ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 08:16:35
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Evropa
| | |-+  Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!
« previous next »
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 58 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!

(Read 62704 times)
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #465 on: 10-06-2012, 19:21:49 »

Meni je čudna ova priča oko gledanja pečata radi brojanja dana jer sad u maju na izlasku iz Mađarske niko nije ulazio u autobus niti gledao pasoše (bili smo organizovana grupa), a na ulasku u Srbiju je ušao naš graničar koji je samo gledao pasoše, nije ni imao pečat kod sebe. I sad kad ja uđem ponovo u Šengen, nemam dokaz kad sam izašao iz Šengena. Imam samo dokaz da sam izašao, samim tim što ponovo ulazim, ali nemam dokaz da li sam bio 5 ili 85 dana...
Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #466 on: 10-06-2012, 22:44:54 »

Realno bas ih briga.
Cimace samo one kod kojih je ocigledno, vise razonode ili novaca radi. Svi ovi slucajevi "usao sam pre godinu dana" uz kombinaciju sa malim brojem pecata su rizicni. Prosto je ocigledno, kad se otvori pasos i vide se 2 pecata, naravno da ce pogledati i datume.
Najvece su sanse da provale ako se ide autobusom (cesto se vade svi pasosi van vozila), zatim vozom, dok su avion i privatno vozilo tu negde (pri cemu se privatnim vozilom moze podesiti vreme putovanja, najbolje kad su guzve i sa par saputnika gde se ne obraca preterano paznja).
Njih interesuje samo da li ste trazeni u EU zoni po pitanju nekog krivicnog dela. To kako se ko snalazi i kako prezivljava njih bas i ne interesuje. Cim si ziv znaci snasao si se nekako.
Igrom nesretnih okolnosti trenutno veci deo mog okruzenja cine ljudi koji su u EU nelegalno i to ne samo ekipa exYU+okolina vec i Rumuni, Bugari od kojih vecina ima zabranu (od 5 godina, mnogi i dozivotnu) za Austriju. Mnogi panice i snalaze se za pecate i ostalo na raznorazne nacine. Veci procenat je maksimalno nezainteresovan, prosto zive tu gde zive. Da, nelegalno u teoriji, ali u praksi i kad ih uhvati policija (slucajna kontrola), ukoliko nisu pravili neki problem,  uglavnom sve prodje uz opomenu.
Thias
putnik-pripravnik
**

« Reply #467 on: 26-06-2012, 18:25:30 »

Drugar se vratio iz Nemačke, ostao mu je jedan dan a hteli bi u Portugal na desetak dana. Da li je izvodljivo, kakve su kazne i da li postoji mogućnost da se "provuče" ?   Ne mogu sad da čitam svih 30 i kusur strana...
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #468 on: 27-06-2012, 17:10:31 »

uvek postoji mogucnost da se provuce ali i da se ne provuce, kako ti to kazes. niko odavde ti ne moze garantovati sta ce da se desi, zavisi od carinika svakako, sto znaci od srece, ali mozda se moze provuci pri ulasku jer ima taj jedan dan, a sta cemo sa povratkom? moze da popije zabranu ulaska ali i novcanu kaznu takodje
Thias
putnik-pripravnik
**

« Reply #469 on: 28-06-2012, 01:28:53 »

Koliko sam shvatio, najgori scenario je 2 godine zabrana i 2000 evra kazna...Ali koliko je realno očekivati takav ishod, isplati li se rizik? Kako je prošao dečko sa početka priče?
rintintin
novajlija
*

« Reply #470 on: 05-07-2012, 12:24:57 »

Vratio sam se iz Nemacke krajem februara sa prekoracenjem 2 meseca, odnosno bio sam bez prestanka punih 5 meseci. Pitao vozaca autobusa ima li sanse da predjem na Horgos i kolika je tarifa. Rekao je ima i garantuje za odredjenu sumu da mi nece udariti pecate. Platio i prosao bez problema bez pecata i niko me nista nije pitao. Vratio sam se u Nemacku za mesec dana i bio malo manje od regularnih 90 dana.
Pazite kada brojite dane, mnogi se tu zeznu jer se broji dan ulaska u EU kao prvi i kada se izbroji 90 dana ispadne manje od 3 kalendarska meseca.
Ne bih javno da pisem koji je prevoznik i kolika je tarifa, ali je manja od 310 eura  Wink
Kauffmann
novajlija
*

« Reply #471 on: 05-07-2012, 12:38:23 »

Treba mi pojasnjenje

Imam devojku u Nemachkoj i chesto putujem tamte vamte....mada ona ceschce dolazi ovde,....

pasosh mi ovako izgleda:
prvi put sam bio 23.04.2011 do 03.05.2011
drugi put            24.07. 2011 do 15.08.2011
treci put             07.03.2012 do 18.03.2011.
cetvrti put          20.05.2012 do ..........

do kad mogu da budem u Nemachkoj......do 06.08.2012 ili do 17.08.2012

tj. da li mi se rachuna 90 dana u 180 dana od poslednjeg izlaska pa unazad (shto znachi da bi mi se rachunalo ovih 11 dana u Martu) ili se rachuna od prvog ulaska pa unapred?

Hvala unapred....treba da donesem odluka do kad da ostanem a da mi granichari ne prave problem....
bunny
novajlija
*

« Reply #472 on: 05-07-2012, 23:07:47 »

Hej ljudi...već unazad nekoliko mjeseci čitam ovaj forum i pokušavam naći najjednostavnije rješenje i najjednostavniji put kući, dakle: ušla sam u Šengen 30.08 prošle godine s time da sam išla kući za Zagreb 30.09 ali samo na vikend i vraćala sam se avionom u Žurich gdje su mi u putovnicu stavili lijepi dobro vidljivi žig 02.10.2011, no međutim ja sam ovaj tjedan dobila vizu za Švicarsku u svrhu studiranja koja mi vrijedi od 1.9, ali ja moram ići kući sljedeće subote, tako da vas sve lijepo molim za savjet, mišljenje, kuda, s kojim prijevoznim sredstvom i kako ići za Hrvatsku, ako imate ikakva ili slična iskustva molim vas da podijelite, jako sam zabrinuta zbog svega.

Unaprijed Hvala
 huh
Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #473 on: 06-07-2012, 00:54:45 »

@Bunny - ako imas dosta pecata idi na avion, ako imas svega par pecata do par ispunjenih stranica, na stanicu sa koje krecu autobusi i popricaj sa vozacima. Vecina ih ima kombinaciju da prodjes preko Madjara za 50-100 eura po smeru.
bunny
novajlija
*

« Reply #474 on: 06-07-2012, 09:05:39 »

@Pretender,hvala ti puno,hmm pecata u putovnici imam na 2stranice s time da mi je taj vidljivi jedini na trecoj stranici i vidljiv je iz aviona,a stranica poslije mi je viza,imala sam prvu kombinaciju busom od Lausanne do Budimpeste pa onda na vlak od Budimpeste do Zagreba,da li je netko isao tom rutom,sve sto od prijevoza imam za HR iz ovog dijela Svicarske ide preko Slovenije,a s njima se nebih voljela kockati,da li ima netko provjerenog iskustva sa vozacima busa i davanjem 50-100€,meni je samo bitno doci kuci bez ikakvih zabrana i unosa u sustav,a takoder i vratiti se tako kroz 2 tjedna,te nakon toga idem na vizu..LJUDI HVALA VAM PUNO!
ivan_nis
novajlija
*

« Reply #475 on: 13-07-2012, 14:17:17 »

Ljudi evo jedne informacije iz prve ruke slucajno naleteo na ovaj forum...Ja ovo sto vam govorim licno sam probao i nema nikakve sanse da provale...Zapravo ja sam radio u Francuskoj skoro 6 mesece nisam dolazio u Srbiju i onda mi je pala na pamet ideja,posto je Makedonija uvela da se moze putovati sa Licnim kartama za gradjen obe zemlje,a ja sam iz Nisa najblize mi je bilo da odem u Makedoniju,lepo iz pariza avionom odletim u skoplje..... Na aerodromu u Parizu niko me nista nije pitao prosao kontrolu kad sam sleteo u Skoplju takodje prosao redovnu kontrolu izasao sa aerodroma i dosao u Srbiju na granicnom prelazu sa Licnom Kartom usao niko nije proveravao samo pogledaju i vrate...Posle 20 dana opet sam legalno presao granicu kroz hrvatsku Sloveniju i otisao za Francusku i opet isto se vratio i nikom nista ,znaci ovako mogu putovati svi i raditi na crno u EU,i dolaziti u Srbiju preko bosne Crne Gore makedonije kome gde odgovara ali pod uslovom da u Srbiju udjete sa Licnom kartom....To je proverena i sigurna sema z one koji imaju mogucnost da rade na crno u EU
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #476 on: 13-07-2012, 14:36:47 »

Mislim da nema veze u koju zemlju, sem Shengena, putuješ. Gleda se vreme provedeno u zemljama Shengen zone tako je moguće da shvate prekoračenje.

Ahimša paramo dharma
ivan_nis
novajlija
*

« Reply #477 on: 13-07-2012, 14:48:28 »

da razumem i znam to sve ali iz mog iskustva govorim kako sam prosa,i mislim da su male sanse da nekog provale, e sad zavisi opet i od broja pecata jer moj pasos je pun skoro imam jos jednu praznu stranu tako da bas i ne vide se svi pecati tako da verovatno manje gledaju nego ko ima jedan dva pecata...sad  opet ne znam kako to funkcionise ali ja sam probao ovu soluciju i evo i sad radim u francuskoj na crno naravno vec nekoliko meseci i opet cu se vratiti tako kao pre pa videcemo ali mislim da nema sanse da primete narocito kada ulazim u drugu zemlju kao sto je makedonija sta njih zanima da li sam ja prekoracio vreme boravka,ja sam usao u Makedoniju legalno a na ulazu u Srbiju pokazao Licnu kartu.....
Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #478 on: 13-07-2012, 15:51:44 »

Gde god da ides, a da to nije Sengen zona, iste su sanse da ti pogledaju. Ko rizikuje, svejedno je da li rizikuje odlazeci u Makedoniju ili direktno u Srbiju. Nemoj deliti takve informacije, ljudi citaju ovaj forum, ne treba im dodatni trosak od Makedonije do odredista u Srbiji.
ivan_nis
novajlija
*

« Reply #479 on: 13-07-2012, 22:29:27 »

Iste su sanse ako udjes u Srbiju sa Licnom Kartom,ja sam naveo Makedoniju zato sto sam iz Nisa i blize mi je da idem u Makedoniju negu u Bosnu na primer ili u Crnu Goru (iz sve tri zemlje moze da se ide licnom kartom),neko ko je iz Loznice ili iz Sabca normalno mu je da bi isao do Sarajeva avionom i onda usao u Srbiju....Makedoniju sam naveo kao primer gde sam ja isao ne znaci da mora svako ici tamo.... Ja se izvinjavam ako sam nekom poremetio planove ali cisto navodim primer i iznosim svoje iskustvo.....
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 58 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube