ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 00:06:09
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Oprema
| | |-+  Cipele za dugo hodanje
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Cipele za dugo hodanje

(Read 6493 times)
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 10-01-2011, 17:21:30 »

Prošle godine sam ih na Durmitoru skroz izlizao, jedva sam sišao sa Bobotovog kuka Smiley

Durmitor je keva sto se unistavanja obuce tice Grin Koja cipela tamo prezivi, vrhunska je!
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 10-01-2011, 20:37:43 »

Slažem se, odličan test za obuću Smiley
bpav
putnik-pripravnik
**

« Reply #17 on: 10-01-2011, 21:04:31 »

Moj cale je jako zadovoljan Salomon patikama, a sto se tice cipela ja sam pre par godina uzeo na nekoj rasprodaji Asolo cipele koje do sad nisu mrdnule...
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 06-03-2011, 21:31:08 »

Ja kupio za posao HTZ cipele, ali sam odmah pomislio da bi mogle dobro da posluze i za neki ozbiljniji hajking po planini. Dobro je sto su sve ove cipele vrlo jake, a i mnogo jeftinije od svih navedenih. Sad ne znam ni sam kakva je razlika izmedju ovih i tih koje su zvanicno kao za planinarenje, trenutno u njima provodim skoro pola dana i ok su, videcu kako ce se pokazati po nekom kamenju.
Evo koje sam kupio, u BG, za 5900 din : http://www.pandasport.rs/en/top-classic-7932-s3-pp.html    Made in Italy, ako to i dalje nesto znaci u svetu obuce.
Lagane su, imaju metalno ojacanje, tako da kontam da bi bile korisne i u sukobu s nekom zlonamernom divljom zivotinjom Smiley

U istoj prodavnici ima jos modela te radne obuce, plitke i duboke, a cene su od 2k-6k din. Ako nekog zanima navescu gde je to.

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
mire_zr
putnik srednjeprugaš

iz predgradja

« Reply #19 on: 05-05-2013, 18:07:06 »

Da li neko moze da preporuci radnju u Srbiji u kojoj mogu kupiti plitke cipele za hiking?

Za sada sam nasao u Iglu Sportu u Beogradu jedan model Garmonta, pa me interesuje vase misljenje o njima, ili iskustvo nekog ko ih je nosio ... http://www.iglusport.rs/prodavnica/obu%C4%87a/plitke-cipele/sticky-beast
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 06-05-2013, 00:27:21 »

Pogledaj, recimo, u Timberlandu. Ja sam proslog leta tamo nasao neke koje su mi bile ok, ali na kraju ih ne kupih.
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #21 on: 06-05-2013, 22:16:41 »

Moje iskustvo sa Timberlandom je dosta loše, veoma brzo su se raspale... Predlažem ti da pogledaš u Planici, prošle godine su imali neke lagane modele za treking.
Snezana011
putnik-pripravnik
**

« Reply #22 on: 07-05-2013, 03:13:04 »

Da li neko moze da preporuci radnju u Srbiji u kojoj mogu kupiti plitke cipele za hiking?

Preporučila bih da pokušaš da nađeš brend merrell, bilo ih je u Iglu sportu u Merkatoru (doduše pre dve-tri godine). Niakda nisam imala tako dobre cipele - kako sam ušla u njih, tako sam imala osećaj da mi savršeno odgovaraju. Lagane, udobne, i bile su prilično okej sa cenom, nešto oko 50 evra (plitke). Mene su služile dve godine na svim trekinzima (a trajale bi i duže da nisam krenula na turu bajsom i nosila ih svakodnevno dok se nisu skroz izdeformisale posle godinu i po).

« Last Edit: 07-05-2013, 03:18:21 by Snezana011 » Logged

Od jula 2011. putujem oko sveta biciklom i o tome pišem na mom blogu: www.gea-tour.com
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 10-05-2013, 09:43:02 »

Igrom slučaja, kupih Alpinine cipele sa i bez Vibram đona. Po lepom vremenu ok, mada su tada pretople. Na snegu se cipele pretvaraju u skije i to ne mojom voljom ili kroz neki dokumentovani proces. Klizaju se više od najobičnijih patika. Mokar ili suv sneg, svejedno. Pritom su one sa Vibramom klizavije. Jedva preživeh zimu. Ne bih se usudio da krenem u njima na bilo kakav klizav teren. Kad se samo setim Survivor-ki u Borovu pre 20+ godina....
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 10-05-2013, 10:06:55 »

Postoji vise vrsta Vibram djonova za različite podloge. Moje cipele su rađene za visokogorstvo i odlično hvataju za krečnjak i dolomit, bilo da je suv ili mokar. Međutim na terenima izgrađenim od peščara, pogotovu ako je mokar, jako se klizaju.
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #25 on: 10-05-2013, 17:19:12 »

Што се тиче ципела/патика за акање сваки дан и по теренима избегавајте "познате" марке типа Адидас, Најке итд. Ципеле никако Тимберленд или Скечерс јер то су шминкерске марке мање више за град по сувом времену.

Из искуства топло препоручујем Алпинине ципеле, а могу и Планикине. Дакле, веома издржаљивеи удобне. Буквално их користим 365 дана, какав год терен био и - још су читаве.

Скоро сам купио у Чешкој ове и задовољан сам, ал' видећемо на планинарењу.

Мерил су исто океј, само што сам их на прошлом планинарењу спалио јер су биле преблизу ватре 

Наравно, никад у на дугу шетњу у ципелама које нису разгажене. Које год биле.

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 10-05-2013, 20:26:04 »

Moje iskustvo sa Timberlandom je dosta loše, veoma brzo su se raspale...

Ципеле никако Тимберленд или Скечерс јер то су шминкерске марке мање више за град по сувом времену.

Hvala na obavestenjima, izgleda da je dobro sto nisam kupio Timberland Smiley
Ove godine se nadam da cu pazariti nesto od tog tipa obuce, tako da cu razmotriti ove opcije koje ste naveli.

« Last Edit: 10-05-2013, 20:28:08 by Dragance » Logged
baki70
putnik kratkoprugaš

« Reply #27 on: 10-05-2013, 20:48:07 »

Aj da i ja nešto dodam. Pošto već duže vreme imam problem sa zglobom na nozi, rešio sam da baš zbog putovanja istresem brdo para na neke skupocene cipele za pešačenje. U pitanju su neke duboke Garmont vetta hike (gore-tex, vibram) srce mi se cepalo dok sam ih plaćao. Posle par godina nošenja definitivno mislim da su loše. Nikada nisam ništa ne udobnije nosi. Posle svakog malo ozbiljnijeg pešačenja u njima, noge me razbijaju, čak i onaj zglob sa kojim nisam imao problema. Moj zaključak bi bio da taj Garmont ništa ne valja (možda samo taj model koji sam ja izabrao), ili su mene stigle godine, te tu više ništa ne pomaže.
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #28 on: 11-05-2013, 11:21:13 »

Вибрам је само врста ђона која је битна из више разлога, али остатак ципеле прави други произвођач Smiley

Невезано за ђон, ципела/патика, дакле мора бити удобна  Smiley

Vilenjak
putnik kratkoprugaš

« Reply #29 on: 22-05-2013, 13:46:40 »

Salomon patike. Presle oko 1500 km i raspale se. Medjutim tih 1500 km je bilo uzivanje nositi ih.
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube