ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 08:02:51
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Kenija: poglavica Masaja
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Kenija: poglavica Masaja

(Read 4517 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 28-01-2010, 23:00:00 »

Poglavica ratničkog plemena, poznatog kao Masaji, dočekuje nas u svom gradskom odelu: cipele, iznošene pantalone, prugasta majica. Mršav mlad čovek obrijane glave i uzdržanog lica sa tankom linijom brkova. Ukrcavamo se u neka raznjakana kola, lokalni ekvivalent taksija, i krećemo izlokanim zemljanim džadama kroz grmlje i travnate ledine...

Autori: Lazar, Uroš, Marko

Pročitajte ceo tekst
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 29-01-2010, 12:39:28 »

Sjajno!!
Kakvi momenti... osnovna skola, pomracenje sunca, poglavica na CS-u, test borba sa lavovima... nadam se da u sred svega toga s vremena na vreme postanete svesni, zaista svesni sopstvenog putovanja 
Tekstovi su prosto genijalni, iskreno osecam kao da dozivim delic vaseg iskustva!
Nazalost nisam smogla snage da komentarisem poslednjih par, jer kad god bih zavrsila citanje sa uzivanjem, docekli bi me nebulozni komentari i besmislene rasprave, koje pokvare utisak nacisto!  Zato sad koristim priliku da odmah napisem komentar, i nadam se da ce ljudi biti poneseni pricom kao i ja, bez zelje da nekome nesto dokazuju...
jer ovakvi tekstovi jesu retkost i ocigledno teba znati uzivati u njima 
sirijus
putnik kratkoprugaš

« Reply #2 on: 29-01-2010, 13:43:07 »

E sad vam stvarno, istinski, užasno zavidim!!!!
I imam zamerku- u tekstu samo spominjete krave, kad, na fotki- zebre! Imaju li one neki odnos sa stanovnicima sela ili samo tako šetaju okolo?
« Last Edit: 29-01-2010, 13:46:26 by sirijus » Logged
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 29-01-2010, 13:46:28 »

haha, pitala sam se da li ćete videti pomračenje Smiley Smiley super Smiley vrlo mi je prijao tekst, spor, opušten, rasterećen Smiley verovatno prvi put od kad ste krenuli na put pomišljam da bih možda volela da odem tamo i malo izblejim Smiley (kad dejvid napravi dimnjak) a zebre su preslatke (fali nam zaljubljeni smajli)
« Last Edit: 29-01-2010, 15:18:09 by rayuela » Logged

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
bloom
putnik srednjeprugaš

« Reply #4 on: 29-01-2010, 14:48:55 »

Još jedan u nizu fantastičnih tekstova, mnogo volim kada se prepliće pisanje sve trojice. I što reče rayuela baš je prijala ova rasterećenost i ne tako gusto pisanje, mislim da je ovo prvi tekst kome neću morati da se vratim ponovo u roku od dva sata jer nisam uspeo da obradim sve detalje. Drž' te se!
Golosinna
Guest
« Reply #5 on: 29-01-2010, 15:14:57 »

Eto kako je dimnjak stigao medju Masaje Smiley Zahvaljujuci kome drugom do Chiju Tongue

Jos jedan odlican tekst.
kamilica
Guest
« Reply #6 on: 29-01-2010, 16:55:14 »

zasto niste slikali tu cudnu obucu od automobilskih guma???
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 29-01-2010, 20:24:56 »

@sirijus
  Da, zaboravismo da napomenemo sta je sa tim zebrama. Masaji su nam rekli da ih ne jedu jer im je meso zilavo, kao meso magarca, ali da postoje neka plemena, premda malobrojna, koja jedu zebre, i tvrde da im je meso "slatko", sta god to znacilo Smiley Tako da zebre setaju okolo, niko ih ne dira, i ne boje se ljudi posebno.

@kamilica
  Slikali smo obucu od automobilskih guma, ima svuda da se kupi. Gledacemo da objavimo fotku u narednom postu Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #8 on: 30-01-2010, 03:10:53 »

- Ovo je nekad služilo za komunikaciju između sela, kao i za dozivanje u pomoć.
- Danas ga više ne koristite?
- Nema potrebe, sad svi imaju mobilni...

Grin

milosolder
Guest
« Reply #9 on: 30-01-2010, 23:06:31 »

Sta reci,
 zivite nase snove ,
 srecno dalje...

p.s. I pisite , pisite...
Relja
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 31-01-2010, 12:22:58 »

Мене јако занима још од Ненси, како се ти људи "каче" на нет, где им стоји компјутер, како су чули за Каучсурфинг, и одакле поглавици идеја да се "пријави"? Smiley
Живо ме интересује даља судбина идеје димњака у Масаи народу... кад би новинари у Србији видели које огњиште, можда би их мање спомињали у кретенским контекстима Smiley))
bee beep
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 31-01-2010, 17:59:21 »

Deo sa dimnjakom i osnovnom skolom je caroban!
Mislim da se poglavica "prijavio" na CS radi pripreme. Sada gosti i vodi putnike besplatno, a kada napravi turisticke objekte vodice turiste za pare.  Grin

Srecno gde god da ste sada   Cheesy
Guja
putnik dugoprugaš

« Reply #12 on: 31-01-2010, 18:54:45 »

Sta reci sem sjajno,stvarno treba doziveti tako nesto,verujem da je tesko sve objasniti sta ste doziveli, i da cete verovatno morati da napravite neki event da sve to lepo izpricate i uzivo Smiley
nanina
Guest
« Reply #13 on: 31-01-2010, 19:10:41 »

..Sjajno radite putopis, stvarno je uzivanje na koji nacin sve to opisujete,prosla sam tuda davno u nekoj drugoj prici od Vase, samo napred, ocaravajuci ste Smiley
Iva031
Guest
« Reply #14 on: 01-02-2010, 10:29:06 »

Quote from: "Golosinna"
Eto kako je dimnjak stigao medju Masaje Smiley Zahvaljujuci kome drugom do Chiju Tongue

Jos jedan odlican tekst.
Chili,dogovoricemo se oko projekta dimnjaka....nemoj da me zaboravis...mozda to bude dobar posao za familiju!!!
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube