ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 21:42:06
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Akcije i okupljanja
| | |-+  Pomoć prijatelja
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 7 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Pomoć prijatelja

(Read 9341 times)
Relja
putnik dugoprugaš

« on: 25-01-2010, 15:15:10 »

Пошто постоји интересовање да мало помогнемо Ненси из Најробија, прешли смо с речи на дела.

План је следећи, скупићемо новац а онда ћемо га преко Вестерн Јуниона послати Ненси.
Африканка је поменула да постоји и могућност да уплатимо на њен рачун у банци у Кенији, али Марко није за ту опцију. Послаћемо онако како се они договоре да је најбоље, али то није разлог да ми не почнемо са сакупљањем новца.

Први циљ ће нам бити 11500 динара, што је отприлике новац који је њена месечна плата плус трошкови слања.
То значи отприлике да би нас 30 требало да уплати око 400 динара. Наравно, примамо и веће и мање доприносе, али ето, да напишемо барем нешто оквирно о износу.

Ко жели да помогне, може да уплати новац на динарски рачун код:

Не би било лоше да негде у поље пошаиљаоца или сврха уплате убаците ваш ницк, да можемо да објавимо да је уплата стигла, наравно без навођења износа. Или уплатите неки мало необичнији износ, типа 422 динара или 397, па ћемо објавити само износ, да знате да је стигло Smiley

Толико за почетак, неко је помињао да ово мало прошири по Фејсбуку, све сугестије и свака помоћ је добродошла.
« Last Edit: 30-04-2011, 10:25:52 by chivitli » Logged
jovancvijovic
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 25-01-2010, 16:15:22 »

da li to ide preko opste uplatnice pa u bilo kojoj posti/banci ili samo u RF banci?
da li je potreban poziv na broj ako moze preko opste uplatnice?

Bog je, stvorivsi coveka, zaboravio da ga patentira. Zato ga danas pravi svaka budala.
Relja
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 25-01-2010, 16:35:32 »

da li to ide preko opste uplatnice pa u bilo kojoj posti/banci ili samo u RF banci?
da li je potreban poziv na broj ako moze preko opste uplatnice?

Може у било којој пошти или банци, и преко опште уплатнице.

Не треба позив на број.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 25-01-2010, 16:58:13 »

Ko je primalac?

Relja
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 25-01-2010, 18:06:46 »

Рачун је наравно приватни јер нисмо основали организацију због овога.

Као примаоца можете ставити: Goran Vaskovic, Novi Sad
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 25-01-2010, 18:31:53 »

Dodao sam ime primaoca i u prvi post, da onaj ko tek otvori temu moze odmah da vidi Smiley

Za neupucene o cemu se radi, pogledajte http://www.klubputnika.org/Blogovi/76-afrika/3447-najrobi-kenija

Hvala svima sto zele da pomognu, zaista znaci puno i napravice razliku, koliko god da se sakupi

Svaka cast

Inace, ovo je prva ovakva akcija u istoriji Kluba, ko zna sta sve moze da se desi u buducnosti

Едет трамвай, мы без билетов...
bee beep
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 25-01-2010, 20:10:43 »

Da li banke naplacuju proviziju zato sto uplacujes na racun otvoren u drugoj banci? Ne zelim da ni jedan dinar ode kome ne treba  Cheesy

Ako naplacuju odoh u Rajfajzen.
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 25-01-2010, 20:25:56 »

Ja sam informacije o akciji okacio na FB. Mozda nije lose da se isto ucini na profilu KPS-a, imajuci u vidu da ima podosta drugara... Smiley
Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #8 on: 25-01-2010, 22:11:59 »

Da li banke naplacuju proviziju zato sto uplacujes na racun otvoren u drugoj banci? Ne zelim da ni jedan dinar ode kome ne treba  Cheesy

Ako naplacuju odoh u Rajfajzen.

Naplaćuju, bolje idi u Rajfajzen.

Možeš i u pošti da uplatiš, tamo je provizija zanemarljivo mala.

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
kovach81
putnik kratkoprugaš

« Reply #9 on: 26-01-2010, 17:00:01 »

Подржао! Јављајте како напредује акција.
Да ли има временски рок акције или док се не сакупи 10000 дин?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 26-01-2010, 20:43:48 »

Da li neko moze da napise Nensijev profil na CS?

Ahimša paramo dharma
DEKI
novajlija
*

« Reply #11 on: 26-01-2010, 22:05:27 »

План је следећи, скупићемо новац а онда ћемо га преко Вестерн Јуниона послати Ненси.
Африканка је поменула да постоји и могућност да уплатимо на њен рачун у банци у Кенији, али Марко није за ту опцију. 

Vestern Junion je jedino rešenje...a i najbolje, jer ako imate ime i prezime osobe, mozete poslati novac bilo kome iz pošte, tako da može da bude lepo iznenađenje onome kome se šalje, tj. Nensi u ovom slučaju.

Afrikanka je verovatno imala u vidu kenijske, a i zakone nekih drugih zemalja, koji dozvoljavaju transfere kome god želite, ali srpski Zakon od deviznom poslovanju je prilično rigidan i tačno precizira kome možete slati novac u inostranstvo klasičnim bankarskim transferom, tipa:nasledstva, pomoć rođacima do trećeg stepena srodstva, iseljenje iz zemlje i slično...
Koga baš zanimaju suvoparni detalji, ima na http://www.nbs.rs/export/internet/cirilica/20/index_dev.html, deo "Одлука о условима за личне и физичке преносе средстава плаћања у иностранство и из иностранства".
Uz ispunjenje tih uslova i to takođe košta: otvaranje deviznog računa, provizija banke, troškovi ino-banaka posrednika.
Osim toga primalac dostavlja kompletnu instrukciju sa svim detaljima iz svoje banke pošiljaocu, a onda to više nije iznenađenje za onoga kome šaljete pare.
Zato su valjda(napokon) i dozvolili da se novac šalje WU u ograničenim iznosima-dinarskom uplatom, ali samo iz pošta.

Ideja je super, pridružujem se malim prilogom ovih dana.
Relja, bravo za inicijativu i preuzimanje operative na sebe.
A od naše "afričke" ekipe očekujemo nastavak izvanrednih priča...
abby
novajlija
*

« Reply #12 on: 26-01-2010, 23:41:48 »

ova priča me je strašno pogodila. ja mislila da meni nije lako ovde, ali ovo kada sam pročitala uf strašno.
smo zbog ovo ga sam se registrovala na forum i koliko odo sutra do banke.

inače danas sam saznala tek za marka, lazara i uroša i njihovo putovanje i ceo dan čitam njihove pustolovine.
momci odlični ste.
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 27-01-2010, 12:18:03 »

Samo da vam javim da je Relja na putu do petka uvece, tako da verovatno nece moci da se javi u medjuvremenu i kaze koliko je uplaceno.

Puno pozdrava svima

Едет трамвай, мы без билетов...
mr_w
novajlija
*

« Reply #14 on: 27-01-2010, 13:01:00 »

A po čemu je ta Nensi drugačija i zaslužuje pomoć više od onih ostalih par miliona koji žive oko nje u istim ili još gorim uslovima? Zašto ne nađete nekoga kome je taj novac potrebniji?

Pages: [1] 2 3 ... 7 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube