ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-06-2013, 12:45:31
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Autom za Istanbul
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Autom za Istanbul

(Read 8377 times)
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 07-03-2011, 09:48:35 »

Bolje spavaj onda u Pirotu, u Srbiji.    Smiley
I onako prolazis 500m pored grada, tako da skreni do njega.
Malo mesto, 20-ak km od granice, nemas problema za parkinge, kriminal i tako to...  A Grad je 80km od Sofije, a 680km od Istanbula  Smiley

60 eur je mnogo, ali posto si s detetom kontam da ti je hotelski smestaj udobniji:
http://www.hotelgali.rs/sr/usluge/smestaj
(kurs oko 100 din za 1 eur)   Grin
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 07-03-2011, 11:08:59 »

Путарине се у Турској плаћају на три начина:

-Готовином  Grin Уколико одлучиш да плаћаш готовином на првој рампи стајеш испод табле на којој пише Bilet или Ticket и Nakit. Код прва два натписа узимаш папирну карту и њу дајеш на излазној рампи. Nakit може да пише на излазној рампи и на свакој другој рампи где се одмах плаћа без узимања ове карте.

-КГС картица је као платна картица и на њој се налази електронски новац а треба да кошта онолико колико новца добијаш на њој. Нисам је користио али неки кажу да је њоме јефтиније, а у претходној поруци сам ти написао да њоме плаћаш путарину преко једног од два моста на Босфору. Преко другог се не плаћа или може у готовини (не сећам се заиста али знам да не треба картица). Кад напушташ Турску на последњој рампи је врати и вратиће ти остатак пара.

-Може да се плаћа и аутоматски преко уређаја који се инсталира у ауту и док је твоје возило у покрету рампа се аутоматски диже. На овим таблама пише ОГС. Ово тебе не треба да занима јер овај начина најчешће користе аутобуси и камиони а скупо је и вероватно се узима на најмање годину дана.

Папирна карта изгледа овако:

http://img580.imageshack.us/img580/2240/img2382o.jpg

а наплатне рампе овако:

http://img171.imageshack.us/img171/8219/img2389mj.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/5330/picture030gc.jpg
darko nis
putnik srednjeprugaš

« Reply #17 on: 07-03-2011, 12:38:14 »

Koliko kosta putarina od Jedrena do Istanbula?U slucaju da je nekom potrebno sedmicna vinjeta u Bugarskoj je 5eura i bolje je kupiti na sell pumpi nego na samoj grani jer je skuplja.
travelman
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 07-03-2011, 14:33:38 »

Imam forda 97.god. sa dobrim alarmom i još štangu na volan pa ako treba skiniću i bobinu pa sad valda neće gurati .
sad opet neznam ovde se priča kao da je to kabul... hmm neznam?

Ajd' i ja da advokatisem za Bugare...  ...
Dva puta sam letovao u Bugarskoj ( '98 i '01 ) i oba puta sam putovao sa Golfom 3 koji je u to vreme bio omiljen za kraduckanje. Koristio sam lavlju kandzu jer je svo vreme bio  parkiran na ulici, niko ga nije ni ogrebao a kamoli pokusao nesto drugo.
majstor nikola
novajlija
*

« Reply #19 on: 07-03-2011, 20:46:26 »

Ovo za Pirot me cimnulo, cene mi se čine uredu jedino sad neznam ima li se štogod viditi u Pirotu ...onako malo prošetati i ubiti popodne.
Mislim krenuti iz Zg. oko 04h ujutro pa do Zemuna(malo da se prošetam) i opet vozanje do Pirota.
i čini mi se sigurnije spavati kod naših nego kod bugara a i tih 80 km me neće spasiti. Gledao sam po net-u i čini mi se da Sofija nema baš nešto.
 ili grešim?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 07-03-2011, 20:55:10 »

U Sofiji ima lepih crkava.
I hrana je odlicna i jevtina.

Ahimša paramo dharma
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #21 on: 09-03-2011, 03:59:55 »

To za Pirot je odlična ideja, prvo zato što ćeš spavati jeftinije, a drugo zato što ćeš izbeći vozikanje po Sofiji po kojoj su strahovite gužve u toku dana. Ako krećeš tako rano iz Zagreba, u Sofiji bi bio taman u najgorem špicu, ako je u pitanju radni dan.
U Pirotu barem možeš pojesti u bilo kojoj pekari odličan burek (sa sirom).

Ja bih ti inače preporučio da izbegneš dolazak u Istanbul tokom dana, jer su i tamo gužve ali nisu one toliki problem koliko agresivna vožnja Turaka. Kasno uveče je naravno manje vozila. Pošto imaš dovoljno vremena, možda najbolje da usput malo staneš u Plovdivu, čisto da ne bude da si samo proleteo kroz Bugarsku, a posle Turske granice odmah imaš prelep grad Edirne. Tu ima simpatičan trg i velika i lepa džamija, mali bazar za šoping, a odmah blizu mini-restoran, kakvih je bezbroj u Turskoj. Pojedi ukusne ćufte ili šta god, ali gledaj da platiš odmah, da ne bi bilo posle da nešto nisi dobro video u jelovniku. U Edirne-u nema nikakvih gužvi, zato je milina tamo osetiti prve zrake turske atmosfere.
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 10-03-2011, 00:51:39 »

Ovo za Pirot me cimnulo, cene mi se čine uredu jedino sad neznam ima li se štogod viditi u Pirotu ...onako malo prošetati i ubiti popodne.

U Pirotu imaš jedan od najlepših kejeva u Srbiji koji je skoro pa u centru grada, pa možeš da šetaš koliko hoćeš  ...   Smiley  
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/regioni/story/116291/Pirotski+kej+lep%C5%A1i+nego+ikada.html
A noću je romantičan:
http://www.pirot.tv/pozadine-pirot/

Imaš srednjevekovnu tvrdjavu, takodje u samom centru grada, a možeš kao uvod u Tursku da posetiš Muzej Ponišavlja, koji je ustvari jedna bogataška kuća iz Otomanskog perioda. U njoj možeš videti one najlepše i najskuplje pirotske ćilime koji su poznati širom sveta...
http://www.serbia.travel/destinations/52-amazing-weekends-in-serbia/pirot-stara-planina/

Za jedan dan, dosta je toliko.     Smiley
« Last Edit: 10-03-2011, 00:55:44 by Nightwatcher » Logged
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 10-03-2011, 09:08:47 »

Imam forda 97.god. sa dobrim alarmom i još štangu na volan pa ako treba skiniću i bobinu pa sad valda neće gurati .
sad opet neznam ovde se priča kao da je to kabul... hmm neznam?

Ajd' i ja da advokatisem za Bugare...  ...
Dva puta sam letovao u Bugarskoj ( '98 i '01 ) i oba puta sam putovao sa Golfom 3 koji je u to vreme bio omiljen za kraduckanje. Koristio sam lavlju kandzu jer je svo vreme bio  parkiran na ulici, niko ga nije ni ogrebao a kamoli pokusao nesto drugo.

Ma daj..nisam bio u bugarskoj odavno,ali putujem često za nemačku i vidjam bugare u dobrim i luksuznim autima,džipovima..vidi se d avoze bolje aute od nas!!ko će to tvoje da krade..mogu i u srbiji da ti ukradu za delove,ovde se karade i reno 4,neki dan mi prijatelj iz servisa reče,nestalo 15 kom. renoa4..ha,ha..da čovek ne poveruje..
majstor nikola
novajlija
*

« Reply #24 on: 11-03-2011, 14:00:01 »

Fala Svima!
Pirot je OK! i vidim sebe u toj priči, Burek obavezno to mi je inače prvo kad dođem u Zemun!ravno kod Trajkovića u Bežanisku pa sednem kod Pinkija i ubijem se ko zadnji seljak, hebiga odrastao sam na tim stvarima a u Zagrebu je sve neki kiseliš pa me ubije kiselina, gori od toga je samo u Rovinju 102
Još jedno pitanje u Hr se zove eurosuper95 , u srbiji je BMB95 u Grčkoj je nekako sam doslovno namirisao po njuhu(ja automehaničar) kako to bezolovno benzinsko čudo pišu turci i bugari (neda mi se opet njušiti)
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 11-03-2011, 15:35:36 »

Mislim da je univerzalno "unleaded" Smiley.
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 11-03-2011, 16:45:30 »

Пиштољ за безоловни би свуда требао да буде зелене боје.
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 11-03-2011, 20:30:08 »

Čisto kao info - trenutno sam u Turskoj i litar benzina je skoro 2 EUR!!!
Plin - nešto preko 1 EUR!

Tako da, napuni rezervoar u Bugarskoj.

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
majstor nikola
novajlija
*

« Reply #28 on: 16-03-2011, 15:15:16 »

Molim za pomoć!
treban savet za hotel u Istanbulu , nas dvoje veliki i dete od 3god. posebno bi da imam parking za kola !!!
ali neki do hotela ili možda u dvorištu hotela 102
mislio sam da to sve upakujem za 50-60evra  
odspavao bi 6 noći tamo.
Kakvi su mi izgledi?
valda mogu to da rešim do 400evra banghead
Vidim da ima onih koji su to prošli ali trebam provereno!
Fala! 
majstor nikola
novajlija
*

« Reply #29 on: 08-05-2011, 17:51:07 »

Eto ja bio i vratio se!
Puno ste mi pomogli i hvala za sve  clap

krenuo sam u 5 iz Zagreba u Zemunu doručkovali i vozio do Sofije tu smo malo prošetali pojeli i odmorili .
Prespavali u Plovdiv-u i sutra do Edirne opet šetnja ,klopa pa do Istanbula. Stvarno kroz bugarsku ima policije i radara(valda pola radi u policiji a druga polovica popravlja radare) dance
 Nazad sam vozio u komadu isti dan, mislim da je to turski sindrom vožnje    samo smo večerali u Zemunu i malo prošetali pa gas do Zg .

Mogu reći da su Bugari dosta ograničeni prema strancima u odnosu na Turke. Ipak u Srbiji mi je bilo najugodnije, Znaš ono pređem granicu i odma se osećam opuštenije.
i dodjem kući i pročitam za ona sr..što se desilo Srpskim turistima u Dubrovniku i sad me sram crying
Fala još jedanput svima (ako nekome nešto treba vezano za Zagreb ili Rovinj slobodno pitajte)
Pozdrav!
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube