ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 00:25:06
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Meksiko - stara zemlja, stara kultura
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Meksiko - stara zemlja, stara kultura

(Read 4756 times)
toncik
putnik kratkoprugaš

« Reply #15 on: 24-02-2012, 20:08:19 »

Imao sam danas 24feb 2012 zakazano da apliciram za Meksicku vizu i nisam je dobio iz banalnih razloga.U prijavi sam napisao da uzimam 300$ platu ,sto i stvarno jeste,posto ti traze izvod od plate.Onda gospodin konzul kaze pa to je malo,ja mu kazem izdajem i stan ali za turiste pa imam i taj prihod,pa onda kad sam mu to rekao trazio je ugovor!!! Koji ugovor kad se stan izdaje na dan,dva,pet? Radim i kao turisticki vodic sa odlicnim primanjima,pokazao sam mu i stanje moje firme imam mali online booking biznis sa apartmanima koji dobro funkcionise,pokazao sam mu i Visu gold karticu sa limitom od 2500eura i jos dve Visa i master card kartice od druge banke i potvrde banaka i tekovno pozitivno stanje firme i stednu knizicu sa 4 nule u eurima dobra suma, i opet su me odbili zato sto plata koja mi prolazi kroz sistem drzave mali!? imao avio kartu rezervisano iz Skoplja-Viena-Cancun. Dosta nezahvalno od Mekska!!! Gospodin u konzulatu je bio ljubazan,ali neznam sta da mislim,kad sam presao 650km iz Makedonije i imao vise nego sto treba.Sta on stiti sa mojim odbijanjem!? Samo sam hteo da idem u Cancun na 14 dana.
Samo zelim da vas predupredim na njihov sistem viziranja,koji nije fer.
yandel
novajlija
*

« Reply #16 on: 26-02-2012, 21:37:48 »

probaj u nekoj drugoj zemlji da vadis vizu..iskreno imam srece da meni viza ne treba za 90 posto juzno americki zemalja ali zelim da ti napomenem da je cancun dobar izbor i ako uspes da dobijes vizu ubedjen sam da ces se super provesti...probaj u austriji ili hrvatskoj negde mora da upali...apelujem na sve da ne idu u acapulco ili puerto vallartu jel stanje je mnogo lose.pljacke na svakom cosku.svakodnevni sukobi izmedju narko kartela i mnogo ostalog..cancun je kolko tolko bezbedan i prelepo je mesto sa rajskim plazama...puno srece sa vizoom
sirkepa
novajlija
*

« Reply #17 on: 23-12-2012, 18:41:34 »

Zdravo drugari...
nadam se da kucam na pravom mestu jer sam u maloj nedoumici a verujem da ovde ima neko ko ima iskustva sa terena pa mi moze pomoci da svoj put ucinim jednostavnijim. Naime, imacu na raspolaganju 16-17 dana na Yucatanu i zelim da to iskoristim sto rentabilnije u svakom smislu. Elem, putujemo ja i devojka i prvi put smo u ovom delu sveta. Budzet nam nije jaca strana tako da se svuda ide na najjeftiniju ociju ali je cilj da se obidje i vidi sto vise i pejzaza i arheologije i prirode i... Dakle, ako neko ima ideju da predlozi rutu  kao i nacin kako da se taj put predje. Ima li svrhe razmisljati o renta caru? Jel neko koristio mozda CS u ovom delu Mexica? Sta ne propustiti a sta se bas moze i preskociti. Ne bih se odrekli ni nekoliko dana izlezavanja na nekoj dobroj plazi a da to opet ne bude neka preskupa opcija... itd... hajde ko ima dobru volju, a ima i trazene inf da malo pomogne... zazvrat donosimo teqilu Smiley  pozzzz
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 24-12-2012, 01:23:31 »

Sve vrste informacija vezanih za taj deo meksika mozes dobiti i za manju cenu od tekile, ali o tom potom. Grin Yucatan je nazalost jedan od skupljih delova meksika, ali to u dobroj meri zavisi od toga sta tamo zelis da radis i sta zzelis da vidis dozivis.
Kada mi kazes sta te tacno zanima dacu ti i neke detaljnije informacije gde to nesto videti i doziveti. Za sada mogu samo najtoplije da ti preporucim Tulum za tulumarenje na plazi, pre dve godine je kolibica za dvoje u nekom hostelu u selu kostala 25 $ a rusticna kabanja na plazi 35 $.
CS smo kosristili sirom Meksika pa i na Jukatanu. Znam da ima i nekoliko clanova u Tulumu,m ali su svi bili na putu u vreme naseg dolaska... Inace Tulum je na nekih osamdesetak kilometara od Kankuna na jug, ako se ne varam.
Kazu da je i Isla Holbox obdarena prelepim plazama, ali da voda bas nije tako kristalno jasna kao na karipskoj obali. Ne smem da garantujem, nisam bila.I tu dosta zavisi i od toga sta zelis od neke plaze... U drzavi Oaxaca (to nije na Yucatanu, ali nije ni tako daleko) ima hipi plaza Zipolite, jedina oficijelno nudisticka plaza i sjajno mesto ako volis neke vidove relaksacije uz u ostalim delovima zemlje zabranjene prirodne supstance Wink
Uglavnom definisi malo svoja pitanja i pojasni mi sta tebe u stvari zanima da tamo vidis i iskusis opa cu se potruditi da ti odgovorim ako znam.

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube