ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 14:26:22
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Po belom svetu
| | |-+  Koje putno osiguranje izabrati?
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Koje putno osiguranje izabrati?

(Read 8085 times)
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 26-10-2011, 14:46:03 »

Da li imalac dodatne kartice, (za koju je naknada 600dindzi godišnje), ima medjunarodno zdravstveno osiguranje kao i vlasnik primarne kartice? Ne mogu da nađem na site dotične banke.

Ahimša paramo dharma
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 26-10-2011, 15:32:35 »

evo ga link sa svim detaljima oko ove vrste osiguranja:

http://www.americanexpress-srbija.com/upload/documents/Green_osiguranje.pdf
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 26-10-2011, 16:46:35 »

Nisam našao odgovor na svoje pitanje.
Ipak ima i zemalja koje ovo osiguranje ne pokriva.
Interesantno je da ne pokriva malariju.

Ahimša paramo dharma
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 26-10-2011, 17:56:53 »

ono sto sam ja shvatila to je da u slucaju nezgode, u smislu saobracaja, ako je put placen komplet amexom, onda su osigurani i clanovi porodice koji putuju sa tobom, ali da samo vlasnik kartice ima medicinsko osiguranje, ako gresim, neka me neko ispravi, jer znam onoliko koliko mi pise u polisi koju sam dobila  sa larticom,a to je isto sto ima na linku koji sam postavila. Znaci, najbolje je otici do poslovnice i pitati za osiguranje korisnika dodatne kartice.
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 04-11-2011, 21:12:40 »

Evo prošetah do poslovnice banke, (u jednom pravcu 320km) i prilikom predaje zahteva saznadoh sledeće:
- korisnik dodatne kartice ima isto putno i zdravstveno osiguranje kao i vlasnik primarne kartice;
- putno osiguranje je obuhvaćeno polisom samo ako je prevoz plaćen tom karticom;
- zdravstveno osiguranje pokriva sve zemlje sem zemalja navedenih u Uslovima za putno osiguranje;
- ukupan period osiguranja je, ne 365dana, već 183 dana.
itd.
Treba i prouciti, između ostalog, i koje bolesti pokriva. Malarija je isključena!

Ahimša paramo dharma
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 05-11-2011, 10:35:50 »

sto se tice malarije, kad budem skupila parice za putovanje u zemlje gde malarije ima, nece mi biti strasno dodati jos malo za osiguranje koje pokriva malariju Smiley
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 05-11-2011, 11:11:13 »

Off.
Monogo ti je do 1000evrova, 26 dana u Indiji? Mada ne mislim da se suočavam sa malaričnim komančerosima.

Ahimša paramo dharma
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 05-11-2011, 17:27:21 »

- putno osiguranje je obuhvaćeno polisom samo ako je prevoz plaćen tom karticom;

Kakva budalastina !  banghead

...zivot je kao zemlja, kad zapustis malo daje !
Sergey Markoff Returned
novajlija
*

« Reply #23 on: 06-11-2011, 23:30:34 »

Dakle putno osiguranje Banca Intesa vazi samo pola godine i uz to ne pokriva malariju?

Vazi li za Visa Classic i Gold karticu takodje? Koristi li neko i jednu od njih?
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 07-11-2011, 12:21:42 »

I ja bih se priključio prethodnom pitanju. Samo, šta mene buni - ovih dana bih išao do banke da regulišem štednju. Vidim da je jedna od pogodnosti i dobijanje AE Green kartice na osnovu depozita, + putno osiguranje. Ja na primer planiram da oročim sredstva na 2 godine, a putno osiguranje važi samo 6 meseci? Jesam li dobro razumeo?

Citiram Sergey-a da ne zaboravite njegovo pitanje...

Dakle putno osiguranje Banca Intesa vazi samo pola godine i uz to ne pokriva malariju?

Vazi li za Visa Classic i Gold karticu takodje? Koristi li neko i jednu od njih?

hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 07-11-2011, 16:05:35 »

Osiguranje traje koliko i kartica AMEX, ali si pokriven sest meseci godisnje. Znaci u roku od jedne godine pokriven si sest meseci i naredne godine opet sest meseci. Za Intezinu je minimum 500 eura depozita.
nvukelic
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 17-11-2012, 08:30:54 »

Znam da vadim temu iz naftalina, ali nešto sam pretraživao, tema iskočila, pa reko' da ispravim neke nepotpune informacije, možda nekom bude koristilo. Trust me, info iz prve ruke Wink.

Troskove do 100 evra [pokrivate sami (tipa odlazak kod lekara zbog upale grla, zubobolje, kojecega. Platis pregled, lekove, za sve uzmes racun i kada se bvratis kuci oni ti refundiraju troskove. Za ozbiljnije intervencije nazoves broj (u  Beogradu) koji ti se nalazi na kartici osiguranja i oni te upute u najblizu ustanovu, zavisi od mesta gde se nalazis i tamo ti pruze svu potrebnu pomoc, lekove i negu na teret tvog osiguranja, dakle ne moras tamo da placas nista.

Ovo više ne važi, tačnije za sve kartice osiguranja i polise Delta Generali osiguranja izdate nakon 16.2.2012. nema više tog pravila od €100, već se svi troškovi pokrivaju, bez obzira na iznos, do nivoa pokrića, naravno ako su opravdani, a u skladu sa uslovima osiguranja.

ja licno imam to osiguranje europ assistence preko banke Inteza, ali uz green amex carticu (sa 100% depozita), dobija se i uz gold amex, ali ne vidim da uz blue amex karticu ide osiguranje ( blue je klartica koja ide uz tekuci racun inteze), tako da se dobro raspitajte u banci pre nego sto aplicirate

Europ Assistance nije osiguranje već je u pitanju asistentska kompanija koja radi za DG osiguranje (i za još mnoga druga osiguranja u svetu) i koja organizuje lekara u inostranstvu, prikuplja dokumentaciju, itd, praktično obavlja sav posao u ime osiguravajuće kompanije. To što se zove Europ, ne znači ništa, teritoriju pokrića i važenje određuje polisa/kartica.

Evo prošetah do poslovnice banke, (u jednom pravcu 320km) i prilikom predaje zahteva saznadoh sledeće:

Ovo ne važi za vlasnika kartice, već za članove uže porodice prijavljene na istu.

Treba i prouciti, između ostalog, i koje bolesti pokriva. Malarija je isključena!

Nije isključena. U pitanju su nezgode izazvane bolestima kao što su epiplepsija ili malarija. Obrati pažnju na formulaciju.

E sad, tri mala, ali korisna saveta:
1. Uvek imajte osiguranje kad putujete, verujte mi, svega sam se nagledao, svakavih nesrećnih sudbina, a sve zbog par stotina dinara/hiljada koje taj neko nije hteo da izdvoji za polisu...

2. Što se postupka kad vam se desi nešto u inostranstvu (zdravstveni problem), osim ako niste potpuno onesposobljeni (pu, pu, daleko bilo Cheesy), uvek nazovite broj telefona koji vam je ispisan na polisi jer time prijavljujete slučaj i obezbeđujete maksimalnu podršku, a takođe ste se istovremeno i zaštitili od toga da vam osiguravajuća kompanija odbije pokriće troškova zbog proceduralnih razloga, a ima pravo na to (pogotovo DG, oni su kriminalni po tom pitanju).

3. Što se izbora osiguranja tiče, ja imam samo dve preporuke: prva je DDOR, druga Uniqa, obe kuće imaju poprilično labave uslove i praktično pokrivaju sve, DDOR pogotovo. Delta Generali uzimajte samo ako ga već imate (dobili sa karticom u banci), inače ih izbegavajte.

Nadam se da sam pomogao, za sva dalja pitanja, shoot... Smiley
« Last Edit: 17-11-2012, 08:39:56 by nvukelic » Logged
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 17-11-2012, 09:18:08 »

Labavi uslovi mogu da dovedu i do labavog tumačenja od strane Kompanije kada se osigurani slučaj desi Wink

Iako sam zaposlen u kompaniji koja se ni ne pojavljuje na ovom spisku, mogu da potvrdim za Uniqa osiguranje da imaju jako dobre uslove i široku pokrivenost u odnosu na ostale.

Ja bih još dodao da svoje polise putnog i zdravstvenog osiguranja nosite stalno sa sobom, a u telefonu memorišite broj Call centra koji ćete pozvati odmah po nastupanju štetnog događaja kako bi vas uputili do najbliže bolnice ili lekara.

osigurani slučaj, štetni događaj - učim trenutno pa se frljam sa izrazima Cheesy

nvukelic
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 17-11-2012, 09:21:34 »

Labavi uslovi mogu da dovedu i do labavog tumačenja od strane Kompanije kada se osigurani slučaj desi Wink

Iako sam zaposlen u kompaniji koja se ni ne pojavljuje na ovom spisku, mogu da potvrdim za Uniqa osiguranje da imaju jako dobre uslove i široku pokrivenost u odnosu na ostale.

Kad sam rekao labave, mislio sam u tom smislu - široka pokrivenost, a sve u poređenju sa DG Smiley.
slatkis
putnik srednjeprugaš

« Reply #29 on: 17-11-2012, 13:06:20 »

Evo i od mene svakako preporuka za Uniqa putno osiguranje.Online se popunjava polisa osigur. i mislim da za iznos preko 1000 din stize na kucnu adresu preko kurirske sluzbe polisa osiguranja/ovo se odnosi na BG...verovatno je tako
i u NS...znaci stedi vreme i odlazak do poslovnice/filijale.

Putno osigur. svakako treba uzeti kad se odlazi na putovanje...nisu nikad bacene pare
Nedaj Boze da zatreba i zafali...

Kakve su ti  misli ,takav ti je život .
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube