ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 16:38:49
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Pronađi saputnika
| | |-+  Novi Sad-Budimpesta
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Novi Sad-Budimpesta

(Read 1910 times)
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 22-08-2012, 13:25:54 »

put je prošao ok , mislim da nisu bili to veče u vozu. Zapravo iznenadio sam se kada sam video koji je vagon to veče išao za Budimpeštu.  Neznam kako se zove taj vagon , ali u njima mislim da nemaju šanse za lopovluk. To su oni vagoni sa puno sedišta. Njima za krađu najviše odgovaraju kušet , spavaći .....

Gotovo sigurno su bili, nego prosto merkaju vagone sa kupeom jer u tom ne mogu ništa da urade. Ide jedan takav vagon bez kupea, dva sa kupeima za sedenje i kušet i spavaći.
Laza GNR
putnik dugoprugaš

Drink beer be free

« Reply #16 on: 29-08-2012, 01:34:24 »

Kakve bapske priče, lopovi su svaki dan u vozu kroz Mađarsku, u poslednjih dva meseca su se oba puta kad sam išao su se vatali da otvore vrata kupea, a i pratilac spavaćih kola je rekao da ako spavaš i ne osiguraš vrata, bićeš orobljen sigurno...
Dodje mi da odem tim nocnim do Budimpeste (i da se vratim nocnim,onim u pola 11).U tom delu gde su kupei.Sam.Pa da vidim dal ce nesto da mi se desi.
Ako me prebiju i opljackaju - OK,skidam kapu.Do tad - babske price...

A mozda se to i desi za mesec dana kad budem isao opet za Budimpestu vozom...

People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 29-08-2012, 10:51:07 »

Dodje mi da odem tim nocnim do Budimpeste (i da se vratim nocnim,onim u pola 11).U tom delu gde su kupei.Sam.Pa da vidim dal ce nesto da mi se desi.
Ako me prebiju i opljackaju - OK,skidam kapu.Do tad - babske price...

A mozda se to i desi za mesec dana kad budem isao opet za Budimpestu vozom...

Neće te prebiti sigurno, a opljačkati verovatno neće, jer si ih svestan, jer napadaju samo kada je sigurica da neko spava i da mogu u tišini da odrade svoje. Žrtve su uvek oni koji ni ne znaju da ih ima. Predlažem ti da se foliraš da spavaš i sačekaš ih da prođu kroz hodnik i kad ti se zabulje malo u kupe samo se "kao" probudiš, skrenuće pogled, otići i zaboraviti da postojiš...možda ćeš ih videti još par puta da se šetaju gore dole kroz voz...
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 29-08-2012, 12:38:50 »

Bilo koja tema o Budimpešti već prilično gubi smisao, jer se stalno priča o tom uspavljujućem gasu...
Ljudi, shvatite da je potpuno nebitno da li tog gasa i "nitkova" Smiley ima ili nema. Ako putujete noću, organizujte se tako da je spavaći kupe popunjen vašim prijateljima/familijom, odnosno da nema nepoznatih. U protivnom, putujte danju i bez spavanja. Ako spavate sa nepoznatima, verovatno ste malo više popili. Wink Nemojte da se ponašate kao "pali s' Marsa" - da se oblačite kao klošari, pokazujete da ste slabi i umorni, da nemate pojma, da se ne snalazite, nemojte da sedite na koferima, da započinjete ćaskanje sa nepoznatima (osim na lokalnom jeziku), itd. Ako putujete sa još nekim, spavajte na smenu po par sati. Itd, sve su to najnormalnije stvari, refleksne mere opreza koje važe i kad idete na izlet 1 km od kuće.

Na kraju, ako zbog putovanja danju morate da prespavate negde, to će da vas košta 10-30 evra po osobi. Razmislite koliko vam vredi sve što mogu da vam ukradu, pa odlučite šta vam je činiti. A to da li lopova u vozu ima ili nema niko ne može da vam garantuje. Usuđujem se da kažem, čak ni RaxCherrych, naš Bog vozova. Smiley

Inače, pre 3 godine vraćao sam se sa kolegom vozom iz Budimpešte u 23 h. Rezervisao spavaći kupe, samo nas dvojica. Ušli u kupe, smestili se, zaključali vrata. Malo ćaskali, pa zaspali. Probudila nas carina/policija na granici. Sve stvari bile na broju, nikakvih problema. Hodnik nisam osluškivao, jer otkad znam za sebe ljudi u vozu prolaze hodnikom i dovikuju se povremeno. Nisam obratio pažnju da li je neko hvatao kvaku, ali i to se dešava. Jedva sam se probudio na granici, ali to ne znači da su me uspavali, nego ja i inače nisam noćna ptica, ležem oko 23 h, a ta dva dana sam se baš bio izmorio od seminara i šetnje gradom. No, ako je gasa i bilo, problema nije, a nismo čak ni znali za sve te priče, pa se nismo ni trudili da sakrivamo stvari.
Laza GNR
putnik dugoprugaš

Drink beer be free

« Reply #19 on: 30-08-2012, 23:51:27 »

@Rax:dobra ideja.
Napravim im klopku,pa da vidimo...cija majka crnu vunu prede...

People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 02-09-2012, 11:38:45 »

Utorak, 04.09.2012., idem u Budimpeštu autom.
Ako ima zainteresovanih...

Ahimša paramo dharma
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 02-09-2012, 15:47:23 »

Mozda ja... 

Koliko imas mesta, nije problem da se javim do popune?

...zivot je kao zemlja, kad zapustis malo daje !
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 02-09-2012, 21:08:43 »

Može, može.

Ahimša paramo dharma
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube