ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 04:40:56
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  izgubljeni slatkisi
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

izgubljeni slatkisi

(Read 10872 times)
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #30 on: 26-08-2006, 00:25:09 »

a oni hrvatski kremovi, u onim cinijama od po 500grama, sto su bile ili crvene ili roze? jos uvek moja majka kiseli paprike i skladisti sir u njima. hm hm

e da, jel jeo neko Albert, hrvatski keks kao ovaj obican najnormalniji, ali sa aromom limuna? jel ima to jos?
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #31 on: 26-08-2006, 00:39:45 »

Da li se secate cokolada bata i seka? proizvodjac Zvecevo, ako se ne varam....
e to su bile cokolade...

globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #32 on: 26-08-2006, 10:52:14 »

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu. Eh, tada je bilo lako ici u goste gde su deca bila razlicitog pola:)))
A, moje secanje dopire do prve cokoladice, sa jogurtom, koju sam ikada probao u zivotu. To je bio serijal cokoladica "Riter Sport", kvadratnog oblika, nekih 5x5 cm. Bilo je tu raznih ukusa, ali je mene fascinirala ona sa jogurtom. Morate znati da je to bio kraj sedamdesetih, i da takve stvari oupste nisu bile uobicajene. Takodje, iz tog vremena, meni su u secanju ostale i bombone slicne "Kikiju", sa nazivom "Mamba" i "Maoam" i, naravno, "Smartie`s", originalna varijanta onoga sto se danas moze naci u prodavnicama, turskog porekla, a zove se "boni bon".

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #33 on: 26-08-2006, 13:30:43 »

Da li se secate cokolada bata i seka? proizvodjac Zvecevo, ako se ne varam....
e to su bile cokolade...

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu.

Ahm... ovaj... vec je spomenuta ta cokolada i njeno postojanje kod nas... pogotovo sto imam licne razloge za to  :-D
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #34 on: 26-08-2006, 13:58:41 »

Da li se neko seća sladoleda u plastičnim kutijicama oblika kocke sa sve brojevima, i oblika fudbalske lopte ? na kutijici je postojao čep, koji se lepo otvori, i onda mo?e? da njupa? sladoled bez straha da će ti iscuriti... Kasičice za ove sladolede su imale dr?ke u obliku ?ivotinja i bile su raznih boja... sećam se da sam imao celu kolekciju raznih ?ivotinja, nekih 25 vrsta a da sam te godine Yamb igrao sa velikim kockama  Za sladolede sam skoro siguran da vi?e ne postoje u takvom obliku, ali lepo je setiti se...
Bilo je to negde na Hrvatskom primorju 90-te...

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #35 on: 26-08-2006, 14:48:54 »

oblika fudbalske lopte ? na kutijici je postojao čep, koji se lepo otvori, i onda možeš da njupaš sladoled bez straha da će ti iscuriti...

Tih godina su svi koji su na automobilu imali kuku za vuchenje prikolice na nju stavljali te plastichne lopte od sladoleda Smiley

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
Nena
putnik kratkoprugaš

Ono u sta verujes, postaje tvoj svet.

« Reply #36 on: 31-08-2006, 23:28:50 »

Da li negde na svetu, u nakom prasnjavom coskicu, u nekoj zboravljenoj paukovoj mrezi, postoji neki siroti, mali, zgnjeceni Tako? Skoro smo busom prolazili pored nekih njihovih fabrika i onaj natpis Takovo me je tako podsetio na Tako. Ah, zbrisani bez traga, slatkisi naseg klinastva! A to me dovede do ostatka svetog dvojstvsa ekskurzijskih uzina-sokic zlatne kapi, pakovan u casici sa nacrtanim medom. Pa onaj poklopac kad ga onako pukne slamcica, u isusenju sam da nesto slicno probam sa kiselim mlekom.
 Kviki kokice u zelenom pakovanju sa zutim kvikijem, i grozna verzija sa cokoladom. Ce kokice u crvenoj duguljastoj kesici. Kinder malecna jaja u plasticnim igrackama sa providnim pupama. Softi zvake, bazoka zvake i one tvrde kao cigare, sto se zanimljivo odmotavaju, ali ih odmah bacis, i u tubici, za izivljavanje tipa kolko stane u usta. I carski Kapri, Leni i druzina, umesto ovih  skorije nastalih laznjaka.
  Bila sam zavisnik od nekih secernih tabli, koje su verovatno imale vise kakaoa od danasnjih cokolada, u tamno ljubicastoj hartiji, pune skroz usitnjenih lesnika i valjda i grozdja. Imali su ih u jednom malom C marketu, dok ih nisam  sve pokupovala, i verovatno niko nikada nije cuo za njih, proizvodjac domaci.
  Joj, i one tanke roze lizalice, pljosnate i pomekane, sto su mogle da se grizu. Bile su i zuckaste, ali manje mljac, samo radi promene, da roze posle sladje padne.
  Velike Rio cokolade sa celim lesnikom, iz kojih sam jela samo lesnike, i luksuzne grisine u providnoj okrugloj kutiji, iz kojih sam jela samo krupnu so sa dna.

rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #37 on: 31-08-2006, 23:49:11 »

tako kolach!!!! nisam se toga setila milionima godina!!! u vrticu (Heroj Pinki, da se zna  :-D) smo dobijali uvek za uzinu, tako i solju bezukusnog caja, eh, bezbrizna vremena... Smiley

od sladoleda je bio Tiger - vanila/pomorandza, i ako se secate onog na dva shtapica, kako se bre zvao, taj je bio super Smiley

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #38 on: 31-08-2006, 23:54:43 »

Aaaaaa, Tako! Secam se da je tata povremeno donosio po 2 KUTIJE! I onda smo se sestra i ja igrali neke igre, ne znam sta, ali samo znam da je cela kutija stajala pored nas :smajli koji gladnim ocima gleda zamisljenu kutiju:

Едет трамвай, мы без билетов...
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #39 on: 01-09-2006, 01:52:15 »

od sladoleda je bio Tiger - vanila/pomorandza, i ako se secate onog na dva shtapica, kako se bre zvao, taj je bio super Smiley

Tvini, naravno....  cheesy

Ova tema je pravi trip down memory lane... nekako mi se cini da sam kao mali voleo sve te slatki?e koje ste naveli. Valjda sam zato uvek bio debeljuca...

Inače, ovaj Tvini me podseti na onu reklamu za Pekatibetine sladolede, gde su deca bila maskirana u likove inspirisane sladoledima...

Leni, leni leni, Leni leni leni
Čoko-čoko moko, Čoko-čoko moko
Rum-Rum koktel, Rum-koktel
Twini, twini, twini, Twini, twini, twini,
Kapri, Kapri, Kapri,
Cmok, Cmok, Cmok, Cmok (ovo ide malo ti?e)
?a-?a-renko, ?arenko
Sne-Sne, Sne?ko, Sne-Sne?ko
Mi-Mi-Mis, Mi-Mi-Mis
Ru-Ru menko, ru-menko
Pekabela, Pekabela, Sladoledi pekabela (kolektivan orgazam)

Seća li se iko tog? 

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #40 on: 01-09-2006, 03:23:39 »

Kapri, Kapri, Kapri,
?a-?a-renko, ?arenko
Mi-Mi-Mis, Mi-Mi-Mis
Ru-Ru menko, ru-menko

LOL ja se ne secam ali ne mogu da izdrzim da ne napisem da vristim od smeha vec 15 minuta gledajuci u ovaj tekst i zamisljajuci mogucu scenu  LOL

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #41 on: 01-09-2006, 08:55:43 »

Kapri, Kapri, Kapri,
?a-?a-renko, ?arenko
Mi-Mi-Mis, Mi-Mi-Mis
Ru-Ru menko, ru-menko

Seća li se iko tog??

a ferfern je glasio:
Po-ro-di-ca to je cela
sla-do-le-di Pekabelaaa,
Pe-ka-be-la Pe-ka-be-la (pevali su i poklopci porodicnog pakovanja)
Pe-ka-be-la Pe-ka-be-laaa
(do-re-do-si-la-si-dooooo) zavrsetak pesme (neka sinti verzija flaute)
a jer se secate "ovo kaT-a" srpska verzija Kit kat-a....
« Last Edit: 01-09-2006, 11:54:14 by miroslavg » Logged

marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #42 on: 01-09-2006, 11:25:53 »

mrzi me da citam prethodne stranice.. pa, jel neko spominjao Kiki karamele?

gledam preneki dan u prodavnici , ima ih sada u mali milion ukusa, au, bice gozbe.
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #43 on: 01-09-2006, 13:09:41 »

Dejane/Panonski/Druze Baz, ovo ja pevam i dan-danas kad dodjem do sanduka sa sladoledom Smiley Nudim se Ivi da joj na prvom susretu otpevam tu pesmicu, uz karakteristicnu promenu glasa, kao i ovu drugu o Porodici Pekabela koja je vec tipa arije 

Secam se kako sam stedeo pare da kupim novi sladoled, reklamiran u Mikijevom almanahu (ovo je povezivanje "izgubljenih" tema  :-D), zvani Nogger Jog ili, kasnije, Bolero.
Nena
putnik kratkoprugaš

Ono u sta verujes, postaje tvoj svet.

« Reply #44 on: 01-09-2006, 23:08:07 »

Jao, Mikijev almanah, to i jesu povezane teme. Sta se slatkisa izelo uz stripove i skolski program!
    Mislim da je Tvini postojao u dve kombinacije, ali ne znam koje. Jedan deo je bio zut, a ostalo, jel neko zna?
    Bio je i neki Lili:visnja - vanila.
    Od Ledo sladoleda, kojim nas je mucila najbliza prodavnica Jabuka, jedini voljeni bili su mi Njofra-preko cokolada sa nekim krckavcem, unutra vanila i punc kornet, preteca svih alkohola.
    Imam i jedan najsvezije izgubljen slatkis-bugarske rolnice, u verziji rolata i vise manjih rolnica. Bile su u Maksiju do prosle godine, i kada smo ih provalili, postavili smo nekoliko rekorda u njihovom zderanju. Licencu je kupio i iste unistio 7days, i sada fura neke rolate jedno 90% manje slasne i manje kaloricne od originala.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube