ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 11:21:52
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  U Brazil ne možemo bez viza, još!
« previous next »
Pages: [1] 2 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

U Brazil ne možemo bez viza, još!

(Read 5276 times)
мверуовић
putnik srednjeprugaš

« on: 24-06-2011, 18:41:13 »

U Brazil ne možemo bez viza, još!

Ambasada Brazila u Beogradu podsetila je danas da je vizni režim između Brazila i Srbije i dalje na snazi dok skupštine obe zemlje ne ratifikuju sporazum o ukidanju ovog režima.

"Molimo sve građane da ne putuju u Brazil bez prethodnog dobijanja vize u Ambasadi Brazila kao i da svoje brazilske prijatelje informišu da su im vize potrebne za ulazak u Srbiju", navodi se u saopštenju.

Svim građanima Srbije i Brazila viza je "apsolutno potrebna", ističe se u saopštenju i naglašava da su vesti objavljene u mnogim novinama o potpisivanju sporazuma o ukidanju viznog režima tačne, ali da ovaj sporazum još nije stupio na snagu.

Ambasada Brazila se, pored toga, zahvalila ministarstvima spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, kao i osoblju granične policije što su u više navrata, na molbu Ambasade, izašli u susret i nekolicini brazilskih državljana izdali vizu na samom aerodromu ili graničnom prelazu.

"Shvatamo, međutim, da je teško nastaviti sa ovom praksom, posebno ako imamo u vidu da se nalazimo na početku leta, periodu kada se turistička putovanja povećavaju", navodi se u saopštenju, u kojem se pozivaju aviokompanije i turističke agencije da su u obavezi da informišu putnike o neophodnosti posedovanja vize u skladu sa međunarodnim pravilima.

Sporazum o ukidanju viza za građane Brazila i Srbije potpisali su u junu prošle godine šefovi diplomatija dve zemlje Sels Amorim i Vuk Jeremić u Beogradu.

(Tanjug)
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 24-06-2011, 18:43:42 »

U tekstu naravno ni reči o tome u čijem je parlamentu zastoj, i da li se očekuje ratifikacija u skorijoj budućnosti...

Едет трамвай, мы без билетов...
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 24-06-2011, 18:46:24 »

Mi smo verifikovali prošle godine. Draganče, šta kažu Brazilci, ima li kakvih novosti? Smiley

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 24-06-2011, 19:02:36 »

Ma, sta da kazem, ja se, evo, vec punih godinu dana "radujem" ukidanju viza, ali nikako u potpunosti banghead Znam koliko i svi vi. Ne pratim ovde zbivanja u parlamentu, kao sto nisam pratio ni u srpskom parlamentu, tako da ne znam ni gde bih mogao dobiti informaciju da li ce i kad to pitanje biti izneto na dnevni red. Ali, godinu dana cekanja za jedno obicno i formalno dizanje ruku u parlamentu je premnogo! Brazilci su takvi, opusteno Smiley Sigurno da im ukidanje viza Srbiji nije od nacionalnog interesa, pa i ne zure. Pre ce nam Urugvaj ukinuti vize, izgleda Grin
Imali su izbore krajem prosle godine, pa to donekle opravdava zastoj. Da li se sada nesto radi po tom pitanju, pojma nemam! Pratim sajt ambasade Brazila u Srbiji, pa kad oni objave vest, to je to!
мверуовић
putnik srednjeprugaš

« Reply #4 on: 24-06-2011, 19:10:46 »

Мислим да наши нису ратификовали то, није било вести о томе.
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 24-06-2011, 19:18:36 »

Mislim da nasi jesu, neko je pisao na forumu o tome. Cini mi se da je bilo izglasano ukidanje viza za gradjane Brazila u paketu sa jos par zemalja. A i njihov ambasador u Srbiji je nedavno nesto izjavljivao o problemu ukidanja viza i pravdao se izborima u svojoj zemlji kao razlogu kasnjenja konacne ratifikacije sporazuma.
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 24-06-2011, 19:32:33 »

Ratifikovali su naši u oktobru, video sam na sajtu parlamenta

мверуовић
putnik srednjeprugaš

« Reply #7 on: 24-06-2011, 19:33:05 »

моја грешка:

ЗАКОН О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ ФЕДЕРАТИВНЕ РЕПУБЛИКЕ БРАЗИЛА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ЊИХОВЕ ДРЖАВЉАНЕ   22. октобар 2010.   MU 9-10   PDF, DOC
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 27-10-2011, 17:59:59 »

Proslog petka sam predala svu trazenu dokumentaciju i sva tri pasosa u Brazilsku ambasadu, jos uvek mi je status vize za bilo koji od tri pasosa PROCESSING i buduci da sam daleko od READY FOR COLLECTION pocela sam da se brinem i to zestoko. Pogotovo zbog toga sto ce sutra biti osam dana kako sam za vize aplicirala. Da li se jos nekome desilo da ceka ovako dugo? Koliko sam ja videla drugi ljudi su cekali 3 do 5 dana.

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 27-10-2011, 18:07:19 »

Hm, to je cudno, obicno se ceka krace. Moja devojka treba  da preda ovih dana, ne ide ni meni bas u prilog to saznanje.
Za turisticku vizu, koliko znam, nije potrebno da salju dokumenta za Brazil, to konzul resava i odobrava, trebalo da bi da bude brzo. Doduse, Brazilci inace nisu bas sinonim za efikasnost, ali, obzirom da nisu imali nikakav praznik u prethodnih 8 dana, ne znam sta bi mogao biti razlog. Mozda je konzul odsutan, nemam pojma!
A gde si uopste videla taj status "processing" i to? Jesi probala da zoves ambasadu ili odes licno?
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 27-10-2011, 18:30:37 »

Dragance ja sam iz Novog Sada, tako da mi se ne ide u BG samo da ih priupitam. Kada sam u petak sve predala i iscaskala se sa sjajnom i preljubaznom Danijelom izricito mi je naglasila da ne zovem, nego da proverim na njihovom sajtu da su nam pasosi spremni za podizanje. To je isti link koji te vodi do obrazca koji moras u elektonskoj formi da popunis i predas sa ostalom dokumentacijom, pri tome dobijes nekakav broj protokola i pod tim brojem trazis detalje o svojoj vizi. Postoje cetiri koraka: Received         Processing   Authorized     Ready for collection. Do juce nam status vize bio RECEIVED, od jutros je PROCESSING i po mojoj racunici do ponedeljka mi ovim tempom pasos nece biti spreman za podizanje, a to me brine jer svi kazu da obicno ceo proces traje 3 do 5 dana, kao sto vec navedoh.

Emma Goldman
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 27-10-2011, 18:38:40 »

Da, znam da si iz NSa, ali ako je vec Daniella rekla da ne zoves, onda ti nema druge nego da cekas Smiley Tog "modernog" online proveravanja nije bilo prosle godine, zato sam pitao. Inace, Daniella je stvarno super!
Na sajtu pise da se ceka 5 radnih dana, sad, zasto odugovlace, ne znam. Ne verujem da je posredi neki problem, tipa, da ti nece dati vizu ili slicno. Ako ti nije frka i ako ne putujes u skorije vreme, sacekaj jos malo. Ako potraje tako jos koji dan, moras pozvati da se raspitas, jer su probijeni svi rokovi.
Jedina "razumna" logika bi bila da, ako se na jedan pasos ceka 5 dana, onda se za 3 ceka 15 dana Smiley
« Last Edit: 27-10-2011, 18:40:47 by Dragance » Logged
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #12 on: 27-10-2011, 20:08:50 »

Jedina "razumna" logika bi bila da, ako se na jedan pasos ceka 5 dana, onda se za 3 ceka 15 dana Smiley
Posto mogu da obrade samo jedan pasos dnevno?

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 27-10-2011, 20:14:47 »

Ako cemo korektno matematicki, onda u takvoj situaciji dnevno obrade 1/5 pasosa Grin
Naravno  da je ovakav zakljucak besmislen i da je samo sala Smiley Zato sam i stavio pod navodnike - "razumna" logika.
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 27-10-2011, 20:23:58 »

Ma ja sam samo u panici da ne budem odbijena, a sto se tice vremena naravno da mi se zuri da kupim karte sto pre jer se ne usudjujem da ih kupim pre no sto vidim vizu u pasosu.

Emma Goldman
Pages: [1] 2 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube