ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 11:48:02
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Srbija
| | |-+  Horor tura po Srbiji
« previous next »
Pages: [1] 2 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Horor tura po Srbiji

(Read 10574 times)
torbanaledjima
novajlija
*

living in a bag ...

« on: 15-04-2010, 09:48:48 »

Planiram vec duzi niz godina jednu turnejicu po ''ukletim'' i strasnim mestima
nase zemljice,pa sam otvoren za savete i predloge Smiley
Sta posetiti,gde ici,gde nociti ?Smiley)

Djavolja varos mi prva pada na pamet,i neke vodenice u valjevskom okrugu cini
mi se,tako sam nesto cuo.Rtanj-srpska piramida,takodje Smiley Anything else?Smiley
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 15-04-2010, 09:52:23 »

Ako baš pričaš o horor turi, možda neko staro groblje, imaš npr. jedno u Čačku u gornjoj Atenici sa gomilom spomenika iz 19. veka i sl.

torbanaledjima
novajlija
*

living in a bag ...

« Reply #2 on: 15-04-2010, 09:56:17 »

Bas to Smiley
Rekla mi drugarica iz Chachka za to misto, moram videti Smiley
Ima ono cuveno mesto izmedju Arilja i Ivanjice gde se stalno dogadjaju neka sranja,
umro sam od straha kad smi svojevremeno sestra pricala dok smo tuda prolazili
kolima u 2 nocu ... Smiley

A ima li nas Beograd neko scary mesto ? Osim savezne skupstine i tv Pink,naravno?Smiley
Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #3 on: 15-04-2010, 10:55:02 »

Ima jedna "ukleta" kuća u Nikole Đurkovića na Voždovcu.
Uvek je u mraku, ali se noću vidi blaga svetlost sveća kroz prozor.
Pričao nam je lokalni đed   da je kuća ukleta još od davnina.
Plašio sam je se kada sam bio mladac, sada obožavam da prođem tuda noću. Stvarno je spuki.   evil death

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 15-04-2010, 11:33:43 »

Napušteni rudnik uranijuma na Staroj Planini:

http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=599&editionId=47&articleId=205

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
torbanaledjima
novajlija
*

living in a bag ...

« Reply #5 on: 15-04-2010, 15:28:45 »

Zar su i uranijum vadili gore?Smiley
smiley

nepoznata
putnik srednjeprugaš

Cedo nulli!

« Reply #6 on: 15-04-2010, 16:35:14 »

Zvezdara... Neretko sumnjivi tipovi koji lice na sektase. Bukvalno jeza da ti prodje niz kicmu!

Vulnerant omnes, ultima necat.
torbanaledjima
novajlija
*

living in a bag ...

« Reply #7 on: 15-04-2010, 17:08:14 »

Zvezdara... Neretko sumnjivi tipovi koji lice na sektase. Bukvalno jeza da ti prodje niz kicmu!

:evil:pretpostavljam gore u sumi?
Ima i ona kuca tamo usred sume,zamal' me jednom kerovi ne rastrgose na bajku  shock
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #8 on: 15-04-2010, 22:22:34 »

Hehehe, kako novinari umeju da naprave senzaciju gotovo ni od čega Smiley)
Selo se ne zove Grabovnica već Gabrovnica i pored napuštenog rudnika uranijuma zanimljivo je i po tome što gotovo nema stanovnike. U selu žive četiri babe i jedan deda, bar je tako bilo pre dve godine. Selo je imalo nekoliko hiljada stanovnika u prošlosti, bilo je centar oblasti, još uvek postoje prazne kuće, zgrade mesne zajednice, pošte, prodavnice, doma kulture... stvarno deluje sablasno. Unutrašnjost ovih zgrada izgledaju jezivo, kao da ih je neko naprasno napustio...
Moj savet za obilazak strašnih mesta upravo bi i bio obilazak napuštenih sela u Srbiji. Takvih je po popisu 2002. bilo devet, sada ih ima i više. Evo nekih:
- Petrovo selo iznad Kladova, relativno novo selo ali su ga napustili gotovo svi stanovnici. Selo su naseljavali Crnogorci, nekada se nalazilo na Dunavu ali su ga zbog potapanja preselili na veću visinu...
- Repušnica i Papratna na Staroj Planini... Repušnica je prvo selo u Srbiji koje je ostalo bez stanovnika.
- Koritnjak kod Niške banje, bez stanovnika
- Dol u opštini Dimitrovgrad...

Nikolar91
putnik dugoprugaš

Personal Text:

« Reply #9 on: 15-04-2010, 22:29:52 »

mozes da ides sam po petrovaradinskim lagumima. Morace da te uhvati frka, samo pazi da se ne izgubis  death
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 16-04-2010, 00:08:44 »

Meni ta napuštena sela zvuče izuzetno primamljivo. Ako neko bude hteo, možemo se kadgod organizovati da ih malo obiđemo... Za Gabrovnicu sam još ranije čuo da tamo živi samo par staraca. Verujem da bi bilo zaista interesantno otići im u goste (sigurno nemaju često goste). Pa eto, ako se kome ide, ja sam za Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 16-04-2010, 00:11:20 »

Niš: Ćele Kula, Koncentracioni logor "Crveni Krst"
anka bashtovanka
putnik-pripravnik
**

« Reply #12 on: 16-04-2010, 00:41:55 »

- Petrovo selo iznad Kladova, relativno novo selo ali su ga napustili gotovo svi stanovnici. Selo su naseljavali Crnogorci, nekada se nalazilo na Dunavu ali su ga zbog potapanja preselili na veću visinu...

Znam ljude odavde, iz Zemuna, koji su iz Petrova sela..... Tvrde da se nisu preselili zbog potapanja, nego zato što im je bilo neprirodno da žive u nižem delu kad imaju savršeno dobru planinu na dohvat ruke. Kažu da se Crnogorci po difoltu razboljevaju u nizini  Undecided

U svakom slucaju, malo je pusto, ali je jako lepo tamo.
« Last Edit: 16-04-2010, 00:44:05 by anka bashtovanka » Logged
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #13 on: 16-04-2010, 08:34:09 »

napushteni vojni tuneli i rudarska okna u okolini Kamenice i Matejevca, odma pored Nisha. Pre par godina kad sam bio, bilo je tamo nekakvo satanisticko svetilishte, iscrtani sektashki simboli po zidovima, osushene lokve od krvi, itd itd Cheesy ako oce neko, moz idemo opet Smiley
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #14 on: 16-04-2010, 10:22:04 »

Meni ta napuštena sela zvuče izuzetno primamljivo. Ako neko bude hteo, možemo se kadgod organizovati da ih malo obiđemo... Za Gabrovnicu sam još ranije čuo da tamo živi samo par staraca. Verujem da bi bilo zaista interesantno otići im u goste (sigurno nemaju često goste). Pa eto, ako se kome ide, ja sam za Smiley

MOže se napraviti lepa tura po tom delu Srbije. Šetnja od sela Gornja Kamenica Pečkom klisurom prema Repušnici i Papratni na Staroj Planini. Pečka klisura je interesantna i po tome što je jako uzana na ulazu u kotlinu Timoka... U Gabrovnici se nalazi crkva iz 13. veka a tu je jedna pećinica ili okapina sa pećinskim crtežom iz paleolita ako se ne varam, znate ga iz udžbenika za istoriju Smiley))
Sad se setih... postoji i selo Lipe kod Žagubice, kod sela Laznica... Pusto je, mada se u neposrednoj blizini nalazi Laznica. Ima napušten rudnik, na lepom je mestu... U blizini je i Homoljska potajnica, izvor koji par desetina minuta funkcioniše normalno a onda par desetina minuta kulira... i to sa jako velikom preciznošću Wink
Pages: [1] 2 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube