ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 01:18:03
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Amerika, work and travel...
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Amerika, work and travel...

(Read 7999 times)
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 04-05-2012, 02:14:44 »

Ja sam isao 2007. god kad sam bio apsolvent. Mislim da to bas i nije tako strogo.

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 04-05-2012, 11:07:20 »

Promenili su ove ili prošle godine. To bi najbolje znao Sloba665 ali ga nema na forumu...

modesty1209
novajlija
*

« Reply #17 on: 26-06-2012, 20:06:36 »

zna li neko kakve su mogucnosti za dobijanje radne dozvole osobama sa madjarskim pasosem, madjarskim drzavljanima, posto sam cula da za turisticki odlazak u USA ne trebaju vize???
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 26-06-2012, 21:11:50 »

Potrebno je da se aplicira za radnu vizu u Američkoj ambasadi u Mađarskoj, prema proceduri koja može da se nađe na njihovom sajtu. To je u slučaju da pričamo o regularnom načinu dolaska do vize.

Drugi način bi bio odlazak u Ameriku na turističku, zloupotreba njihovog zakonodavnog sistema time što bi upisali neku školu i sl. i time stekli pravo na određeni broj radnih sati, što naravno mnogi zloupotrebljavaju da bi radili na crno (može i bez upisa škole), itd itd itd...

modesty1209
novajlija
*

« Reply #19 on: 27-06-2012, 17:05:01 »

Hvala! I da, radi se o regularnom zahtevu, moji iz USA su me posavetovali da je tako najbolje, posto se poslodavci jeze prilikom apliciranja onih sa nejasno i ilegalno stecenom radnom dozvolom.  Prilicno je sigurno radno mesto za mene, a posto sam majka 16godisnjeg deteta, naravno namera mi je i nju izvesti cim se za to stvore uslovi.
Hvala na informacij, pomoglo je. Wink
sanrajz
novajlija
*

« Reply #20 on: 11-08-2012, 12:19:19 »

Ako vas zanima bilo sta u vezi sa WAT rado cu pokusati da ogovorim na pitanja i posavetujem vas, s obzirom da sam bila tamo 2010. i 2011. preko dve razlicite agencije, oba puta sam prosla vrlo dobro, prvi put u Connecticutu , drugi na Aljasci. rado cu pomoci koliko mogu, znam koliko je meni znacila pomoc forumasa pred moja USA putovanja Smiley
salleps
putnik srednjeprugaš

« Reply #21 on: 11-08-2012, 13:15:53 »

Zna li neko da li se moze ici preko W&T tokom master studija? Ja sam trenutno apsolvent, a svuda pise da ne mogu da apliciram za program. Pa bih uzeo da upisem neki master i onda apliciram.
sanrajz
novajlija
*

« Reply #22 on: 11-08-2012, 16:37:46 »

mozes. upises master, polozis nekoliko ispita i ok si kandidat. bitno je da si prvi put na godini sa koje apliciras za vizu. ali kao sto neko rece - ogranicen je broj viza, tako da ako planiras dogodine, sredjuj dokumentaciju na vreme kako bi vec u martu-aprilu mogao da ides u ambasadu.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 13-08-2012, 00:30:26 »

Postoje i master programi gde nema ispita u pravom smislu te reči, već pristupnih radova koji sadrže elemente različitih predmeta, pa tako možeš i takve studije da izabereš.

Ja sam 2010. išao dok sam bio na masteru.

milosvu
novajlija
*

« Reply #24 on: 29-08-2012, 18:26:45 »

Ja sam isao 2007. god kad sam bio apsolvent. Mislim da to bas i nije tako strogo.
Може се ићи и као апсолвент,али само прву годину.Дакле ако је неко другу или трећу годину апсолвент не може.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 29-08-2012, 18:44:19 »

Probao si ove godine ili znaš nekoga ko je tako otišao, ali isključivo ove godine? Na "work and travel forumu" su ljudi pisali kako su svi apsolventi bili odbijeni, dok su nekima agencije savetovale da se ne prijavljuju.

milosvu
novajlija
*

« Reply #26 on: 30-08-2012, 09:48:21 »

Probao si ove godine ili znaš nekoga ko je tako otišao, ali isključivo ove godine? Na "work and travel forumu" su ljudi pisali kako su svi apsolventi bili odbijeni, dok su nekima agencije savetovale da se ne prijavljuju.
Идем следеће лето,па сам се распитивао.Не конкретно за апсолвенте јер то још нисам,али сам читао брошуре од разних агенција где тако пише.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 30-08-2012, 16:24:04 »

Čekaj, ti ideš sledeće godine kao apsolvent ili ne? Ako ideš, moj ti je savet da pozoveš sve agencije i da vidiš šta imaju da ti kažu. Nisam ni ja 100% siguran, ali 99% jesam da od ove godine apsolventi nisu mogli da prođu viziranje.

Ako ćeš biti apsolvent i planiraš da zoveš agencije, uradi to posle novembra, jer tada imaju sastanak sa predstavnicima Američke Ambasade gde dogovaraju uslove za sledeću sezonu Work and Travel-a. Hoću reći, dobijaju instrukcije Smiley

milosvu
novajlija
*

« Reply #28 on: 30-08-2012, 17:16:03 »

Čekaj, ti ideš sledeće godine kao apsolvent ili ne? Ako ideš, moj ti je savet da pozoveš sve agencije i da vidiš šta imaju da ti kažu. Nisam ni ja 100% siguran, ali 99% jesam da od ove godine apsolventi nisu mogli da prođu viziranje.

Ako ćeš biti apsolvent i planiraš da zoveš agencije, uradi to posle novembra, jer tada imaju sastanak sa predstavnicima Američke Ambasade gde dogovaraju uslove za sledeću sezonu Work and Travel-a. Hoću reći, dobijaju instrukcije Smiley
Нисам апсолвент Smiley Тек ћу трећу годину,али неко је горе написао да ли могу апсолвенти,а знам да сам о томе читао у брошури,па сам написао да апсолветни могу,али само они који су прву годину апсолвенти.  Smiley
user
novajlija
*

« Reply #29 on: 03-12-2012, 15:55:10 »

je li ovo samo za studente? ima li neka opcija za nas koji nismo studenti a ispod 40 god?
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube