ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 07:27:21
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  izgubljeni slatkisi
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

izgubljeni slatkisi

(Read 11139 times)
poletarac
putnik srednjeprugaš

« on: 24-08-2006, 00:57:16 »

da li postoji neki slatkis koji ste nekada voleli, a sad vise ne mozete ili ne znate gde da ga nadjete?  huh

ja sam kao mali obozavao slatkis cokoladne koale, koji su cinile male koale, spolja od tankog keksa, a iznutra punjene cokoladom... jako malo ljudi koje znam se seca ovoga, a meni je jako drag i bicu zahvalan svakom ko mi da neku informaciju o njemu, ili se barem uz uzdah seti  cry

eto 

:nihilistdvetackenihilesttritacke...
franzee
putnik dugoprugaš

Eons and eons of spring and fall await me...

« Reply #1 on: 24-08-2006, 09:08:39 »

di ima moto keksa... onih krugova od dva dela a izmedju chokolada, i viri chokolada iz rupe u sredini... cuo sam da toga jos ima, a jako mi nedostaju... vratili bi me 15 godina unazad  angel/devil

"Clouds appear
and bring to men a chance to rest
from looking at the moon."
nera
putnik srednjeprugaš

« Reply #2 on: 24-08-2006, 09:21:50 »

Mot keks mo?e i kod nas da se nađe, ali sigurno znam da ga ima u Makedoniji i Hrvatskoj, ručkal sam ga tamo. Mada noblice su dobra zamena za mot keks.
Moj omiljeni slatki? nije izgubljen, ali ga ima samo u Mađarskoj, to je Turo-Rudi. Čokoladica sa sirom. Ako idete u M. probajte obavezno i ne tra?ite u delu sa čokoladama  :party:već u fri?ideru sa voćnim jogurtima.
OBAVEZ DONESITE I MENI!!
Viajerita
putnik kratkoprugaš

« Reply #3 on: 24-08-2006, 09:43:13 »

da li postoji neki slatkis koji ste nekada voleli, a sad vise ne mozete ili ne znate gde da ga nadjete?  huh

party neverujem, prva stvar koja mi je pala na pamet bio je keks-koala . . .

ja sam kao mali obozavao slatkis cokoladne koale, koji su cinile male koale, spolja od tankog keksa, a iznutra punjene cokoladom... jako malo ljudi koje znam se seca ovoga, a meni je jako drag i bicu zahvalan svakom ko mi da neku informaciju o njemu, ili se barem uz uzdah seti  cry

eto 

. . . a onda si ti napisao isto to
pored toga ?to je keks bio odličan, imao je i dobru kutiju (zelena sa koalama naravno), dugo sam u njoj dr?ala olovke 
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 24-08-2006, 09:51:09 »

Sve moje cokoladne fantazije su se ostvarile. Krash je otvorio "bombonjeru" u Novom Sadu. Opet sam jela kiki karamele posle 15 godina!  dance

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #5 on: 24-08-2006, 10:28:46 »

Dugo nije bilo MOJE cokolade "Braco" Smiley
Sad se da naci.
Mada ja nisam nesto ljubio slatkise kao mali, secam se onih Krasovih Ledenih kocki, mmm...
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #6 on: 24-08-2006, 10:36:38 »

Ja ne mogu da se setim kako se zvala moja omiljena cokolada... Pored toga sto je vise nema, ja sam uspeo da zaboravim i ime... Secam se samo kako je izgledala. Bila je polucilindricna, pa sastavljena iz 2-3- ili 4 takva polucilindra koji su bili spojeni manjim polucilindrima spolja tvrdja cokolada, iznutra krem sa lesnikom ... pomalo po izgledu podseca na one  kinder bueno cokoladice, samo je potpuno drugacija iznutra...

Al sam ga objasnio 
Eto, bas bi bilo lepo da se jos neko seca toga...

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
jegulja
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 24-08-2006, 11:31:47 »

jao, koala, sto je to bilo dobro! ali nism ga videla makar 12 godina.
Ja ne mogu da se setim kako se zvala moja omiljena cokolada... Pored toga sto je vise nema, ja sam uspeo da zaboravim i ime... Secam se samo kako je izgledala. Bila je polucilindricna, pa sastavljena iz 2-3- ili 4 takva polucilindra koji su bili spojeni manjim polucilindrima spolja tvrdja cokolada, iznutra krem sa lesnikom ... pomalo po izgledu podseca na one  kinder bueno cokoladice, samo je potpuno drugacija iznutra...

taj tvoj slatkis jako podseca i mogao bi biti divni slatkis koji se zove "duplo" i prave ga italijani, ne znam koja firma, a ima ga kupiti i sad, videla sam negde da se pojavio posle 10 godina. uh! i ja sam a obozavala, a tajna tako dobrog ukusa je celi leshnik koji se nalazi u svakom policilindru. njam, njam!

The summer heat has brought a plague of jellyfish that is causing trouble for beachgoers in Spain.
poletarac
putnik srednjeprugaš

« Reply #8 on: 24-08-2006, 12:18:36 »

Nasao sam!!!  banana banana banana dance dance dance
http://img216.imageshack.us/my.php?image=3424726lp7.jpg
http://img219.imageshack.us/my.php?image=3424824py3.jpg

svapsko je (inace svabama nemci zovu samo deo svojih stanovnika, jedan berlinac je bio krajnje uvredjen kad sam rekao da mi zovemo sve nemce tako) - dakle, ko ode u nemacku, valja doneti mnogo ovih koala i dati ih meni - ja u zamenu nudim anticku keramiku iz petre i palmire Tongue Tongue Tongue

spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #9 on: 24-08-2006, 13:13:50 »

Moj omiljeni slatkiš nije izgubljen, ali ga ima samo u Mađarskoj, to je Turo-Rudi.

E bash su mi to dali da jedem u Budimpeshti, govoreci mi "Upamti ovo ime, to je nasha najbolja chokoladica", A ko bi zaboravio takvo ime 
Meni i nije neshto 

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 24-08-2006, 13:34:52 »

Tugujem sto se vec vise od 10 godina ne proizvodi Kinderlada. Prodavala se u teglama od 2.5 kg. Prozivodjac Nestle. Vrlo slican ukus cokoladi kinder jajeta samo sto je bio jos bolji.... uostalom kao krem u kinderbuenu.....  crying

Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 24-08-2006, 13:59:11 »

Nasao sam!!!? banana banana banana dance dance dance
http://img216.imageshack.us/my.php?image=3424726lp7.jpg
http://img219.imageshack.us/my.php?image=3424824py3.jpg

svapsko je (inace svabama nemci zovu samo deo svojih stanovnika, jedan berlinac je bio krajnje uvredjen kad sam rekao da mi zovemo sve nemce tako) - dakle, ko ode u nemacku, valja doneti mnogo ovih koala i dati ih meni - ja u zamenu nudim anticku keramiku iz petre i palmire Tongue Tongue Tongue

Eto vidim nasao si. Sad kad ti jos kazem da sam prosle godine imao ovde kuci jednu kutiju tih koalica i da sam ih u slast sve pojeo  tongue   Al, sta ces tad se nismo znali... Btw., donela mi ih je prijateljica iz Slovenije, tamo ih ima!

Tugujem sto se vec vise od 10 godina ne proizvodi Kinderlada. Prodavala se u teglama od 2.5 kg. Prozivodjac Nestle. Vrlo slican ukus cokoladi kinder jajeta samo sto je bio jos bolji.... uostalom kao krem u kinderbuenu..... crying

Po mojim informacijama, koje sam pokupio s nekih drugih foruma gde se pricalo o kinderladi, to je kod nas proizvodila Podravka, po licenci. A kako sada vise toga nema, Podravka proizvodi "Linoladu", za koju znalci kazu da je ista kao Kinderlada. Ja sam je probao i lepa je , ali se ne secam kakva je bila kinderlada. Ja sam uvek bio eurokremista!

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
poletarac
putnik srednjeprugaš

« Reply #12 on: 24-08-2006, 14:25:30 »

Eto vidim nasao si. Sad kad ti jos kazem da sam prosle godine imao ovde kuci jednu kutiju tih koalica i da sam ih u slast sve pojeo  tongue   Al, sta ces tad se nismo znali... Btw., donela mi ih je prijateljica iz Slovenije, tamo ih ima!

eto, jos ce se ispostaviti da su i slovenci za nesto korisni... avaj, zasto te nisam znao tada  crying crying

dakle, svako ko mi nabavi koale dobice titulu vitez reda eukaliptusa  - to je najslicnije sto sam nasao, nacrtacu tada i pravi eukaliptus 

nera
putnik srednjeprugaš

« Reply #13 on: 24-08-2006, 14:53:11 »

Jupi, svi su na?li svoje izgubljene slatki?e,  clap A meni uskoro sti?e Turo-Rudi.
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 24-08-2006, 15:25:02 »

Po mojim informacijama, koje sam pokupio s nekih drugih foruma gde se pricalo o kinderladi, to je kod nas proizvodila Podravka, po licenci. A kako sada vise toga nema, Podravka proizvodi "Linoladu", za koju znalci kazu da je ista kao Kinderlada. Ja sam je probao i lepa je , ali se ne secam kakva je bila kinderlada. Ja sam uvek bio eurokremista!
Hvala na informaciji. Probacu da je nadjem u merkatoru. 
Bas je koristna ova tema. B  clapravo Poletarac

Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube