ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 17:38:04
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Evropa
| | |-+  Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!
« previous next »
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 58 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!

(Read 62721 times)
deleter
putnik srednjeprugaš

« Reply #450 on: 09-05-2012, 10:42:23 »

Računa se zvanično, ima viška slovo o u mom postu  angel
yoyo
novajlija
*

« Reply #451 on: 09-05-2012, 21:43:43 »

Imam jedno pitanje i molim za odgovor sto pre,sutra planiram iz Austrije da se vratim za srbiju preko horgosa...
Da predjem na stvar 11.12.2011 sam usao u eu i ostao dva i po meseca vratio sam se 24.02.2012 i tada sam uz izvesnu sumu novca madjarskom policajcu platio da mi ne udari pecat i da me ne provuce kroz kompijuter i tako je i uradio vratio sam se nazad püosle dva dana i do danas sam osta i dva po meseca jos,sutra se vracam sa istim planom da dam kintu i vratim se na jos mesec dana dok mi ne krene iznova 6 meseci e sad pitanje je koliki su rizici sto se nemaju pecati izlaska iz eu i dali mogu tako da se provucem narednih 6 meseci bez posledica jer u septembru predajem za vizu posto mi je zena i dete ovde,imam strah zbog nemanja pecata a to mi je jedini nacin da sada budem uz porodicu,Nadam se da neko ima slicna iskustva i hvala unapred
« Last Edit: 09-05-2012, 21:50:24 by yoyo » Logged
Sensy
novajlija
*

« Reply #452 on: 03-06-2012, 12:25:47 »

Imam jedno pitanje i molim za odgovor sto pre,sutra planiram iz Austrije da se vratim za srbiju preko horgosa...
Da predjem na stvar 11.12.2011 sam usao u eu i ostao dva i po meseca vratio sam se 24.02.2012 i tada sam uz izvesnu sumu novca madjarskom policajcu platio da mi ne udari pecat i da me ne provuce kroz kompijuter i tako je i uradio vratio sam se nazad püosle dva dana i do danas sam osta i dva po meseca jos,sutra se vracam sa istim planom da dam kintu i vratim se na jos mesec dana dok mi ne krene iznova 6 meseci e sad pitanje je koliki su rizici sto se nemaju pecati izlaska iz eu i dali mogu tako da se provucem narednih 6 meseci bez posledica jer u septembru predajem za vizu posto mi je zena i dete ovde,imam strah zbog nemanja pecata a to mi je jedini nacin da sada budem uz porodicu,Nadam se da neko ima slicna iskustva i hvala unapred

JA IMAM SLICNO ISKUSTVO, NAPISALA SAM VAM NA MAIL KOJI VAM STOJI NA PROFILU, MOZEMO PREKO MAILA KOMUNICIRATI, JEL NE ZNAM KAKO SE OVDE PISU PRIVATNE PORUKE ??
HVALA
Laza GNR
putnik dugoprugaš

Drink beer be free

« Reply #453 on: 03-06-2012, 14:31:17 »

Ako si znala da se registrujes onda nije tesko ni da provalis kako se salju privatn eporuke na forumu Smiley

Salim se,nego napisi ovde kakva je situacija,pa ce ti odgovor stici mozda i pre nego na mail...

People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
only_me
novajlija
*

« Reply #454 on: 04-06-2012, 09:59:09 »

Pozz... svima!!! Imam jedno pitanje... Imam zabranu ulaska u Nemacku,neznam na koliko deportovali su me 2008....E sad ja bih opet da lutam,pa me cisto zanima hoce li mi Madjari praviti problem?? posto cu u svakom slucaju probati da udjem!! I dal je bolje da  idem vozom ili autobusom do Madjarske....Planirao sam sutra da krenem....HVala!!!!!!
nihnus
novajlija
*

« Reply #455 on: 04-06-2012, 15:32:41 »

Sutra idem po pasovan prekosutra putujem, javljam vam kako sam prosao! 

Pozdrav!

Kako je proslo? dali je bilo kakvih problema??
728728
novajlija
*

« Reply #456 on: 04-06-2012, 19:29:20 »

Pozdrav, bila sam u Njemackoj 90 dana u toku od 6 mjeseci, sada sam u RS mjesec dana, i ponovo bi htjela  ici gore, ali znam da moram cekat. Drugarica mi je rekla da samo izvadim novi pasos(kao stari sam izgubila) i da odmah mogu ici , ali me malo strah, jer mislim da prilikom skeniranja pasosa automatski je i ulaz registrovan, ali ona kaze da se evidencija o ulazu i izlazu vodi samo preko pecata. E sad zanima me dali neko ima iskustva sa oviim?Pomagajte pleaseeee
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #457 on: 04-06-2012, 21:11:02 »

ovo su vec kriminalne radnje tako da ovo nije mesto za takvu vrstu pomoci.
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #458 on: 05-06-2012, 07:40:27 »

Pozz... svima!!! Imam jedno pitanje... Imam zabranu ulaska u Nemacku,neznam na koliko deportovali su me 2008....E sad ja bih opet da lutam,pa me cisto zanima hoce li mi Madjari praviti problem?? posto cu u svakom slucaju probati da udjem!! I dal je bolje da  idem vozom ili autobusom do Madjarske....Planirao sam sutra da krenem....HVala!!!!!!

Pa znas kako daju Nemci zabrane,na 5 ili 10 godina,kako nemas papir kod sebe,morao si dobiti resenje kad si jos bio u zatvoru.Ako imas zabranu samo za nemacku,onda nemas problema sa Madjarima.Mozes ti otici u nemacku takodje,ali ako te uhvate,onda ces opet u zatvor najmnaje mesec,dva pa opet deport i opet nova zabrana,i to ces imati za celu evropu..znaci,pazi.
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #459 on: 05-06-2012, 07:43:48 »

Pozdrav, bila sam u Njemackoj 90 dana u toku od 6 mjeseci, sada sam u RS mjesec dana, i ponovo bi htjela  ici gore, ali znam da moram cekat. Drugarica mi je rekla da samo izvadim novi pasos(kao stari sam izgubila) i da odmah mogu ici , ali me malo strah, jer mislim da prilikom skeniranja pasosa automatski je i ulaz registrovan, ali ona kaze da se evidencija o ulazu i izlazu vodi samo preko pecata. E sad zanima me dali neko ima iskustva sa oviim?Pomagajte pleaseeee

Ako ides preko Madjarske,tacno je da skeniraju ulaz i izlaz,dok Slovenci to retko rade,izlaz nikad ne gledaju,samo udaraju pecate.Isto je i kad izlazis iz EU na aerodromu,nema nikakvih skeniranja..
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #460 on: 05-06-2012, 07:45:29 »

Ako ides preko Madjarske,tacno je da skeniraju ulaz i izlaz,dok Slovenci to retko rade,izlaz nikad ne gledaju,samo udaraju pecate.Isto je i kad izlazis iz EU na aerodromu,nema nikakvih skeniranja..
Ako ti bas nije prazan pasos,probaj preko Slovenije,uostalom svi prevoznici iz RS imaju tuda linije.
Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #461 on: 07-06-2012, 15:54:02 »

Skeniraju samo pasos pri cemu se samo proverava da li postoji neko krivicno delo. Broj provedenih dana se moze proveriti samo fizickim sabiranjem.
Laza GNR
putnik dugoprugaš

Drink beer be free

« Reply #462 on: 09-06-2012, 16:15:55 »

ovo su vec kriminalne radnje tako da ovo nije mesto za takvu vrstu pomoci.
Samo posmatram dokle ce ova tema na kraju da stigne...

People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #463 on: 10-06-2012, 06:42:33 »

tema ce stici dotle da ce poceti da se javljaju krijumcari belog roblja trazeci savet a pre toga sverceri kokaina
merakljija
novajlija
*

« Reply #464 on: 10-06-2012, 18:47:49 »

Pozdrav svima,

Evo danas se pridruzujem vasem forumu i raspravama pa bih vas ovim putem kao novi sve pozdravio i pohvalio ovu temu koja dokazuje svoju zainteresiranost samim time jer evo traje skoro pa dve godine.

Naravno procitao sam kompletnu temu i imam primjedbu i vlastito iskustvo koje cu podijeliti s vama.

Ako kazemo da granicari nekad lupaju pecate a nekada ne i u tome se svi slazemo a istovremeno vecina njih tvrdi, zajedno sa mnom da SIS kompjuterski sustav ne registrira ulaz/izlaz vec druge vec spomenute stvari, kako onda moze pecat u pasosu biti pravi dokaz naseg ulaska ili izlaska iz zemlje, odnosno zar se jednostavno, u koliko vam granicar kaze da ste prekoracili 90 dana, ne moze reci da ste vise puta putovali ali vam nisu pecatirali pasos.  Isto tako kako vas moze neko u zemji kazniti zbog ne pecatiranja ulaska, pa ne mozete vi granicaru govoriti da vam treba pecatirati ili ne, pa nismo na placi ako tako hocete, ili mozete u nekim slucajevima, ali vi stvarno niste odgovorni i nije mi jasno kako mozete biti kaznjeni.
Ono sto svi mozemo potvrditi svojim vlastitim iskustvom da se stvarno nekada i ne lupaju pecati jel tako?
Ostaje ovo drugo, a to je SIS kompjuterski sistem i mislim da vecina ljudi strahuje od ovoga drugog jer "nije sigurna" !
Ako se slazete ajmo prilikom naseg pisanja dodat postotak rizika ili omjer ako hocete.

Sto se tice moga vlastitog iskustva:
U Francuksoj sam doputovao sa hrvatskim pasosem 2010. sa porodicom, 4 clana, ni na jednoj ni na drugoj granici nisu nas pecatirali, let avionom. Nakon godinu dan odlazimo ponovo u Hrvatsku i za jedan dan obnavljamo pasose. Vracamo se nako dve nedelje u Francuskoj, avionom. Na ulasku u Francuskoj nailazimo na granicara koji je iz Hrvatske a radi u Francuskoj, sretan sto vidi svoje zemljake, "Dobar dan, kako ste, ugodan boravak u Francuskoj..." i svima nam lupi pecate, tako ga strefilo, pa ne mogu ja njemu reci nemoj me pecatirati ili obrnuto.

Trenutno smo u Francuskoj i pokusavamo dobiti papire, nasao sam posao , dali su mi ugovor itd. ... nije lako do legalizacije... da ne skrecem s teme.

Nakon svega ovoga ne mogu reci da nam je sve jedno putovatri uvijek postoji nekakv rizik bio li on i malen ali postoji i bojaznost u nama od kaznjavanja i ne aj boze zabrana.

Pa se i mi stvarno sada pitamo da li putovati ili pricekati da Hrvatska 1.07.2013. udje u EU pa onda ici na put.

Eto toliko, oprostite na opsirnosti.

Moje je misljenje da je rizik 10 % .

Hvala

Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 58 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube