ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 14:05:47
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Viza za Australiju
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 10 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Viza za Australiju

(Read 25259 times)
dunja
novajlija
*

« on: 18-03-2010, 17:11:11 »

Nisam naisla na ovu temu pa da je otvorim....Zna li neko kako ide taj postupak oko dobijanja Australijske boravisne i radne vize,a na osnovu vencanja.Npr,Australijanac dodje u Srbiju,ovde se vencamo i sta dalje.Znam da nije kao za Evropu,cekanje za spajanje porodice mesecima itd....Zna li neko kako to sve ide i koliko se ceka?

Na njihovom sajtu sam nasla neke informacije,al neke stvari mi nisu jasne,npr-koliko ne sme iz zemlje da se izlazi nakon sto se otputuje?
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 18-03-2010, 22:06:23 »

Pošalji im email i pitaj ih
dunja
novajlija
*

« Reply #2 on: 18-03-2010, 22:30:35 »

Na meilove mi nijedna ambasada do sad nije odgovorila :(Al mogu da probam
PutPutujem
putnik srednjeprugaš

« Reply #3 on: 22-10-2010, 22:57:54 »

Relaksacija viznog režima Australije prema Srbiji     
Postupak za izdavanje turističke vize za Australiju je značajno uprošćen ukidanjem zahteva za:

* 1. podnošenje vojne knjižice
    * 2. uverenja o nekažnjavanju
    * 3. preporuke o moralnoj podobnosti
    * 4. dostavljanje snimka pluća (za boravak duži od 3 meseca)

Ovim je značajno ubrzana procedura izdavanja viza, te se sada svodi na prosek od 7 dana, u odnosu na dosadašnji standard od 30 dana.

Izvor: http://www.mfa.gov.rs/Srpski/konz/australija.htm

Ostale informacije o vizama za Australiju: http://www.serbia.embassy.gov.au/bgde/tour_chcklst.html
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 23-10-2010, 00:59:55 »

U duhu Monty Paytona  banana

...zivot je kao zemlja, kad zapustis malo daje !
amstel
putnik kratkoprugaš

« Reply #5 on: 23-10-2010, 01:31:23 »

Ja mislio da se zezaš! Ludnica.
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 23-10-2010, 11:31:42 »

Ima dosta zemalja koje to traze za duzi boravak [mada, uglavnom duzi od 6 meseci] - zbog tuberkuloze.

dijanavranic
novajlija
*

« Reply #7 on: 25-10-2010, 18:40:29 »

CAO SVIMA!!!

Trebala bih predati papire za dobijanje turisticke vize za Australiju ali stalno dobijam nove informacije o još nekim potrebnim papirima...
Nadam se da mi neko moše dati odgovor da li mi pored navedenog treba još nešto ako su neko od vas tražili.....:

pasoš, fotografije, popunjen formular, popunjen upitnik, sva potrebna dokumentacija od mojih rođaka koji žive u Australiji, dokazi, da radim,  dokaz o nekretninama, rodni list, dokaz o nekažnjavanju, vjenčani list, rodni list od deteta, od supruge, ...
Da li mi treba jos nesto a da je bitno....Huh?
kopriva6
novajlija
*

« Reply #8 on: 23-11-2010, 12:51:29 »

Pozdrav svima koji bi mi mogli pomoci...Da li neko zna najbrzi postupak oko vadjenja dokumentacije za Australijku vizu?Gledao sam na puno mesta i isao na zvanicni sajt Australijske ambasade u Beogradu ali mi nista nije jasno :s jer se i ne razumem u to bas toliko.Samo da nagovestim da imam curu iz Australije koja bi mi poslala garantno pismo (mozda pomogne ovo) Hvala svima...Nadam se brzom odgovoru  Smiley
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 23-11-2010, 15:26:24 »

Dobrodošao na forum 
Ubuduće će biti lakše ako pogledaš prvo da li postoji već tema u vezi sa kojom želiš da postaviš pitanje. Biće lakše i za snalaženje drugim putnicima, i sadržaj se neće duplirati.
Inače, ne znam da li si video, ali na sajtu postoji i odeljak o vizama, evo konkretno za Australiju
http://www.klubputnika.org/vize/26-australija/135-australija
pa se nadam da ćeš naći potrebne informacije!
boris_ns
novajlija
*

« Reply #10 on: 29-11-2010, 17:25:32 »

pozdrav svima.

Interesuje me kako doci i sta je sve potrebno od dokumenata , sa cime sve uslovljavaju , koje su olaksavajuce okolnosti i sl. Za dobijanje iseljenicke vize za Australiju.
Gledao sam na njihovom sajtu ali mi nije bas najjasnije. Bio bih jako zahvalan kada bi se neko javio i dao odgovor na ovo pitanje. Pozz Hvala unapred!
kopriva6
novajlija
*

« Reply #11 on: 11-02-2011, 10:38:57 »

Pozdrav svima.Hteo bi da se informisem o vizi za Australiju,posto imam sva potrebna dokumenta i slao sam u Austriju Vieni u ambasadi Australije ali su mi danas vratili formulare jer sam trebao da saljem u BG a ne tamo kako su meni rekli.Ovako mene interesuje sledece.Drug ima firmu registrovanu i u funkciji je,radim inace kod njega.Dogovorili smo se da mi izda potvrdu da ja radim kod njega,da sam dobio odmor i da imam siguran posao kada se vratim,ali ja nisam prijavljen kod njega normalnim putem.vec radim na crnom.E sada me interesuje da li ovi iz BG-a proveravaju to da li sam prijavljen,da li proveravaju i sta proveravaju.Hvala unapred svima na informacijama,nadam se da ce iko pomoci...
ziggy015
putnik kratkoprugaš

« Reply #12 on: 11-02-2011, 16:43:19 »

Trazice ti poslednje tri uplate u banci. Kod koga putujes, da li taj gde ides moze da garantuje finansijski za tebe ako nije bliska rodbina,,,? Sve pise na www.immi.gov.au
Moja majka sutra leti za Au. Ona je poljski drzavljanin, ide kod sestre prvi put, ima 60 godina, on line je popunila formular, pa su joj ipak trazili izvode iz banke...
kopriva6
novajlija
*

« Reply #13 on: 14-02-2011, 10:42:02 »

Putujem kod prijatelja,nisam u rodu sa njima.Oni su meni poslali izvestaj iz banke i sve to,da oni garantuju finansijski za mene i da mi oni placaju celi put.Imam sva potrebna dokumenta...Napisao sam da nisam prijavljen,sto znaci da radim na crnom de da nadjem 3 uplate :s...Da li bi mozda mogao da dobijem vizu i ako nigde neradim,nisam prijavljen i nemam nista na svome imenu,a ni na racunu ni dinara????Znaci naglasim da nigde ne radim,a i da mi oni finansiraju celi put i boravak tamo kao sto bi i bilo tako?Huh
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 14-02-2011, 13:13:36 »

Ne bih da te razocaram unapred, ali mislim da ti nisu bas velike sanse. Evo jedan svez primer moje drugarice, od pre koju nedelju. Ona radi u drzavnoj instituciji, ali radi na neki ugovor o delu, koji im daju na po 3-6 meseci, pa onda 2-3 meseca ne rade, pa onda opet 3 meseca rade, itd. Htela je da ide kod kume na oko mesec dana. Odbili su je uz obrazlozenje da ih nije dovoljno ubedila da ima nesto sto je vezuje za Srbiju i da ce se vratiti, jer, iako ima platu i dovoljno novca na racunu da sama sebe finansira, nema stalan posao, nema nista od imovine na svoje ime, nije udata, a i zavrsila je fakultet.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube