ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 02:48:06
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  izgubljeni slatkisi
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] Add to: Facebook Print
Author Topic:

izgubljeni slatkisi

(Read 10889 times)
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #60 on: 04-09-2006, 11:57:52 »

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu.
Nije "braco" definitivno!?
Mozda je sada braco, ali je tada (pre 15-ak godina) bio bata.?

Da li to znaci da ja godinama zivim u ubedjenju da se ta cokolada i kada sam bio mali, zvala kao ja???  huh
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #61 on: 04-09-2006, 12:00:43 »

Mozda nije slatkis, ali je meni islo neizostavno uz krempite... BOZA!!! Nek vam kaze Panonski kakva je u Nisu!? ?

Boza je... neobicno pice.  tongue

Nije lose, ali mislim da ce mi trebati jos nekoliko odlazaka u Nis da se naviknem na njen ukus. Zanimljivo je da u Vojvodini (barem u "mom" kraju) boza spada u "izgubljena pica", tj. ne moze nigde da se nadje vec 30-40 godina.

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
nera
putnik srednjeprugaš

« Reply #62 on: 04-09-2006, 12:07:56 »

meni je to jako ruzan napitak  undecided
probala sam ga vise puta na razlicitim mestima gde su mi drugi obozavaoci boze preporucivali, svaki put u nadi da ce mi se svideti...
ali jokkk..
jegulja
putnik dugoprugaš

« Reply #63 on: 04-09-2006, 14:16:06 »

ja bozu ne htedoh da probam, uprkos godinama provedenim na kosovu gde je to veoma popularan napitak, mozda zato sto su mi rekli da se pravi od kukuruznog brasna... ne znam. od tih exoticnih napitaka, pila sam salep- nesto toplo, ljigavo, sa cimetom... nije lose ali nije ni da zudim za tim- kao rastvorena alva.  undecided

The summer heat has brought a plague of jellyfish that is causing trouble for beachgoers in Spain.
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #64 on: 04-09-2006, 14:48:02 »

Mozda nije slatkis, ali je meni islo neizostavno uz krempite... BOZA!!! Nek vam kaze Panonski kakva je u Nisu!   

Boza je... neobicno pice. tongue

Nije lose, ali mislim da ce mi trebati jos nekoliko odlazaka u Nis da se naviknem na njen ukus. Zanimljivo je da u Vojvodini (barem u "mom" kraju) boza spada u "izgubljena pica", tj. ne moze nigde da se nadje vec 30-40 godina.

Eeee, dru?e Baz, po?to sam polozio upravo ispit, i to valjano, idemo na bozu u "Carigrad" kod  majstor Riste večeras  :-D
Nije izgubjena, ima jo? na jednom mestu sem "Carigrada" ali se renovira + mo?e da se pije i "?pricer-Boza" koja je vrlo interesantna me?avina boze i limunade...

Mene interesuje ima li negde da se nađe "Kabeza" ?

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
nera
putnik srednjeprugaš

« Reply #65 on: 30-10-2006, 22:37:06 »

Drugari upravo sam nasla onu čokoladicu po imenu Duplo ima je u trafici u prizemlju TC Sremska ona trafika pored stepenica i nije jeftino ni malo, ali je lepo.. 
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #66 on: 31-10-2006, 12:10:05 »

kasnim malo za temom ali boza u beogradu, osim sto je ima po starim poslasticarnicama, moze da se kupi i flashirana, flase od pola litre i litar i... mmmmnjamm je, nije onako kisela kao sto ponekad ume da bude nego je bas 

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
balcan_cat
putnik kratkoprugaš

« Reply #67 on: 02-11-2006, 20:55:59 »

A ko se seca  tanke tanke cokoladice "zivotinjsko carstvo" ? Mala tanka cokoladica u teget omotu i u samoj cokoladici bile su slicice zivotinja....mislim da je bio i album....koliko je dugo nisam probala vise se i ne secam ukusa.... mislim da je i moj cale to jeo kad je bio mali...

...Always look on the bright side of life....
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #68 on: 02-11-2006, 21:07:04 »

Ima i sad da se kupi, u svakom malo bolje opremljenom supermarketu. Da li je ukus isti kao nekad, ne secam se, secam se samo da su bile mnogo dobre i da sam imao popunjen album Smiley

Едет трамвай, мы без билетов...
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #69 on: 02-11-2006, 21:35:11 »

meni je falila samo jedna slicica da popunim album.

otac mi je pricao kako je u njegovo vreme, jedna ta cokoladica bila vredna kao jedno jaje. pa su oni krali jaja po kokosinjcima i pravo u zadrugu po ziv. carstvo.

Nena
putnik kratkoprugaš

Ono u sta verujes, postaje tvoj svet.

« Reply #70 on: 01-12-2006, 02:07:13 »

:roll:Benko i Kras Ekspres.
Pages: 1 ... 3 4 [5] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube