ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 20:15:12
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Život i posao u inostranstvu
| | |-+  Tajland, zivot i posao, kako ostati...?!
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Tajland, zivot i posao, kako ostati...?!

(Read 13492 times)
malivoja
putnik kratkoprugaš

« Reply #60 on: 25-05-2012, 11:24:49 »

Moracu sve da procesljam lepo. Hvala u svakom slucaju..

Pozdrav..
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #61 on: 26-05-2012, 14:40:35 »

moj ti je savet da odes i pocnes da sljakas nesto na crno, uvek traze ljude u barovima npr, marketing agencijama, pa cak mozes da se ubacis i u neku skolu jezika( ako znas engleski dobro npr.), dalje, u agencijama za vodjenje stranih turista na razne zahebancije, za organizovanje zurki za turiste itd..kad se malo upoznas sa ljudima, napravis kontakte, onda moze thai koji je vlasnik nekog biznisa samo da ti ponudi posao sa papirima, i nije tesko dobiti radnu vizu...uz radnu vizu si na konju...
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #62 on: 28-05-2012, 02:27:52 »

moj ti je savet da odes i pocnes da sljakas nesto na crno, uvek traze ljude u barovima npr, marketing agencijama, pa cak mozes da se ubacis i u neku skolu jezika( ako znas engleski dobro npr.), dalje, u agencijama za vodjenje stranih turista na razne zahebancije, za organizovanje zurki za turiste itd..kad se malo upoznas sa ljudima, napravis kontakte, onda moze thai koji je vlasnik nekog biznisa samo da ti ponudi posao sa papirima, i nije tesko dobiti radnu vizu...uz radnu vizu si na konju...

Iako verujem da je verovatnoca da te uhvate da radis na crno jako mala (pa cak i u tom slucaju bi verovatno mogao da podmitis kontrolora), licno ne bih to radio jer uvek postoji rizik da se to lose zavrsi. Narocito zbog toga sto je tebi cilj da dugorocno zivis na Tajlandu. Ko ostaje na kratko cak i da ga deportuju bas ga briga. Medjutim, ako se to izrodi u problem moguce da bi ti bilo zabranjeno da boravis na Tajlandu neko vreme i prekrsaj bi bio registrovan. Takav ishod ne bi bio dobar za nekoga ko zeli da trajno boravi tamo, da dobije permanent residence pa i drzavljanstvo.
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #63 on: 28-05-2012, 18:00:52 »

year of living dangerously.....
ako se ceka da se sve kockice sloze i sve bude po peesu, od toga obicno nista ne ispadne...

go for it, za 2 meseca vec mozes da stignes do radne vize....iskustva su ljudi koji su vecinom svi ovako zapoceli svoj zivot na thai-ju....
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #64 on: 29-05-2012, 06:34:23 »

year of living dangerously.....
ako se ceka da se sve kockice sloze i sve bude po peesu, od toga obicno nista ne ispadne...

go for it, za 2 meseca vec mozes da stignes do radne vize....iskustva su ljudi koji su vecinom svi ovako zapoceli svoj zivot na thai-ju....

Ako se ceka da se sve kockice sloze I konstantno, strpljivo i vredno radi na svom cilju pre ili kasnije cilj ce biti ostvaren (naravno, pod pretpostavkom da je cilj realan).

Cisto sumnjam da su ti ljudi koje pominjes imali dugorocne planove da trajno zive na Tajlandu. Verovatno su imali pristup: probam pa sta bude. U ovom slucaju situacija je drugacija.
nemanja
novajlija
*

« Reply #65 on: 02-06-2012, 13:43:43 »

Kolega novosadjanin sta si uradio otisao ili? Meni je isto bitan bankomat/internet Wink bio sam vec 2x na tajlandu po ~2,5 meseca, mozda bih isao na duze Smiley
Doc Holiday
putnik-pripravnik
**

« Reply #66 on: 03-06-2012, 10:37:24 »

Kolega novosadjanin sta si uradio otisao ili? Meni je isto bitan bankomat/internet Wink bio sam vec 2x na tajlandu po ~2,5 meseca, mozda bih isao na duze Smiley

Nisam jos otisao, ako je meni upuceno pitanje.  Cheesy
Ma, ja sam postao mnogo neodgovoran, moram prvo da se uozbiljim da bi negde otisao.  Smiley

Javi se ako budes isao, ja jos ne znam nista.  banghead
nemanja
novajlija
*

« Reply #67 on: 03-06-2012, 14:16:51 »

Da, vazi, javi se kad budes smislio nesto, ja bih isao na 4-6 meseci. Smiley
Pages: 1 ... 3 4 [5] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube