ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 26-05-2013, 01:39:37
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Mađarska viza
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 12 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Mađarska viza

(Read 35491 times)
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 04-07-2007, 19:32:32 »

Ima li neko sveže informacije o potrepštinama za mađarsku tranzitnu vizu, ako se vadi u konzulatu u Beogradu?

Na forumu postoji gomila informacija o tome šta treba kada se ide u konzulat u Subotici, ali mene interesuje baš Beograd.

Dakle, Mađarska, tranzitna, Beograd - da li iko zna? Unapred hvala 

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 04-07-2007, 19:42:50 »

Ja sam je vadio daleke 2004. i trebala mi je naravno viza odredisne zemlje, popunjen formular i slicka.
Dakle nista posebno. Ne verujem da se nesto promenilo.
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 04-07-2007, 19:56:30 »

Hmm, to zvuči ohrabrujuće... no bojim se da se od 2004. moglo ponešto i promeniti... još neko?

peca
novajlija
*

« Reply #18 on: 07-07-2007, 15:07:16 »

Ja ima Sengen od 14 jula ali kako sam hteo da budem u Madjarskoj od 11tog pa da posle idem dalje ja lepo juce otisao da uzmem tranzitnu vizu od dokumenata pasos,kopija pasosa i sengena,indeks,uverenje,kopija indeksa,zeleni karton i njegova kopija,potvrda o parama na kartici,slika,popunjen formular. Kad sam dosao na red(ne velik ako dodjes u pola 9) sluzbenik mi kaze da za to sto ja hocu nije traznitna viza nego posetilacka prepravio je  to na formularu i na srecu nije mi trazio potvrdu o rezervaciji smestaja(sto se trazi za taj tip vize).  Valjda ti je nesto pomoglo ovo...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 07-07-2007, 17:22:35 »

Hm čekaj... znači ne treba nikakva potvrda od roditelja? Da li je dovoljno da kažem da ću sam sebi pokrivati troškove, i donesem im izvod sa deviznog računa u banci?

Da li govoriš o konzulatu u BG? 

Još jedno pitanje. Na sajtu mađarskog konzulata piše da je potrebna potvrda o prometu na računu u poslednja tri meseca. Da li si im ti dao potvrdu o prometu, na kojoj se vidi, recimo, da svakog meseca imaš priliv novca, ili potvrdu o stanju?
« Last Edit: 07-07-2007, 17:30:45 by bokonon » Logged

goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #20 on: 09-07-2007, 22:01:19 »

Ne znam da li mene pitas, ali to sto sam pricao u vezi racuna ucinio sam na blef. Nisam procitao nista o prometu na racunu, mozda su to kasnije uveli. Uglavnom, ja sam samo doneo potvrdu o pristiglim uplatama na moj racun (za vise od tri meseca, jer sam verovao da od viska glava ne boli).
peca
novajlija
*

« Reply #21 on: 11-07-2007, 15:51:22 »

Odneo sam im izvod sa stanja deviznog racuna sa Visa electron kartice. Dakle kolko para sam tad imao na racunu nikakav promet i slicno. To je sve sto se tice finansija nisam nosio nista o primanjima roditelja. Da govorim o konzulatu u BG za njega si i pitao:)
Magelan
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 12-10-2007, 00:10:33 »

Uskoro treba da vadim madjarsku vizu. Interesuje me da li mogu da apliciram za vizu u BG ili moram da idem do SU jer mi je u pasosu vojvodjanska a u licnoj karti beogradska adresa. I koliko se ceka na vizu u BG.
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 12-10-2007, 00:46:07 »

Ja sam iz NS, aplicirao sam za vizu u Beogradu i dobio je bez problema. Tako da, rekao bih, možeš da apliciraš u BG... A za čekanje, ne sećam se, možda pet dana, možda nedelju... al iskreno, nemam pojma.

maya
novajlija
*

« Reply #24 on: 17-10-2007, 00:18:36 »

Za Magelana:

Ne bi bilo lose da rezervises razgovor pre nego sto odes do konzulata (u Beogradu) i poljubis vrata.
Mislim da je broj 0903/127-127 to je neka varijanta sa telekomom, i oni koji su rezervisali imaju prednost u odnosu na one koji su licno otisli po datum.
Oni ce te pozvati i dati prvi slobodan termin. Super je sto ne moras da cekas u redu zato sto imas zakazano. Kada predas dokumenta, obicno se  preuzimanje pasosa vrsi posle 2 dana.
E sad, ja sam vizu vadila februara 2007., i nemam pojma da li se nesto menjalo. Najbolje da pozoves i da pitas.
Bila su mi potrebna standardna dokumenta, posto sam student, potvrda sa faxa i dokaz o radnom odnosu jednog od roditelja, prosek plate i tako to.
A za Suboticu, mislim da se izdaju istog dana, nakon par sati. Bolje ti je onda Subotica, ako ti nije mnogo daleko.

Toliko od mene
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #25 on: 02-11-2007, 10:54:13 »

ZAKAZIVANJE RAZGOVORA ZA MAĐARSKU VIZU 01.11.2007. 
 09:09 - Zakazivanje razgovora za mađarske vize u konzulatu u Subotici od sada se obavlja telefonom. Na broj 0903 128 128 osim zakazivanja razgovora, mogu se dobiti i sve informacije u vezi sa dokumentacijom potrebnom za izdavanje viza, na mađarskom i srpskom jeziku.

Cena razgovora za fizička lica je 20 dinara sa PDV-om. (021)

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
josephbalazs
novajlija
*

« Reply #26 on: 03-11-2007, 10:27:01 »

Ja sam pre par nedelja predao papire u Temerinu u nekoj agenciji i dobio vizu na godinu dana ( kao sto sam i trazio na formularu).
Potrebna dokumentacija je bila:

-Popunjen formular sa potpisom
-1 fotografija
-uverenje o zaposlenju
-tromesecni prosek plate
-fotokopija radne knjizice
-fotokopija pasosa
peca
novajlija
*

« Reply #27 on: 06-11-2007, 03:19:49 »

Ako je tacno ono da je od 1.1.2008 i Madjarska u sengenu da li to znaci da ces u 2008 imati sengen veci deo godine huh
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #28 on: 06-11-2007, 07:26:54 »

Ako je tacno ono da je od 1.1.2008 i Madjarska u sengenu da li to znaci da ces u 2008 imati sengen veci deo godine huh

Madjari imaju pravo da izdaju shengen vize tek od januara, sto znaci da njegova viza nije sengen. Sad, posto verovatno vise nece biti pogranicnih kontrola izmedju Madjarske i ostalih zemalja shengena, u teoriji bi mogao da se krece i njima... vidis, ako je to tacno, bilo bi pametno sad da svi izvadimo po jednu vizu za Madjarsku 
Hmmm...

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #29 on: 06-11-2007, 08:17:50 »

Ja sam nacuo da se Austrija nesto necka i da nece odmah da ukine kontrolu na granicama sa Madjarskom i Slovackom.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 12 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube