ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 21-05-2013, 16:51:28
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Lazarev kanjon
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Lazarev kanjon

(Read 4305 times)
DraganG
novajlija
*

« Reply #15 on: 11-01-2011, 15:26:36 »

prelep teks i prelepa avantura.... moram je iskusiti.... sto se seruma tice, moze napraviti zaista veci problem nego sam ujed, najbitnija je prva pomoc pri ujedu ( delmicno podvezivanje, izvlacenja otrova  napolje i sl ( a nikako sisanje, kao u filmovima, takodje veca steta nego korist)) i lagan izlazak i put do bolnice. poskok je zmija sa najjacim otrovom u evropi, ali uvek imate nekoliko sati vremena da primite odgovarajucu medicinsku pomoc.. samo bez panike, zmije su divna stvorenja...
DraganG
novajlija
*

« Reply #16 on: 11-01-2011, 15:28:19 »

Quote from: "DraganG"
prelep teks i prelepa avantura.... moram je iskusiti.... sto se seruma tice, moze napraviti zaista veci problem nego sam ujed, najbitnija je prva pomoc pri ujedu ( delmicno podvezivanje, izvlacenja otrova  napolje i sl ( a nikako sisanje, kao u filmovima, takodje veca steta nego korist)) i lagan izlazak i put do bolnice. poskok je zmija sa najjacim otrovom u evropi, ali uvek imate nekoliko sati vremena da primite odgovarajucu medicinsku pomoc.. samo bez panike, zmije su divna stvorenja...
bez straha, malo ljudi zaista strada od ujeda nasih otrovnica (cela evropa), vrlo tesko naude odraslom zdravom coveku... zato bez panike i straha...
ManWithTheSmile
novajlija
*

« Reply #17 on: 30-01-2011, 14:33:31 »

Odlicno Lazare Smiley !
Ja sam inace nekoliko godina  preko leta po 10-ak dana sa jos jednim saputnikom boravio u kanjonu. Ali smo ulazili sa suprotne strane, krenuvsi od Paracina, Izvor, pa nekih 30-40 km prvo pitomih pa divljih poteva, sve do Mikuljske stene pa pravac ulaz u kanjon. Tamo smo i opremili jednu pecinu sa furunicom, vrecama, lampama, daskama, lancima pomocu kojih se dolazi do nje i ostalim osnovnim stvarima, koje nas uvek cekaju kad odemo tamo. Hrane ponesemo skromno i malo vode, a posle se snalazimo u prirodi i nikad nismo ostali ni gladni ni zedni. To nam je baza i nije bas na pristupacnom mestu i odatle idemo dalje da istrazujemo kanjon i pecine. I mogu slobodno reci da osecaj koji tamo dozivljavam nisam osetio nikad i nigde, tako divlje a tako pitomo i prijateljski nastrojeno. Scene iz kanjona ne mogu se opisati, rcm vece, totalni mrak, sedimo u pecini uz vatricu i caj, tisinu samo svremena na vreme poremeti poneki leteci kamicak, a u vazduhu, svuda okolo, i napolju i u pecini, milioni svitaca koji se pale i gase, svetlucaju, cas ovde cas tamo, ma neverovatno nesto, kao da si na nekoj drugoj planeti Smiley !!! Pa smo pronalazili tesko pristupacne pecine u kojima se video trag ljudi koji su nekad davno boravili u njima, hajduci ili ko zna ko...
Podsetio si me lepo, tako da cu morati da se aktiviram i uputim se tamo opet...
Bluealek
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 30-01-2011, 14:45:03 »

ManWithTheSmile, da li poznaješ oca Akakija iz Mikuljskog manastira? Pitam zato što nam je on upravo na isti način govorio o nekoj svojoj pećini u kanjonu, isto tako opremljenoj šporetom i sa prilazom koji je osiguran lancima, jedino što nikako da se dogovorimo da nas povede do nje da nam pokaže tačno gde je. Je li to neka od onih bezbrojnih potkapina u Demižloku, ili je dalje nizvodno, kada se Demižlok već spoji sa Vejskim krakom?

Da nemate slučajno tačne geografske koordinate? Znam da takva mesta nije pametno da svi znaju gde se nalaze, ali mislim da bi to bilo dragoceno sklonište za prave kanjonske hodočasnike, a takvih ionako nikada neće biti nešto puno.
« Last Edit: 30-01-2011, 14:52:52 by Bluealek » Logged

Imate neutoljivu glad za divljinom i skrivenom geografijom, pešice, četvoronoške, na dva ili četiri točka? Come to
http://www.freebiking.org
Jelena
putnik srednjeprugaš

« Reply #19 on: 01-02-2011, 21:24:26 »

Jao, ovo sam tek sad pročitala, mada sam već čitala komentare da niste normalni, sad znam i zašto  Cheesy Mene je klaustrofobija uhvatila samo od čitanja  Smiley Drago mi je da ste dobro prošli, a i uživali sa domaćinima  Smiley
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 01-02-2011, 23:02:09 »

Mislim da si omašila tekst! Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 02-02-2011, 17:10:56 »

Mukica...!  Tongue
Jelena
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 02-02-2011, 17:49:57 »

Nisam ga samo omašila, veća sam ostavila dva komentara  Cheesy
Plannar
Guest
« Reply #23 on: 16-02-2012, 18:51:55 »

E ljudi, svaka cast! ..ma te akcije su i najjace, ne znas ko ide, gde se ide, kuda se tacno ide i na kraju sve bude ekstra.. Bog cuva plannare Smiley i od zmija i svega sto ne bi valjalo da se desi, pa i ako se nesto nepredvidjeno ne daj Beze dogodi na kraju akcije opet svi budu zadovoljni i pod utiskom! Wink Samo napred!
CHEEE
Guest
« Reply #24 on: 15-04-2013, 20:38:44 »

cao drugari!Molim vas za pomoc Smiley Sredinom maja planiram ekspediciju u Lazarev kanjon,samo su mi potrebne neke info o samom putu i prilazu kanjona...neki kratki putokaz "mapa" nesto bilo sta...Hvala unapred!
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube