ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 22:57:31
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Život i posao u inostranstvu
| | |-+  Prekookeanski brodovi
« previous next »
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Prekookeanski brodovi

(Read 46209 times)
Cokic
novajlija
*

« Reply #135 on: 07-07-2012, 17:41:44 »

Divni ste, hvala! 

@ Behemot
Jel mogu da biram sta cu kao purser raditi, ili me oni rasporede na jedno od 4 navedena?

Pretpostavljam da radis / si radio za Princess.. Jel mozes da mi napises kakvi su, neke uopstene stvari?

Ja sam cula da je Carnival najbolji za zaposlene, RCCL najgori (sto je zeljo_bl demantovao), ali za Princess nemam nikakvih informacija iz "prve ruke"..
Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #136 on: 09-07-2012, 21:25:17 »

Na početku te oni rasporede, s tim što bi gotovo sigurno krenula kao recepcionar.
Kasnije, ko zna, možda bi mogla i da biraš. Zavisi ko ti je supervizor, i kako se kockice slože.

Što se tiče Princess- a, meni su okej. Kompanija ko kompanija. Ima dosta stvari koje mi se sviđaju, a neke su mi odvratne (Indijci, Filipinci i Meksikanci primaju manje plate za iste poslove koje rade kao i posada iz drugih zemalja).
Realno, gde ja radim je okej. 

Jedan info:

Za tačno godinu dana izlazi novi brod- Royal Princess.
A 2014. bi trebalo da izađe još jedan.
Znači da će uskoro da se otvori još nekoliko hiljada novih radnij mesta jer kompanija traži kandidate dosta unapred.
« Last Edit: 09-07-2012, 21:32:19 by Behemot » Logged

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
acamaca
novajlija
*

« Reply #137 on: 11-07-2012, 10:14:51 »

caos nova sam na ovom forumu pa bih zamolila za pomoc. Moj momak i ja bi hteli da odemo na brod ali ne znamo odakle da pocnemo, on ima dosta iskustva kao konobar tako da bi njega mozda i primili, ali ne znam za mene ja bih zelela da radim kao sobarica ali ne znam da li je potrebna neko posebna skola ili iskustvo za to. Tecno govorim engleski, a znam malo i francuskog. Nadam se da mi neko moze pomoci sa informacijama. Hvala.
zeljo_bl
putnik srednjeprugaš

« Reply #138 on: 11-07-2012, 17:35:49 »

Ista priča je i za Royal Caribbean(dva broda od oko 3000 gostiju i po oko 1300 članova posade) a i Norwegian Cruise Lines(dva broda od po 3600 gostiju, oko 1500 članova posade svaki)...Celebrity Cruises izbacuje još jedan brod solstice klase(2800 gostiju, oko 1200 članova posade).

www.zeljkorogic.com - moj pogled na svet
www.tnp.ba - domaći carpool sajt
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #139 on: 11-07-2012, 20:55:59 »

Divni ste, hvala! 

@ Behemot
Jel mogu da biram sta cu kao purser raditi, ili me oni rasporede na jedno od 4 navedena?

Pretpostavljam da radis / si radio za Princess.. Jel mozes da mi napises kakvi su, neke uopstene stvari?

Ja sam cula da je Carnival najbolji za zaposlene, RCCL najgori (sto je zeljo_bl demantovao), ali za Princess nemam nikakvih informacija iz "prve ruke"..
ja sam sad zadnji ugovor radio kao shore ex na disney cruise line....znas sta, to je nekad bila dobra pozicija, kad su gosti pazarili ture na samom brodu, ova ekipa drzala prezentacije tura i tako to, i naravno dobijala procenat od broja prodatih karata...medjutim, sad vecina ljudi kupi turu preko neta, tako da je i kinta jako smanjena, a posao je prilicno nezanimljiviji nego sto je bio...
ika_ivan617
novajlija
*

« Reply #140 on: 15-07-2012, 13:08:43 »

Pozdrav svima! Nov sam clan ovog foruma tako da ne zamerite mi ako je vec negde postavljeno slicno pitanje. Naime, interesuje me zaposlenje muskog masera na Disney Cruise Line (ili na nekom kruzeru druge kompanije). Imam nekoliko pitanja (koje mi trenutno padaju na pamet): Prvo preko koje agencije mogu da se zaposlim na Disney Cruise? Konkretno me interesuje pozicija masera (da li imam sanse i ako sam muskarac ili zaposljavaju samo devojke)? Da li priznaju nase diplome kursa masaze, da li se polazu neki dodatni testovi prilikom intervjua? Kako se krecu plate masera, koliko se prosecno radi na brodu i da li postoji dan pauze? Moze li i osoblje za dan pauze da obilazi brod i destinacije gde brod pristane ili ne? Koliko traje jedan ugovor i koliko nedelja traje odmor posle zavrsenog ugovora? Kako tece proces odlaska do kruzera iz Srbije i da li sam snosim troskove putovanja do tamo? Kako se dobija plata, u kesu ili preko kartice? Ima li potrebe trositi novac ili mi je sve obezbedjeno (hrana, smestaj...)? Postoje li neke aktivnosti za clanove posade kruzera? Imam li mogucnost koriscenja, kao clan posade, fitnes-a, bazena i sl.?

I jos jedna informacija mi je potrebna, da li zaposljavaju i informaticare (sistem administratore ili nesto slicno) i koja vrsta poslova se obavlja za ovu poziciju, i naravno, koliko su placeni?

Zahvaljujem najlepse na odgovorima!
« Last Edit: 15-07-2012, 13:12:43 by ika_ivan617 » Logged
zeljo_bl
putnik srednjeprugaš

« Reply #141 on: 15-07-2012, 19:59:23 »

da primaju muskarce...jedina firma koja ti to radi po velikim brodovima je Steiner  http://www.onespaworld.com/

...skrpih neki sajt o zivotu po brodovima...jos nije gotovo i ne znam kad ce biti  Grin al mislim da ces naci dosta odgovora na tvoja pitanja...www.radnabrodu.co...

ika_ivan617
novajlija
*

« Reply #142 on: 16-07-2012, 19:08:06 »

zeljo_bl: Hvala ti na korisnom sajtu i na korisnim informacijama.

Zamolio bih jos neke dobre ljude da mi odgovore na gore postavljena pitanja  Smiley Pozdrav!
ika_ivan617
novajlija
*

« Reply #143 on: 21-08-2012, 15:30:57 »

Da li je plata masera fiksna ili na procenat?
zeljo_bl
putnik srednjeprugaš

« Reply #144 on: 25-08-2012, 08:44:25 »

koliko znam, fiksan minimalac plus procenat

bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #145 on: 25-08-2012, 15:07:06 »

nema vise fixnog minimalca, to je ukinuto jos pre 5-6 godina..
znaci, samo na %...
naravno, radi se o steiner-u...
ima jos jedna spa kompanija,gde ima i fixna plata, i to velika, i %.. ali ona drzi samo 9 brodova, uglavnom 6 star, i tu moze da se upadne samo na preporuku, i to debelu...
evo ja dobio posao kod njih pre par dana..
idem na queen mary 2 krajem januara  Smiley
« Last Edit: 25-08-2012, 15:19:35 by bam-bam » Logged
camge
novajlija
*

« Reply #146 on: 08-10-2012, 14:51:56 »

pozdrav ljudi! imam pitanje da li neko ima iskustva sa australijom i rad-om na Sea princess-u
u decembru idem kao bar-waiter,cisto da znam na cemu sam !!!  Smiley unapred hvala!!
« Last Edit: 08-10-2012, 14:57:23 by camge » Logged
Vanjica90
novajlija
*

« Reply #147 on: 29-01-2013, 19:11:36 »

Hejj pozz svima  Smiley ja se zovem Vanja i imam 22 godine skroz sam nova u svemu ovome...imam veliku zelju da radim na brodu ali neznam odakle da pocnem.. Shocked
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #148 on: 29-01-2013, 20:07:34 »

1. Od pažljivog čitanja teksta, a onda i komentara Smiley

2. Šta ti ne bude jasno, možda još jednom da pogledaš broj 1.

3. Onda piši pitanja Wink

Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #149 on: 30-01-2013, 19:31:37 »

pozdrav ljudi! imam pitanje da li neko ima iskustva sa australijom i rad-om na Sea princess-u
u decembru idem kao bar-waiter,cisto da znam na cemu sam !!!  Smiley unapred hvala!!

trebalo bi da bude okej.
australijanci piju k'o rusi, sto je bitno ako radis u baru

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube