ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 04:05:25
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  ?ta ste noćas sanjali?!
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

?ta ste noćas sanjali?!

(Read 6530 times)
poletarac
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 25-08-2006, 14:44:26 »

e, imam ja druga iz srednje koji je sanjao kad je upisao faks da mu ispit drzi profesorka iz srednje, i to neki izmisljeni ispit Smiley

:nihilistdvetackenihilesttritacke...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 25-08-2006, 17:42:29 »

Sjajna ideja za topic

Sanjao sam, jednom, da spavam u nekom ogromnom praznom hotelu, i budim se, idem stepenicama dole ka WCu, kroz prozore se vidi neka zavejana šuma i sneg kako pada. I vidi se medved kako se prislonio uz prozor, ali ne može da uđe, i ja mislim, bezbedno je, i nastavim ka dole, međutim na međuspratu moram da prođem kroz veliki hol, približavam se, čuje se muzika, i skontam da sam upao na medveđu žurku: mnoštvo medveda, raznih, malih i velikih, muških sa kravatama i naočarima, ženskih sa minđušama i mašnicama. Naslanjam se na šank i mislim, baš je ovo neko čudno mesto. Jedan medved staje pored mene i pita me, vi niste medved? Ne, rekoh, nisam, krenuo sam u toalet, zato sam u pižami, uopšte nisam znao da pravite žurku. I ništa, pozdravimo se, ja nastavim stepenicama ka donjem spratu, i tu se san prekida.

San je zapisan 24. oktobra 2004.

« Last Edit: 05-05-2007, 01:15:43 by bokonon » Logged

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #17 on: 25-08-2006, 18:34:46 »

A da li vam se desilo da vam se desi uzivo nesto sto ste sanjali? Pri tom, ne mislim na ostvarenu zelju, nego neka situacija, nesto sto bi se kasnije opisalo kao deza vi, ali ste ga vi zapravo vec "videli", tj. sanjali.  shock
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 25-08-2006, 18:38:50 »

Nemam pojma sta sam sanjao jutros, ali znam da sanjam prilicno intezivno i ponekad zapamtim vise snova od iste veceri...
Lucidni snovi su mi posli za rukom par puta (jaooo, kako sam lepo leteo preko neke poljane, puna cveca...), nego mene zanima jeste sanjali kad u nastavcima? Smiley Posle nekog vremena san vam se nastavi tamo gde je bio prekinut :-D
A sta sanjam... obicno su neki akcioni snovi (ne ta akcija bre, ali ima i toga kad se posreci ), a znam i kako bih se osecao kad bih sjebao ceo zivot (tipa zaglavim na dozivotnu), pobiju mi prijatelje itd, srecom, za sad sam se budio Smiley

@Omu

Tesko da ima nekoga kome se to nije desilo Smiley Nemam pojma koje je naucno objasnjenje za to (bas bih mogao pogledati kaze li google sta pametno na to), jednom sam cuo neku teoriju da ti neko oko 'brze' posalje informaciju u mozak, pa ti posle izgleda kao da si to vec negde video, u snu.. Smiley
« Last Edit: 25-08-2006, 18:41:42 by chivitli » Logged

Едет трамвай, мы без билетов...
Marija
putnik srednjeprugaš

« Reply #19 on: 25-08-2006, 19:25:35 »

Nekako mi se cini da nas snovi treniraju za javu.

nego mene zanima jeste sanjali kad u nastavcima? Smiley

Redovno, i to na tacno prekinutom mestu  :-D
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #20 on: 26-08-2006, 00:00:44 »

Ti si opisao deza vi...
Ali se meni desavalo da zaista sanjam neki kadar, scenu, koja se kasnije u slicnom, ako ne bas istom, obliku prikaze i na javi. Mene moje knjige nisu ubedile u deza vi...
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #21 on: 26-08-2006, 00:20:12 »

moja drugarica je prosle noci sanjala da je razlomak, te da niko ne moze da je zagrli, jer je razlomak.
marigolda
novajlija
*

« Reply #22 on: 26-08-2006, 02:43:09 »

Nekako mi se cini da nas snovi treniraju za javu.

Meni se u poslednje vreme bas to desava. Da kroz snove prozivim najneprijatnije, a najverovatnije (po mom scenariju, naravno) situacije koje su mi tih trenutaka jako vazne. I kada se probudim nekako mi sve bude jasnije. Kao, huh - znala sam da ce TO da se desi . Cista glupost.
A povodom lucidnih snova - jednom nisam htela da se probudim da bih odgledala crtani ("samo da se zavrsi crtani i probudicu se" - drugarici/ budila me je). E sada da li se i to polu-svesno stanje racuna za san, ne znam, ali odgledala sam crtani i tek onda se "probudila" (konacno) smiley. A mesta (od onih koja se ponavljaju) su 'realna' - na javi postoje, ali samo po imenu, dok fizicki nemaju nikakve slicnosti sa javom (npr. znam da je to Tash, ali park nimalo ne lichi na Tash i ne nalazi se u BGu).
Pricate li u snu? I ima li mesecara  smiley
Viajerita
putnik kratkoprugaš

« Reply #23 on: 26-08-2006, 11:07:46 »

nego mene zanima jeste sanjali kad u nastavcima? Smiley

da, jednom sam sanjala da jedem przenu slaninu a onda me je mama probudila shock, kada sam shvatila da nije cak ni nameravala da je pravi (a kamoli vec napravila) okrenula sam se na drugu stranu i pocela da zamisljam nastavak sna, ubrzo sam i zaspala i . . . njam njam
A da li sanjate da letite? Ja s vremena na vreme sanjam da plivam u vazduhu ili samo da sam u bestezinskom stanju 
A nocas sam sanjala da se borim sa vukovima...
icecream
putnik kratkoprugaš

« Reply #24 on: 26-08-2006, 11:14:37 »

mmm....snovi...obozavam da sanjam...nekada mi se desava da pomesam sta je san a sta java....a sto se tice lucidnih snova, retko sanjam a da ne mogu sama da upravljam snom...i to mi je skroz zanimljivo.uglavnom imam opciju erase/rewind...volim da sanjam posto sanjam nesto intresantno (meni) i zivopisno, a to u vecini slucajeva bude nesto sto mi podsvest porucuje...ili neko predvidjanje...ne u smislu situacija koliko osecanja koje prozivljavam u toku sna...
@omu verujem da to 'deja vu' ima neke veze sa zakrzljalim 6im culom....silence

Nothing exists outside us except our state of mind.
spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #25 on: 26-08-2006, 12:34:51 »

e kad smo se svi zainteresovali, da prijavim posedovanje filma Waking Life, pa ako bude zainteresovanih mozemo organizovati jednu lepu projekciju Smiley film je sushta genijalnost!
« Last Edit: 26-08-2006, 14:54:28 by spavac » Logged

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 26-08-2006, 13:26:28 »

A nocas sam sanjala da se borim sa vukovima...

Ja sam nocas sanjao da sam iskasapio nekog vuka shock Onako na pola sam ga podelio, ne secam se sto A u drugom snu nocas sam bio na atletskom prvenstrvu, skokovi sa litice, plivanje, skok u dalj...? :-D

Zanima me jeste kad sanjali da sanjate? To je super trip. Sanjate kako ste zaspali i opet sanjate, a kad se probudite i dalje sanjate? clap

Едет трамвай, мы без билетов...
Omu
putnik srednjeprugaš

« Reply #27 on: 26-08-2006, 13:28:03 »

Bravo, majstore
Waking Life je fenomenalan film!
Za one kojima je blizi Nis, projekcija kod mene! Smiley
Sesto culo? Nemoj da me cackas tom pricom... Cheesy ?Da ne pocnem da pricam da ono sto nazivamo paraspiholoskim jeste zapravo ono nama nejasno, neobjasnjeno dosad... A jednom cemo vec saznati Wink
Marija
putnik srednjeprugaš

« Reply #28 on: 26-08-2006, 13:40:45 »

A da li sanjate da letite? Ja s vremena na vreme sanjam da plivam u vazduhu ili samo da sam u bestezinskom stanju

Hej, to mi je bio omijeni san, plivanje u vazduhu.Trcala bih kao i uvek u svojim snovima dok mi se brzina povecavala sve do momenta kad bih se otisnula od zemlje i poletela na metar od nje  dance
Moram reci da se ja plasim vode i plivanja u istoj i da je ovaj san misteriozno nestao one godine kad sam otkrila lepotu veslanja u sajci.Osecaj oslobodjenosti je isti  angel/devil
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #29 on: 26-08-2006, 14:26:30 »

Bravo, majstore
Waking Life je fenomenalan film!

Jeste super film, ali treba koncentracije. Na severnu projekciju dolazim svakako mada sam film već apsolvirao...

A noćas, heheh, sanjao sam u?asno dug san, kao i uvek...
Prvo sam i?ao među nekim jako visokim, i vrlo sličnim zgradama sa grupom nekih nedefinisanih ljudi, vi?e silueta... Imali smo neki zajednički cilj dok nas nije prekinula gomila dece koja nas je gađala grudvama zemlje. Prvo sam im vratio a onda sam uhvatio jednog klinca koji je zapravo bio odrastao čovek (matori klinac). Po?to me je preklinjao da ga ne vodim u neki stan , odvukao sam ga upravo tamo za uvo. Posle mi je bilo ?ao.
Onda sam u istoj zgradi zatekao gomilu rođaka (zapravo samo sam znao da su rođaci, bez imena). Neko me je pitao zar nisu ti svi ljudi mrtvi? Rekao sam da izgleda da ipak nisu... Osoba koja me je pitala je počela da be?i iz nekog razloga.. sledeća scena , i potpuno nepovezana- ja pratim neki entitet u prugastoj majici niz ulicu noću, i koliko god ubrzavam, to ne?to je jednako daleko... Sti?emo do nekog minijaturnog lepo sređenog parka koji je u isto vreme ru?evina nečeg starog i moćnog, i tu hvatam to ne?to za rukav... To se okreće i ka?e mi glasom jedne u?asno dosadne osobe koju znam: čekaju te! I tu se probudim... 

To beja?e noćas...

a pre dve nedelje... bio sam u nekom velikom hramu jako lepom, sa ogromnim stubovima i zidovima ukra?enim mozaikom sa stepeni?tem sa intarzijama... Bila je to kao neka tura na koju sam iz određenog razloga i?ao.. Hram je ličio na gotski a obred koji se unutra odvijao na islamski...  sledeća scena ja da sam ja na nekom drvenom brodu, koji visi na velikim lancima pod krovom ovog hrama sa nekim nezainteresovanim ljudima koje se ?etkaju po ?arenom parketu... sa broda se videlo da je jako visoko... na?ao sam neki čekrk, i počeo da ga vrtim. Brod je krenuo da klizi na dole, pa sve br?e i br?e. Pomislio sam kako će se razbiti i zgnječiti gomilu ljudi... onda su počeli da viču na mene, u rukama mase su se stvorile baklje, pa sam potrčao uz neke stepenice, pa kroz tunel, pa sam skrenuo u neki drugi tunel, i tako duuugo duugo, dok mi je potera dahtala za vratom... Ovo sve bi po nekoj logici trebalo da je u kuli hrama, i kad sam to shvatio setio sam se da ja znam za?to je to ipak logično, i da sam u stvari ja sve to i napravio samo nisam znao kada. i tad se potera upla?ila a mene je u jednom tunelu neki debeli čovek usmerio : idi tamo... I tamo me je čekala neka gospođica, sva prozračna.  Rekla je da sad mora da nestane i da ne bi trebalo da gubim vreme. Tuga ?to ide i sreća ?to sam je na?ao... tu je negde kraj...

imam puno ovakvih snova... retko lucidnih...
sanjam u nastavcima, ponekad i isti san nekoliko puta za redom, ponekad u snovima i nema događaja, samo osećanje, miris... sanjam i mesta koja imaju ime stvarnih mesta... jednom sam sanjao da je Novi Sad slika na kojoj se nalaze male kamene kućice zadimljene u sumrak... gomila gluposti... uvek mi je ?ao kad se probudim   shock

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube