ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 21-05-2013, 11:25:31
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  Amway?
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Amway?

(Read 9696 times)
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 27-04-2011, 13:11:35 »

Sa Wikipedije na temu MLM-a:

Income levels

Several sources have commented on the income level of specific MLMs or MLMs in general:

The Times: "The Government investigation claims to have revealed that just 10% of Amway's agents in Britain make any profit, with less than one in ten selling a single item of the group's products."[14]
Scheibeler, a high level "Emerald" Amway member: "UK Justice Norris found in 2008 that out of an IBO [Independent Business Owners] population of 33,000, 'only about 90 made sufficient incomes to cover the costs of actively building their business.' That's a 99.7 percent loss rate for investors."[15]
Newsweek: based on Mona Vie's own 2007 income disclosure statement "fewer than 1 percent qualified for commissions and of those, only 10 percent made more than $100 a week."[16]

Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 27-04-2011, 14:52:17 »

Amway je sponzor Olimijskog tima Hrvatske, toliko o tome da je nelegalan ili da ne radi na ovim prostorima...
Ja na ovu temu AMWAY stavljam tacku!
Druze, nije ovo takav forum gde ti mozes da stavis tacku...posebno ne sa ovakvom informacijom i ne meni koji sam ipak dugo aktivno radio posao.
Dakle, Nutrilite, firma koja svoje proizvode plasira preko Amway sistema, bila je sponzor Olimpijskog tima Hrvatske od 2007-2008 i na OI (Peking). Amway je kao takav prisutan i u Olimpijskom timu Madjarske, kao i u profesionalnim americkim ligama (cak se i arena NBA ligasa Orlando Magic zove Amway arena).
Ono sto NISI pomenuo jeste da je tada postojao distributivni centar u Hrvatskoj (te da je Hrvatska bila otvorena) koji je relativno skoro zbog losih rezultata ZATVOREN. A kao sto znas, Srbija nikada nije bila otvorena, kao ni BiH, Makedonija itd.
U moje vreme se roba donosila (svercovala) iz Madjarske, pa posle iz Hrvatske.
Rad na zatvorenom trzistu je i iz ugla Amway-a zabranjen.
Prosto, sistemima poput Amway-a jos uvek nije vreme u Srbiji. Previse je bazicnijih ekonomskih stavki koje su u totalnom haosu.
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #17 on: 27-04-2011, 15:21:20 »

Ajd da krenem od pocetka:
1. AMWAY ne rodaje kirbi i sl, 70% amway proizvoda je za svakodnevnu upotrebu (pasta za zube, sampon, sapun, deterdzent a pranje posudja...)
2. Cene su iste u sviom zemljama, jedino se razlikuju zbog PDV koji je razlicit od zemlje do zemlje
3. Zasto amway nema reklame na TV (svaki prizvod koji se pazari u globalu u proseku od 100 necega 35 % ide proizvodjacu, 35% na reklamu, transport, skladiste... i 30 posto trgovcu gde ste to kupili). Ovo je prosek,. U amway sistemu clanovi imaju popust 30%, a 35% ide u nagrade, a 35% dobija proizvodjac
4. U Hrvatskoj nema vise distributivni centar jer su u Evropi samo dva centralna magacina i to jedan u Budimpesti i jedan u Parizu
5. Amway je i dalje prisutan u Hrvaskoj
6. Amway jos nije krenuo sa radom u Srbiji, kada ce ne znam, ali se sve zemlje otvaraju tako sto se krene iz neke u neku pre otvaranja (Slovenci krenuli preko Austrije, pa se otvorila Slovenija, Hrvatska krenula preko adjarske, pa se otvorila Hrvatska, Rusija krenula preko Ukrajine pa se otvorila Rusija)
7. Seminar 98 eura (hm o ovome mozemo danima, kda je Doug Wead bio u BGD najvece kompanije u Srbiji, pa i Coca Cola je platila svojim ljudima, odabranim naravno, da dodju na seminar u SC u BGD), uzgred zasto vam traze na razgovorima za posao motivaciju
8. Amway je vlasnik Orlando Magica i jedan od generalnih sponzora AC Milan

Ali, ja vama ne prodajem proizvode, niti nudim, samo kazem cinjenice o ovoj kompaniji...
KitKarson
putnik-pripravnik
**

« Reply #18 on: 29-04-2011, 10:26:32 »

mani se corava posla,to ti je moj savet ili u najmanju ruku ne uvlaci  ljude koji su ti dragi da ih ne bi izgubio. da je posao legalan nebi se svercovao po gepecima i u najmanju ruku kupac bi dobio i racun.

а шта ако сам ја само плод своје маште...
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #19 on: 29-04-2011, 13:44:35 »

Hoces da skeniram racune, pa da ih okacim!?
Masha
putnik srednjeprugaš

« Reply #20 on: 30-04-2011, 13:32:34 »

Ne znam mnogo o Amway-u, niti bih se ikada bavila tom prodajom...ali neko je ovde spomenuo Tuperware u negativnoj konotaciji...Moram da izrazim svoje neslaganje sa tim stavom - moja porodica koristi neke njihove proizvode - plasticne posude,  i zaista, namirnice ostaju duze sveze, jako su prakticne i lake za odrzavanje. Tako da...nije sve tako crno Smiley
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #21 on: 30-04-2011, 18:21:24 »

Amway nije prodaja...
Osnova amway biznisa je promena trgovine, dakle da ne kupujem u maxiju, idei,... vec u amway i tako ustedim!
sirijus
putnik kratkoprugaš

« Reply #22 on: 30-04-2011, 21:15:05 »

Obzirom na cene Amway proizvoda, teško da ćeš da uštediš! ( da, probala sam neke od proizvoda, pre par godina, i ne, kvalitet NE opravdava njihovu cenu).

promena trgovine a ne prodaja- dobra fora Smiley
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 30-04-2011, 22:00:03 »

Super, sad mi kazi sta je to skupo, konkretno koji proizvod?
NatasaZ
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 30-04-2011, 22:59:30 »

@freethe
Bolje da nam ti kazes sta je to jeftino?
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #25 on: 30-04-2011, 23:24:15 »

OK...
Zenski parfemi 22.5 eura,
muski parfemi 17.5 eura
pasta za zube 170 din
deterdzent za posudje 500 din/10l
omeksivac za ves 1000 din/10l
.......
NatasaZ
putnik srednjeprugaš

« Reply #26 on: 30-04-2011, 23:59:57 »

Ok, nije skupo, ali nije ni neka jeftinoca. Zaista ne vidim razlog da potrepstine za kucu nabavljam na taj nacin kada mogu lepo da odem u supermarket i prodjem isto ili jos jeftinije.
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #27 on: 01-05-2011, 00:05:57 »

Zasto da idem u supermarket, kada mi ovo stize na kucnu adresu!?
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #28 on: 01-05-2011, 00:11:55 »

I evo dodjosmo do jednostavnog pitanja i evo pravog odgovora.
Zasto ne supermarket, zasto ovo?
Kada nas 100 clanova ovog foruma KPS idemo svaki dan u prodavnicu, kome ide zarada???
E a da nas 100 kupuje amway proizvode mesecno cca 100 eura, KPS bi imao zaradu od cca 2.500 eura!!!
NatasaZ
putnik srednjeprugaš

« Reply #29 on: 01-05-2011, 00:17:30 »

Recimo zato sto zelim da imam mogucnost izbora i ne volim da kupujem uvek iste proizvode. A ovo oko zarade je smesno!
Pages: 1 [2] 3 4 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube