ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 06:06:17
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Život i posao u inostranstvu
| | |-+  Tajland, zivot i posao, kako ostati...?!
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Tajland, zivot i posao, kako ostati...?!

(Read 13496 times)
Freestyler9
novajlija
*

« on: 16-04-2011, 17:22:42 »

Pozdrav svima!
Molim za pomoc iskusnijih, saveti, informacije, kako ziveti i raditi tj kako ostati na Tajlandu...
Hvala!
stevan.sisakovic
putnik kratkoprugaš

« Reply #1 on: 16-04-2011, 20:19:01 »

Spremish 40 +- 5000 eura, kupish bungalove kojih imash brdo za tu kintu, i onda ti treba samo zena koju sa tim parama nije teshko naci, jer stranci ne mogu da imaju imovinu na tajlandu.

Postoji opcija da se uradi preko ofshora, ali za to treba dosta vishe znanja.

Za sve druge nacine, jako teshko,
Freestyler9
novajlija
*

« Reply #2 on: 16-04-2011, 21:24:03 »

Zanimljiv predlog, jedan od mogucih...
Hvala Stevane!
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 16-04-2011, 23:04:44 »

mozes da se zaposlis za firmu ciji je vlasnik tajlandjanin, i onda dobijes radnu dozvolu i dozvolu za trajni boravak...i ja to pokusavam da uradim, verovatno cu se tokom sl. godine potpuno preseliti...
a sto se tice ovih bungalova, to je definitivno najbolja opcija, ali treba da se ozeni za tajku, jer stranci ne mogu da poseduju nepokretnu imovinu na svoje ime...mada, verujem da to svakako nije tesko, jer su tajke predobre i lepe zene, tako da, odlicna opcija..
mozes i, naravno, da das nekom tajlandjaninu kintu da kupi na svoje ime gungalove, ali za to treba da ipak imas dobre ortake tamo...
ja cu verovatno tako da uradim, jer vec imam devojku, jebiga  Wink, i to juznoafrikanku, a one su zahebane ako hoces da ih varas, ili ne daj boze, zenis se sa drugim zenama, pa makar bilo i fiktivno heheh
Freestyler9
novajlija
*

« Reply #4 on: 16-04-2011, 23:16:21 »

Hahaha ma razumem Cheesy
Nego na stranu zenidba i bungalovi...To kad dojem tamo Cheesy
Po tvom postu, ako sam dobro razumeo, ako se zaposlis negde kod Thai gazde i ako ti on zagarantuje i sl onda prica moze imati srecan kraj...E sad, koliko je lako ili tesko dobiti takav posao, i jel moguce naci tako nesto preko ponudjenih sajtova za zaposljavanje...?
Ti si tamo bam-bam, tj malo pojasni tvoju situaciju cisto da imam neku sliku Smiley...?!
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 17-04-2011, 22:22:29 »

pa nazalost sad trenutno nisam tamo, nego u bgu, jos 5-6 dana  Smiley, ali nije tesko dobiti posao, niti uspostaviti takve kontakte sa tai-ma...par mojih ortaka i ortakinja je vec ostalo tamo, jedan u bankoku, jedan u trangu, i dvoje (decko i devojka), na koh phan gan-u...
ja takodje imam prijatelje tai-je koji odmah mogu da mi srede posao, i koliko su mi objasnili, formalna procedura je prilicno brza, sve traje manje od 2 nedelje...
znaci, sto se toga tice, nije tesko uopste, ali ja bih ipak savetovao da licno odes tamo, i da se upoznas sa ljudima i potrazis posao...odes kao na odmor, i samo ostanes da radis...tako su svi uradili, i svi moji drugari koji su dosad isli sa mnom na tajland su imali ponude da ostanu i sljakaju tamo...
sto se tice oglasa za zaposljavanje, i agencija, to stvarno ne znam..ja ipak vise volim licno da upoznam ljude...
Freestyler9
novajlija
*

« Reply #6 on: 17-04-2011, 22:29:39 »

E to sam hteo da cujem Smiley
Tako sam nesto i mislio, odem, ostanem pa kako mi bude, bitno da se moze, kao sto ti kazes...
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 18-04-2011, 03:41:01 »

A je li ti cilj samo da na Tajlandu zivis ili i da zaradis/ustedis novac?
Ako bi samo da zivis onda bi trebalo da mozes da odes do granice sa bilo kojom zemljom, izadjes i ponovo udjes kada ti odobre novu vizu.
Freestyler9
novajlija
*

« Reply #8 on: 18-04-2011, 06:15:01 »

Da zivim i radim ali ako se nesto i ustedi ne bi bilo lose, ali prvenstveno da ostanem tamo i zivim...
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 18-04-2011, 08:32:43 »

http://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php

In order to apply to become a Thai Permanent Resident, you must meet the following criteria:

1. You must have had a Thai non-immigrant visa for at least three years prior to the submission of your application. Holders of multiple NON-Immigrant visas can not apply. You must have 3 consecutive yearly extensions in order to qualify.
   2. You must be a holder of a non-immigrant visa at the time of submitting your application.
   3. You must be able to meet one of these categories to apply for PR status in Thailand:

* Investment category (minumum 3 - 10 Mil. Baht investment in Thailand)
          * Working/ Business category
          * Support a family or Humanity Reasons category: In this category, you must have a relationship with a Thai citizen or an alien who already posses a residence permit as a husband or wife; father or mother; or a guardian of a Thai child under 20 years of age.
          * Expert / academic category
          * Other categories as determined by Thai Immigration
« Last Edit: 18-04-2011, 08:35:34 by noskich » Logged
Doc Holiday
putnik-pripravnik
**

« Reply #10 on: 19-04-2011, 15:48:14 »

Freestyler, imas li bar neki priblizan datum kad bi isao?

Evo ja vec neko vreme razmatram sve moguce tropske destinacije na svetu, visim po stranim forumima, informisem se o svemu mogucem.
Meni posao nije bitan, bar za sada, imam posao koji nije vezan za lokaciju, samo mi treba internet. Vecina isplata mi ide na kartice, tako da je bankomat obavezan.  Cheesy

Takodje, iz tog razloga meni nije problem oko viza jer sam ja planirao da prelazim iz zemlje u zemlju kad god budem morao. Ali ja ne bih ovako zeleo ceo zivot naravno, nego sam kontao da se skrasim u zemlji/mestu, u kome mi najvise stvari bude odgovaralo.

Iskreno, meni nekako najteze pada to sto bih morao da idem sam. Ne zato sto se bojim, ili mislim da se necu snaci, vec je jednostavno lakse ako ides bar sa nekim, dve osobe su ipak pametnije nego jedna.

Uglavnom, hteo sam ti reci da, ukoliko budes isao kad i ja (jos ne znam kad cu ici  Cheesy) mogli bi se cuti, i upoznati uzivo, pa otici zajedno. Smestaj bi nas izasao jeftinije, to je sigurno.
Freestyler9
novajlija
*

« Reply #11 on: 19-04-2011, 17:46:48 »

Pazi Doc, ja sam otvoren za sve sto moze izaci na dobro, tvoj predlog nije los...
Ja sam tek od nedavno u fazi istrazivanja opcija, slicno kao i ti, sunjam se netom, iscitavam, trazim, u sustini se ne zurim, hocu da odem odavde ali nikako glavom u zid. Tacan datum stvarno ne znam jer zavisi od mnogo stvari, tek sam poceo da skupljam informacije...
Za drustvo te razumem, svakako je mnogo lakse u dvoje u svakom smilsu, mada meni to i ne bi bio problem da odem sam...
Kako god, sto se mene tice mozemo se upoznati, videti, popricati, staviti karte na sto...
Ja sam inace u Beogradu, ako je ok posalji mi tvoj broj na Pm ili cu ja tebi, pa se cujemo i vidimo...
Pozdrav  Smiley
Doc Holiday
putnik-pripravnik
**

« Reply #12 on: 19-04-2011, 19:26:18 »

Slicno razmisljamo. Ma znas kako, pitao sam za datum zato sto ako planiras u narednih nekoliko meseci, onda nista, posto ja pre zime necu mrdati odavde, jer imam nekih obaveza. Inace ja sam iz NS-a, tako da nece biti problem da se nadjemo kad dodje vreme. Telefon nemam od pre 2 dana, ne pitaj sta i kako  Cheesy, ali bicemo u kontaktu svakako, i ako nam se poklope barem priblizno datumi za odlazak, onda nije problem da ja dodjem do BG-a pa da sve razmotrimo. Nema zurbe, nema frke, sve opusteno.
Freestyler9
novajlija
*

« Reply #13 on: 19-04-2011, 19:36:32 »

Tu sam Doc, nikud ne bezim Wink
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 20-04-2011, 02:17:03 »

Evo ga ovde jedan od najboljih sajtova za pronalazenje posla predavanja engleskog: http://www.eslcafe.com/
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube