ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 11:11:39
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Viza za Australiju
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Viza za Australiju

(Read 25224 times)
DrL
novajlija
*

« Reply #90 on: 05-09-2011, 20:05:38 »

Ja sam danas bio u ambasadi i na moje oči pustiše čoveka koji nije imao zakazano, malo molio i eto dobio termin ad hoc. Što se vize tiče, ja predao danas za turističku vizu, iste papire kao za sve vize do sada (EU, US) i dobih vizu za 15 minuta. Jedina zamerka 1 ulaz!!! (a važi do  sept 2012). Inače sam student.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #91 on: 06-09-2011, 02:44:32 »

Jasna stvar, imas listu potrebne dokumentacije, istu predas, dobijes vizu. Kratko i jasno.
Za turisticku vizu moras zadovoljiti samo dva zahteva koja sam pre naveo: finansijska sredstva i dokaz razloga zbog kojih ces se vratiti u zemlju iz koje dolazis.
Za radnu, studentsku i iseljenicku vizu dokumentacija je daleko obimnija i po pravilu ukljucuje zdravstvene preglede, proveru o osudjivanosti i vremena provedenog u vojsci, poznavanje engleskog jezika, obrazovanje i iskustvo kao i motivaciono pismo i obavezno potpisivanje dokumenta koji se zove `Australian values`.
To mu dodje nesto kao `pravila kucnog reda` pre nego sto se uselis u stan ili pre nego sto kao gost dodjes negde: http://www.immi.gov.au/living-in-australia/values/

I understand:

* Australian society values respect for the freedom and dignity of the individual, freedom of religion, commitment to the rule of law, Parliamentary democracy, equality of men and women and a spirit of egalitarianism that embraces mutual respect, tolerance, fair play and compassion for those in need and pursuit of the public good
    * Australian society values equality of opportunity for individuals, regardless of their race, religion or ethnic background
    * the English language, as the national language, is an important unifying element of Australian society.

I undertake to respect these values of Australian society during my stay in Australia and to obey the laws of Australia.

I understand that, if I should seek to become an Australian citizen:

* Australian citizenship is a shared identity, a common bond which unites all Australians while respecting their diversity
    * Australian citizenship involves reciprocal rights and responsibilities. The responsibilities of Australian Citizenship include obeying Australian laws, including those relating to voting at elections and serving on a jury.

If I meet the legal qualifications for becoming an Australian citizen and my application is approved I understand that I would have to pledge my loyalty to Australia and its people.
« Last Edit: 06-09-2011, 02:48:56 by noskich » Logged
db9
novajlija
*

« Reply #92 on: 20-09-2011, 17:11:47 »

probacu da uprostim moj problem. ja zivim sa svojom verenicom u vezi smo preko dve godine,bice i svadbe uskoro nadam se... Cheesy .
mi zelimo da se p[reselimo u australiju,ne turisticki,nego da odemo za stalno. ona ima rodjake u australijii,brata sestru i tetku,oni su spremni da daju sve moguce garancije i pomoc da nas dvoje odemo tamo. mene interesuje,posto nemam ama bas nikakvu predstavu da li je i kako to moguce,da mi neko objasni sta je sve potrebno,koji je najlaksi nacin da odemo? oni cak imaju mislim i neki ugostiteljski objekat pa postoji i ta opcija da traze radnika iz srbije(ako ta varijanta uopste postoji). sta da radim,da li da njih pritiskam da oni to jure iz au ili da ja ovde jurim preko ambasade ili kako vec? hvala unapred.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #93 on: 21-09-2011, 02:52:39 »

http://www.immi.gov.au/visawizard/
db9
novajlija
*

« Reply #94 on: 21-09-2011, 06:53:27 »

sve je to u redu,pogledaosam hiljadu puta njihov sajt ali neka informacija iz prve ruke,neki savet,praksa nije isto sto i teorija
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #95 on: 21-09-2011, 09:40:18 »

sve je to u redu,pogledaosam hiljadu puta njihov sajt ali neka informacija iz prve ruke,neki savet,praksa nije isto sto i teorija

Ako si pogledao hiljadu puta nije mi jasno kako to da kazes `nemam ama bas nikakvu predstavu da li je i kako to moguce,da mi neko objasni sta je sve potrebno,koji je najlaksi nacin da odemo?`.

Nesto tu ne stima.
db9
novajlija
*

« Reply #96 on: 21-09-2011, 17:03:56 »

u pravu si. hvala na pomoci.
znas kako kazu i na tarabi pise pi..a ali je taraba. ali hvala sve jedno.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #97 on: 22-09-2011, 02:36:30 »

u pravu si. hvala na pomoci.
znas kako kazu i na tarabi pise pi..a ali je taraba. ali hvala sve jedno.

Znas kako, ja sam vrlo rad da pomognem bilo kome, ali kad se neko registruje na forum i prvo pitanje/prvi post mu je da mu neko nesto objasni, a da on sam prstom nije mrdnuo da prethodno sve sto je u njegovoj mogucnosti uradi da bi resio svoj problem, onda sam siguran da je za obe osobe takav razgovor cisto gubljenje vremena.

Ti hoces da ti neko nesto sazvace i da ti besplatno posveti paznju i vreme, a ja znam da ako ti nisi nasao za shodno da sam procitas o tome da ti ti saveti nece uopste koristiti. Ako nisi sposoban sam da procitas o procesu dobijanja vize nemoguce je da si sposoban da istu dobijes i uspesno se uselis i zapocnes novi zivot u drugoj zemlji.

Ako hoces da ti neko pomogne prvo moras samom sebi pomoci, to niko ne moze uraditi umesto tebe.
aca 93
novajlija
*

« Reply #98 on: 26-09-2011, 09:21:23 »

na forumu svi uglavnom traze da neko sa njima podeli neko licno iskustvo, jer ja neznam nikog ko je otisao na sajt i po tom upustvu pripremio papire i otisao u au. ja garantujem da dok se ne ode u ambasadu na razgovor ili ti neko nekaze iz licnog iskustva nema sanse da nesto korisno saznas, jer je sajt cisto ******
« Last Edit: 26-09-2011, 12:45:42 by chivitli » Logged
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #99 on: 26-09-2011, 14:30:32 »

na forumu svi uglavnom traze da neko sa njima podeli neko licno iskustvo, jer ja neznam nikog ko je otisao na sajt i po tom upustvu pripremio papire i otisao u au. ja garantujem da dok se ne ode u ambasadu na razgovor ili ti neko nekaze iz licnog iskustva nema sanse da nesto korisno saznas, jer je sajt cisto ******

Vidis ja kao neko ko je prvo dobio studentsku vizu pa istu vizu produzio u Australiji i na kraju dobio permanent residence garantujem da apsolutno sve potrebne informacije o bilo kakvoj vizi za Australiju se mogu procitati na sajtu.
Ja sam u ambasadi samo podigao vizu, svu potrebnu dokumentaciju po uputstvu sa sajta sam poslao ambasadi, oni mi zakazali termin, dosao u ambasadu i podigao vizu. Nikakvog razgovora nije bilo.

U Australiji sam popunio formular i skeniran formular prikacio na online aplikaciju uz PDF kao potvrdu da mi je odobren produzetak studija i dobio produzenje vize.
Aplikacija za permanent residence mi je isto bila 100% online, pogledao spisak dokumentacije na sajtu, skenirao i prikacio na aplikaciju. Viza odobrena online.

aca 93
novajlija
*

« Reply #100 on: 26-09-2011, 20:54:16 »

e pa brate naravno da si dobio kad si otisao kao student,a verovatno si lako otisao jer si bio dobar student
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #101 on: 27-09-2011, 01:21:15 »

e pa brate naravno da si dobio kad si otisao kao student,a verovatno si lako otisao jer si bio dobar student

Bez razlike za koju se vizu prijavljujes ako ispunjavas uslove i postupis po proceduri koja je izlozena na sajtu dobices vizu.
Ako uslove ne ispunjavas ili ispunjavas i ne postupis po proceduri koja je izlozena na sajtu neces dobiti vizu.
kopriva6
novajlija
*

« Reply #102 on: 12-10-2011, 22:02:08 »

Pozzz svima.Nisam dugo bio na forumu posto sam resavao papire za firmu radi vize  Smiley ali sam svakako od 4 stranice procitao vase postove. @noskich i dalje dominira Cheesy i sve pohvale pa bi istog hteo da pitam nekoliko pitanja...Posto sam otvorio firmu "Internet Igraonica" je u pitanju dobio resenje,predao papire za mirovanje firme i za to dobio resenje,platio sve doprinose i porez,interesuje me koje su sanse za dobijanje turisticke vize jer mi je firma na mirovanju i mogu je pokrenuti u bilo koje vreme?Negde sam procitao da firma mora biti operativna?!Da li je to isto?Imam dokaz iz banke da sam paltio porez i doprinose pa me i interesuje da li je to taj dokaz o placenom porezu ili je nesto druo u pitanju sto bi morao da izvadim.Hvala svima na postovima jer sam dosta naucio Smiley

P.S. Inace nameravam da potpuno osposobim firmu kada se vratim iz AUS ako ikako uspem da odem...
bianca_m.i.a.
novajlija
*

« Reply #103 on: 30-01-2012, 16:52:32 »

Evo da i ja pomognem koliko je moguce onima koji planiraju put u Aussie land  Cheesy Pre dve godine, decko i ja smo planirali put na Tajland, turisticki, pa odatle u Australiju, moj decko poslovno, ja kao turisticka pratnja  party  medjutim, mene je brinulo to sto tada apsolutno nista nisam imala u svom vlasnistvu, tek upisala prvu godinu faksa, znaci nista sto bi njih u ambasadi ubedilo da cu se ja vratiti..danima sam bila napeta zbog toga, a jos sam vizu vadila u Zagrebu posto je decko isao sa hrvatskim pasosem, nazvali da proverimo da li i drzavljani Srbije mogu vaditi u HR, pa da se ne vozamo i do Bg-a.  Preko neta smo popunili formulare, odstampali i u neki petak popodne smo imali zakazane razgovore. Ja sam ponela samol taj formular, slike, pasos i prazan indeks, a jos na formularu napisala da ce decko da me izdrzava i da on placa put i sve... Mislila sam da ce mi odbijenicu zalepiti na celo, a ne da cu dobiti vizu..
  Sto se tice mog decka, njemu je bilo mnogo lakse, isao na bussines vizu, imao pozivno pismo od jedne americke organizacije koja je tad u sidneju pravila veliki dogadjaj, i jos placenu kartu i smestaj.. Sluzbenica mu je odmah rekla da je dobio vizu, a za mene ce javiti kao za sat vremena, pa ako i ja dobijem morali bi se vracati u ponedeljak po pasose jer smo mi dosli u petak popodne... E sad, nama ni to nije odgovaralo posto zivimo u srbiji a i morali smo se spremati za put na Tajland koji je bio kroz par dana.. Onda smo jos gnjavili tu sirotu sluzbenicu da vidi da li mozemo pokupiti vize u australijskoj ambasadi u Bangkoku. Nakon sat vremena nas je nazvala i obavestila da smo oboje dobili vize i da ih mozemo pokupiti u Bangkoku. Nemate pojma kakvo mi je to bilo olaksanje, eto dobila viza na osnovu maltene nicega i nikakvih papira  dance  Inace su oni stvarno rigorozni po pitanju dobijanja viza, ali vrlo vrlo ljubazni ljudi i uvek ce izaci u susret, samo se ne treba za*ebavati sa sluzbenim licima i muljati sa papirima i sve ce biti ok.

To mi je bilo najlepse putovanje u zivotu   
vlada131
putnik kratkoprugaš

« Reply #104 on: 13-02-2012, 13:50:06 »

"Olakšice za australijske vize"
Izvor: Beta

Kanbera -- Ministar Ivica Dačić razgovarao sa ministrom za imigracije Australije Krisom Bouenom o uvođenju olakšica pri izdavanju australijskih viza srpskim državljanima.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, postignut je dogovor da počnu razgovori koji bi doveli do proceduralnih olakšica za izdavanje australijskih viza za srpske državljane i produženja roka njihovog važenja.

Dačić je podsetio da je Srbija posle 2000. godine ukinula vize za građane Australije, ali da Australija po pitanju viza ima politiku po kojoj su svi, sem britanske kraljice i državljana Novog Zelanda u obavezi da imaju vize kada dolaze u tu zemlju.

Dačić i Bouen razgovarali su i o srpskoj dijaspori koja u Australiji broji više od 100.000 popisanih građana.

Dačić je ocenio da srpska dijaspora može predstvajati ne samo most za razvoj saradnje Srbije i Australije, već ima i značajan uticaj na australijsku političku scenu kada je reč o stavovima koji su važni za region, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije u Kanberi je razgovarao i sa predstavnicima Australijske federalne policije koji intezivno prate kriminalnu scenu na Balkanu.

Oni su Dačiću predstavili nekoliko akcija u kojima imaju interesa da zajednički učestvuju sa srpskom policijom.

Dačić je naveo da je u pitanju pre svega trgovina narkoticima, jer je dva do tri puta viša cena kokaina u Australiji u odnosu na zapadnu Evropu - "motiv raznim kriminalnim grupama sa Balkana da se sve više povezuju sa australijskim kriminalnim grupama".

To je, istakao je Dačić, jedan od razloga za potpisivanje Memoranduma o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Australijske federalne policije".

Dačić je u Kanberi razgovarao i sa članovima spoljnopolitičkog odbora australijskog parlamenta i ministrom spoljnih poslova Australije Kevinom Radom koji je najavio da će posetitit Beograd.

Dačic je istakao da su australijski zvaničnici iskazali spremnost za unapređenje ne samo političkih, već i ekonomskih odnosa sa Srbijom i dodao da su posetu Beogradu najavili i australijski biznismeni kako bi razmotrili mogućnosti za ulaganje u Srbiju.

Izvor
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube