ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 23:46:31
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Argentina
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Argentina

(Read 3468 times)
vesnaBG
novajlija
*

« on: 07-07-2010, 00:05:27 »

Mislim da zasluzuje poseban topic.  Wink Kako najjeftinije proci i doci do Buenos Airesa? Odakle leteti? Koliko para? Smestaj i cene u BA? Svakakve informacije bi bile od koristi. Iskustva, preporuke, lepe i ruzne stvari itd?
Sta posetiti van BA?  Wink
argentinaivan
novajlija
*

« Reply #1 on: 07-07-2010, 00:57:59 »

Mislim da zasluzuje poseban topic.  Wink Kako najjeftinije proci i doci do Buenos Airesa? Odakle leteti? Koliko para? Smestaj i cene u BA? Svakakve informacije bi bile od koristi. Iskustva, preporuke, lepe i ruzne stvari itd?
Sta posetiti van BA?  Wink

Imas dosta korisnih informacija ovde: http://www.travelmagazine.rs/srp/sadrzaj_brojeva/pdf/108.pdf  Wink
vesnaBG
novajlija
*

« Reply #2 on: 07-07-2010, 12:39:25 »

Ovo je odlicno, hvala.  Grin
vasco-putnik
putnik srednjeprugaš

« Reply #3 on: 14-08-2010, 02:30:48 »

Evo informacija sa lica mesta:
- cene su vrlo slicne kao u Srbiji, ima ponesto skuplje, ponesto jeftinije
- autobusi su jako skupi. tako da to kvari situaciju
-smestaj u hostelima je u proseku 6-7 evra sa dobrim doruckom, besplatnim internetom itd
-gradski prevoz u Buenos Airesu je jeftin- karta za metro ili autobus dodje oko 22 dinara!
-ulaznice za muzeje imaju isto ok cene, oko 1-2 evra, a ima dosta mesta koja se mogu obici za dzabe
-postoje vozovi, ali su jako spori i idu po jednom nedeljno, ali su jako jeftini i ako se putovanje planira unapred, mogu da budu dobra alternativa, takodje, funkcionisu autostop i Couchsurfing.
Obisao sam samo sevrni deo Argentine (Mendoza, Cordoba, Rosario, Buenos Aires, Posadas) i ostaje mi jos da vidim vodopade Iguazu preko Urugvaja i Paragvaja.
Jug Argentine je mnogo interesantniji, ali posto sam se zadesio usred zime, nije mi se bas islo. Bueno Aires je sjajan...
mima
novajlija
*

« Reply #4 on: 19-08-2010, 10:00:45 »

rolleyes Draga Vesna,

Sasvim slucajno sam primetila da ti je preporucen moj putopis o Argentini, odn. Buenos Ajresu, objavljen u casopisu Travel krajem prosle godine. Nadam se da ti je bio od koristi. Sto se avio prevoza tice, pogledaj sajt argentinske kompanije LAN, koja saobraca iz Madrida za BA, ili Aerolinas Argentina. Da bi se nasla povoljna karta potrebno je dosta vremena provesti na netu.

Kad je u pitanju  bezbednost u BA, treba svakako biti oprezan kao i u svim gradovima gde je prisutna socijalna raslojenost stanovnistva. Znaci, novac, avio karte i pasos drzati u sefu, torbu nositi ispred sebe, tako da jedna ruka bude stalno na njoj. Takodje ne nositi upadljiv nakit. Ako imas drustvo, setnje kasno uvece su OK, jer se u BA izlazi vrlo kasno. Grad ima nekoliko avenija u kojima je sve otvoreno celu noc. Portenjosi (popularni naziv za stanovnike BA) su nocne ptice i ulice su prepune sveta. Ovo vazi za letnji period kad sam ja bila. Ne znam kako je zimi.

Za izlete ti preporucujem voznju brodom po rukavcima reke Parane, o cemu sam pisla i u svom tekstu, kao i posetu estansiji, odn. rancu. Takodje, u nekoj lokalnoj agenciji od kojih su mnoge smestene u pesackoj ulici Florida, mozes se raspitati za izlete van grada. Ja se ponovo spremam za Argentinu jer to je fascinatna zemlja koju ne mozes da zaboravis kad je jednom vidis. Samo, sto cu ja iskoristiti jako povoljan aranzman jedne nase agencije u trajanju od 10 dana. Tom prilikom cu iz BA za svoj racun uplatiti obilazak glecerske oblasti koja je od prestonice udaljena ni manje ni vise nego 3000km. Javi se ako te jos nesto interesuje.
Pozdrav,
Mima

vidaknn
putnik srednjeprugaš

« Reply #5 on: 10-09-2010, 16:09:12 »

mima, da li mozes da napises koja agencija je u pitanju i koliko kosta taj aranzman?
inace, alitalija je jako povoljna za letove direktno iz beograda, ako ne zelite previse cimanja

bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 14-09-2010, 09:27:57 »

Molim vas, pročitajte pravilnik foruma!
STOP komercijalnim ponudama

Na ovom forumu nema mesta reklamiranju komercijalnih ponuda i agencijskih aranžmana. Nijedna tura od koje neko ostvaruje profit ne sme se promovisati putem ovog foruma.
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 14-09-2010, 14:51:31 »

Može da mu napiše preko privatne poruke Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
SjeverniVjetar
novajlija
*

« Reply #8 on: 30-01-2011, 22:05:54 »

Buenos Aires je moj najveci san Smiley

Da li moze i meni link za agenciju u pp..Hvala.
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 05-02-2012, 15:33:33 »

Zna li neko varijante najjeftinijih avio karata do tamo, odakle, koji sajt je najbolji..? gledala sam po netu ali sve je jako skupo ,pa pomislih ako zna neko za neku malo pristupacniju varijantu.

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 05-02-2012, 15:47:29 »

Daj neki konkretan datum!
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 05-02-2012, 15:56:27 »

Negde tokom proleca, ako je uopste moguce naci nesto povojlnije s obzirom da je vec februar.
« Last Edit: 05-02-2012, 16:13:06 by ivanaste » Logged

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #12 on: 05-02-2012, 16:50:31 »

Zavisi sta smatras povoljnim Smiley Evo, najpovoljnije sto sam ja nasao je da letis iz Italije. Da li Rim, Milan, Venecija ili sta vec, odaberi. Odes na sajt www.iberia.com, pa ceprkas. Za taj period, rekao bih da se kod njih najvise isplati. Povratne su ispod 700 evra.
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 05-02-2012, 17:07:02 »

Hvala puno:)

Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube