuplji, ili mozda imam u glavi cifru za povratnu voznju...
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 24-05-2010, 17:51:57 »

Ustvari imas dva broda, jedan je Grand Navi Velocci a drugi je valjda Grimaldi... jedan je 24 evra a drugi je bio 28, a posto smo mi rezervisali samo mesec dana unapred, vec nije bilo sedista na ovom jeftinijem. Inace smo rezervisali preko DirectFerries-a... evo bas sad sam pogledao, platili smo 28,84 evra u jednom smeru, znaci ne znam da li su ovi jos naplatili neku svoju uslugu, ali onda to mora da je bilo tih 84 centi Cheesy

Kad smo usli da podignemo kartu, na salteru nam je covek rekao da ne koristimo DirectFerries jer kao nista ne valjaju, precrtao je njihov logo i napisao adresu Grand Navi Veloccija... medjutim mi nismo posle imali nikakvih problema na "granici"

ovaj Trapani je veliki RyanAirov aerodrom, mozda moze da se dodje do njega jos iz nekog drugog grada
Nije bas veliki aerodrom u Trapaniju Smiley
Mislio sam da je na RyanAirovoj mapi prikazana kao velika crvena tacna, sto valjda znaci da je main hub  Wink
« Last Edit: 24-05-2010, 17:54:59 by chaba » Logged
mikal
putnik kratkoprugaš

« Reply #29 on: 24-05-2010, 21:33:24 »

.......Pre par dana sam guglajući naleteo na regularnu cenu aegean airlines 107,18e Atina-Cairo. .......

jel ovo sa taksama?
Karta je oko 40, a ostalo je fuel i takse. Klopa, pivo, kafa i prtljag.  Samo da grci sa strajkovima ne poremete ovo. Tako pise, ja jos nisam kupio. Razmisljam, hteo bih brodom.
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube