ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 21:29:20
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Oprema
| | |-+  Platne kartice (kreditne, debitne i "ostale") - sve na jednom mestu!
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Platne kartice (kreditne, debitne i "ostale") - sve na jednom mestu!

(Read 14320 times)
nvukelic
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 18-04-2010, 12:41:30 »

Ja sam imao Visa Electron kod Raiffeisen banke, kod njih možeš da vežeš karticu za koji račun hoćeš. Po defaultu su plaćanja u Srbiji vezana za dinarski, a u inostranstvu za devizni račun. Da li ima konverzije, to ne bih znao da ti kažem jer su meni (na moj zahtev) sva plaćanja bila vezana za dinarski.
Silbasboy
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 05-06-2010, 13:45:21 »

Cisto ako neko nije znao, ako vam treba kartica za online placanje u roku od odmah (recimo videli ste neku ql ponudu za low cost), mozete izvaditi gift visa electron za 10ak min. I radi posao, provereno Smiley Ne morate cekati 2ned na karticu.

Ja nisam lala, ja sam Bacvanac!
kovach81
putnik kratkoprugaš

« Reply #17 on: 07-06-2010, 16:19:26 »

Која банка? На којем си је сајту пробао?
Мени ће можда требати за easyjet
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 07-06-2010, 16:52:36 »

Mene zanima da li je za vađenje ovih kartica potrebno da imam stalna primanja? I još nešto mi nije jasno, nisam razumeo potpuno. Vidim da su računi ili dinarski ili devizni. Zanima me da li postoji kartica na kojoj bih mogao da uplaćujem u dinarima a da u inostranstvu dižem u evrima? Kolike su provizije za takve usluge?
Silbasboy
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 07-06-2010, 20:00:12 »

Која банка? На којем си је сајту пробао?
Мени ће можда требати за easyjet

ERSTE, bio sam u petak, 15min dok sam popunio papirologiju, dobio karticu, uplatio para koliko mi je trebalo za placanje i platio 2 karte za wizz air preko neta cim sam dosao kuci. Brzo, bezbolno. Al ta kartica je SAMO za placanje, znaci, za prvu pomoc pri ovakvim hitnim stvarima, s njom se ne dizu pare s bankomata. Al ja sam uzeo i obicnu koja ce mi stici za 2-3ned, cisto da je imam ako mi zagusti dok sam van zemlje. Inace, gift kartica se ne naplacuje i nema troskova odrzavanja.

Jelena
putnik srednjeprugaš

« Reply #20 on: 07-06-2010, 20:26:50 »

Silbasboy, ja sam svoju gift karticu platila 150din...i da odrzavanje se ne placa, kartica ima rok trajanja, ja sam svoju uzela pre deset dana i traje do kraja 2012.Novac koji je ostao na kartici pre isteka moze se podici u banci, ali naravno oni uzimaju proviziju.Placa se u dinarima, a po njihovom kursu se naplacuje racun koji je u evrima, tako da uvek stavite koji evro vise  Wink
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #21 on: 08-06-2010, 16:23:29 »

Zanima me da li postoji kartica na kojoj bih mogao da uplaćujem u dinarima a da u inostranstvu dižem u evrima? Kolike su provizije za takve usluge?

Nije bitno da li karticu vežeš za dinarski ili devizni račun - kad podižeš pare u inostranstvu, uvek ih podižeš u lokalnoj valuti te zemlje. Bankomati u Nemačkoj nemaju dinare. Cheesy O provizijama je već bilo diskusije na forumu, zavisi od kartice koju imaš.

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 08-06-2010, 16:32:29 »

Baš čudno da u Nemačkoj nema dinara 
Hvala na informaciji  Cheesy
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 08-06-2010, 16:37:21 »

Nije potrebno da imaš stalna primanja. Doduše, to može da zavisi i od banke, zavisi koju karticu daju.

Kod Komercijalne banke imaš karticu koja je vezana dinarski račun u Srbiji i za devizni račun kada se koristi u inostranstvu. Ako hoćeš da uplaćuješ u dinarima u Srbiji, a da podižeš evre u inostranstvu, možeš da uradiš online konverziju preko njihovog ebankinga, samo prebaciš pare sa jednog na drugi račun.

Едет трамвай, мы без билетов...
ziggy015
putnik kratkoprugaš

« Reply #24 on: 08-06-2010, 17:47:38 »

meni su u Intesi za Master Card rekli da je provizija bilo za placanje, bilo za podizanje na bankomatu u inostranstvu 3%. Zar je moguce?
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 08-06-2010, 19:02:59 »

Mene zanima da li je za vađenje ovih kartica potrebno da imam stalna primanja? I još nešto mi nije jasno, nisam razumeo potpuno. Vidim da su računi ili dinarski ili devizni. Zanima me da li postoji kartica na kojoj bih mogao da uplaćujem u dinarima a da u inostranstvu dižem u evrima? Kolike su provizije za takve usluge?

Zavisi koji tip kartice ti treba, za neke trebaju stalna primanja, za neke ne. AKo hoces samo karticu koja ce da ti radi za placanje po netu i da mozes da dizes pare u inostranstvu, najjednostavnije i najjefitnije, otvori devizni racun u Intesi, npr, i uzmi visa electron karticu, sve je besplatno. Ne znam zasto bi petljao sa dinarskim racunom, ako ti treba za koriscenje u inostranstvu.
Inace, ne favorizujem Intesu, naprotiv, ako neko zna jos neku banku gde je sve besplatno, neka preporuci. Ja znam jos za AIK banku, ali njihovu karticu, npr, Ryanair je nije video kao visa electron, vec kao visa, ali, moglo je da se plati njome. A i to je sad svejedno, jer su kod Ryanaira sad iste takse na obe.
I ne bih rekao da sa karticom vezanom za dinarski racun mozes da podizes pare u inostranstvu u njihovoj valuti. Cak mislim da je to nemoguce, jer dinar nije konvertibilna valuta. Neka me ispravi neko ako gresim. Jedino za slucaj da prethodno online uradis konverziju na svom nalogu u banci, kao sto kaze Chivitli.
« Last Edit: 08-06-2010, 19:07:05 by Dragance » Logged
Soma
putnik srednjeprugaš

« Reply #26 on: 08-06-2010, 19:19:27 »

I ne bih rekao da sa karticom vezanom za dinarski racun mozes da podizes pare u inostranstvu u njihovoj valuti. Cak mislim da je to nemoguce, jer dinar nije konvertibilna valuta. Neka me ispravi neko ako gresim. Jedino za slucaj da prethodno online uradis konverziju na svom nalogu u banci, kao sto kaze Chivitli.

Mogu da se podizu pare u inostranstvu karticom i sa dinarskog racuna. Samo treba reci u banci sa kojim racunom (dinarskim ili deviznim) da vam povezu karticu. A znam i da Intesina Maestro kartica po defaultu "vuce" pare sa dinarskog na bankomatu.

Licno ne koristim dinarski racun za podizanje para u inostranstvu pa ne znam koliko se gubi na konverziji...
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 08-06-2010, 20:06:23 »

Moguce da kod nekih banaka ima opcija da banka automatski vrsi konverziju iz dinara u stranu valutu, pa mozda i radi sve to, ne znam. Ali, u svakom slucaju, mislim da je bolje imati devizni racun, kupiti devize u menjacnici i poloziti ih na taj racun nego dozvoliti da ti banka vrsi konverziju po njihovom kursu. I svakako mislim da je jednostavnije otvoriti samo devizni racun i vezati ga za karticu, nego otvarati i devizni i dinarski Smiley Uostalom, ko kako voli Wink
Silbasboy
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 09-06-2010, 10:33:07 »

Silbasboy, ja sam svoju gift karticu platila 150din...

Izvinjavam se na dezinformaciju, stvarno sam je platio 150din...tolko sam bio zbunjen da nisam ni primetio.

ziggy015
putnik kratkoprugaš

« Reply #29 on: 09-06-2010, 10:45:10 »

Koliko li se ceka na Visa Electron u Intesi?
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube