ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 20:53:05
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  francuska radna viza
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

francuska radna viza

(Read 6601 times)
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 20-02-2011, 19:11:29 »

Prvo, ako ne znas francuski,  i to advanced level, zaboravi na posao. Ako hoces, potrazi nesto na crno, samo nemoj molim te AZIl pa da svi opet moramo u redove za vize. Sta se ljudi zalepise za azil u EU pobogu???

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
RGD
novajlija
*

« Reply #16 on: 21-02-2011, 15:31:40 »

Nasao sam gazdu koji mi nudi ugovor o zaposlenju ali ovi iz prefekture nece da cuju,kazu od volikih francuza koji su na somazu ti hoces stranca da zaposlis..a meni je vise dojadilo da se ganjam sa njima.jer ja mislim da je nemoguce vise ostati u francuskoj,jedino ako imas bas neke dobre papire...
a ja ne znam na kojem jeziku da napisem da sam dosao u francusku kada su vize bile i,morao sam dobro da platim za vizu da bi dosao ovamo..a sa azilima je gotovo za sve,to jos mogu ja mislim samo ovi sa kosova
pozdrav
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 21-02-2011, 15:47:26 »

Ne mogu ni sa Kosova da dobiju azil.

Ahimša paramo dharma
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 21-02-2011, 15:52:05 »

Kakvu si to vizu imao kad si dosao u Francusku? Jesi dosao da radis, studiras, zenis se, sta?
RGD
novajlija
*

« Reply #19 on: 24-02-2011, 13:56:35 »

ma to je bila grcka viza,to mi je sredio jedan covek koji se time bavi,2 500 € me kostala,a dosao sam sa namjerom da trazil azil...a sutra je odlucujuci dan,idem u prefekturu da vidim sta ce mi reci ako mi daju radnu dozvolu bice dobro,ako ne necu se vise ni ganjati sa njima..
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 24-02-2011, 14:48:39 »

2500 evra Shocked

Pa, u ambasadi je bilo mnogo jeftinije dobiti vizu
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 24-02-2011, 15:26:02 »

Verovtno nije morao da stoji u redu kao mi sa jeftinim ulaznicama...
RGD
novajlija
*

« Reply #22 on: 25-02-2011, 14:20:51 »

Ma ja sam se zezno;al sam je dobio za par dana...meni je trebala hitno tako da sam dobro morao da platim..al izgleda da je sve bilo uzalud..al nema veze
specijalac
novajlija
*

« Reply #23 on: 16-06-2011, 17:08:38 »

beli86
dali si dobio radnu vizu za fr
akosha
novajlija
*

« Reply #24 on: 25-07-2012, 11:37:11 »

drugari interesuje me jedna stvar. Radim i zivim u Italiji i posedujem sve papire Smiley
Dobio sam ponudu za posao u Francuskoj i interesuje me sad procedura da li je neko upoznat oko dobijanja radne dozvole itd...
Jel tu ima neka precica posto vec zivim u EU ili ide standardno ugovor sa firmom, garancija i gnjavaza sa amabasadama...

Unapred hvala na odgovorima...
CarapanSRB
novajlija
*

« Reply #25 on: 07-08-2012, 10:58:02 »

Pozdrav svima na Forumu,hteo sam vas nesto pitati i unapred sam vam zahvalan na odgovoru i pomoci.Jedan moj drugar je pre godinu ipo dana otisao za Pariz,otisao je na crno sa zenom,tamo je nasao posao i on i zena,radi kao fizikalac,a zena cisti apartmane,nasao je stan za 500eura u kome i sada zivi,pre nekog vremena i deca su mu otisla tamo.Pitao sam ga da mi pomogne da odem sa zenom i ja,hoce da mi pomogne,da mi nadje posao za mene i zenu i da mi nadje stan,kaze mi i ako su ovoliko dugo tamo da nema problema sa policijom,njegovu zenu su par puta kontrolisali i nije imala nikakve problrme sto se tice isteka boravista od 3 meseca u EU.Hteo sam da vas pitam,dali da krecem za Francusku ili da sedim kuci ?
Dzenan88
putnik kratkoprugaš

« Reply #26 on: 07-08-2012, 11:43:41 »

U Francuskoj nemaju politiku protjeravanja ilegalaca.Dakle,mozes da probas da se prijavis,i ako dobijes negativ,ne moras da napustis zemlju( osim ako se dobrovoljno prijavis za izlazak,i tada dobijes stimulans od par hiljada eura za porodicu).Velika se prasina dizala oko tog zakona,desnicari hoce da ga promjene,ali eto sad su socijalisti pobjedili,tako da ostaje na snazi.vjeruj mi druze,bio sam u France,i vidio sve iz prve ruke ,i dacu ti najbolji savjet u zivotu;pokupi prnje i bjezi sto dalje odavde..ako si imalo snalazljiv,Francuska ce biti zemlja iz snova za tebe.Pozdrav i sve najbolje
CarapanSRB
novajlija
*

« Reply #27 on: 07-08-2012, 12:22:19 »

Moze li mi neko reci od prilike kako se krecu cene najma stanova i dali je moguce naci posao negde na selu kod nekog gazde,sobzirom da sam radio oko poljoprivrede i to poznajem.Dali kod tih gazdi na selu mozes i da stanujes?
Dzenan88
putnik kratkoprugaš

« Reply #28 on: 07-08-2012, 13:04:18 »

Ja sam zivio na jugu(okolina Avignona),i vrlo je razvijena poljoprivreda...naravno da ima takvih opcija,ali ono sto je mene zapanjilo,je to da 90% beraca i radnika na farmama su  Spanci i Portugalci.Rade za male dnevnice,i ne treba im radna dozvola (jer su iz EU).Sto se tice njma stana,veliki je raspon cijena.Ja sam npr nalazio u Marelju,hotelcic,za jednu osobu 400e mjesecno,i to je u relativnom centru grada (kod luke).Moje Iskustvo iz Saint Andiola za stanove:jednosoban 400e,trosoban 700e....ko je drzavljanin,a nezaposlen,drzava mu placa pola najma stana,jos ko ima djecu,za stan od 700 e mora da placa 100e,ostalo drzava placa(provereno,moj poznanik tako malo placa u Miramas-u)
CarapanSRB
novajlija
*

« Reply #29 on: 11-08-2012, 18:11:28 »

Hteo sam pitati jos nesto,imam dvoje dece,10 i 15 godina,oba deteta mi idu u skolu,pa sam hteo pitati,ako ih povedem za Francusku,dali ce moci tamo da nastave skolovanje i pod kakvim uslovima (knjige i sve ostalo)?
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube