ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 16:32:58
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  Psi lutalice
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Psi lutalice

(Read 2819 times)
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 21-05-2012, 13:41:53 »

Pas je čoveku najbolji prijatelj.
Čovek je psu najveći neprijatelj.

Ahimša paramo dharma
MulinoBianco
novajlija
*

« Reply #16 on: 23-05-2012, 13:00:18 »

Pas je čoveku najbolji prijatelj

"Doga izujedala desetogodišnju devojčicu
23. 05. 2012.

U auto servisu ''Mila'' u Aranđelovcu, sinoć oko 19.45 sati pas rase doga argentino iskočio je iz boksa i teško povredio devojčicu N. M. (10) iz Aranđelovca. Devojčica nije u životnoj opasnosti, ali joj predstoji dugotrajno lečenje.

Dok su se deca igrala u dvorištu servisa u Ulici Tanaska Rajića, pas je iskočio iz boksa, napao devojčicu i počeo da je ujeda.

Mušterija, koja se u tom trenutku nalazila u servisu, uzela je pajser i oterala psa.

Povređenu devojčicu u aranđelovačku bolnicu prevezao je vlasnik psa Saša M. 

Nakon prve lekarske pomoći, N. M. je prebačena na Dečju kliniku u Beograd sa teškim povredama na glavi i desnoj šaci.
- Devojčica se dobro oseća, nije u životnoj opasnosti i sve povrede su zbrinute. Imaćemo mnogo posla oko nejnog lečenja jer su povrede mnogobrojne i opsežne, pa moramo da pazimo da ne dođe do infekcija - objašnjava dr Dušan Abramović iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. 

Zbog ozbiljne povrede oka, devojčici je ugrožen vid, ali se lekari nadaju da će uspeti da ga spasu. 

- Za lečenje povređene devojčice biće nam potrebna saradnja velikog broja specijalista, od očnog lekara do maksilofacijalnog - objašnjavaju u ovoj bolnici. 

Vlasniku psa Saši M. (26) određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a osumnjičen je za krivično delo protiv opšte sigurnosti. "-
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/324929/Doga-izujedala-desetogodisnju-devojcicu
wolfbgd
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 24-05-2012, 01:33:20 »

Ako krenes sa generalizacijom pocni od majki koje ubijaju rodjenu decu... da li cemo sve majke da osudjujemo zbog toga.
Zivotinje nisu krive zbog svojih postipaka vec iskljucivo vlasnici koji se neodgovorno ponasaju prema istima. I zaista me dovodi do ocajanja cinjenica da ima ljudi koji bi otrovali ili ubili zivo bice a koje im pri tom nista nazao nije ucinilo.

Ovo govorim iz perspektive osobe koja kroz ceo zivot ima pse, macke, ptice.... i ta ljubav prema zivotinjama se prenosi sa generacije na generaciju.

Btw, slazem se da drzava mora da nadje resenje za evidentan problem ali to svakako nisu metode masovnog trovanja. To je surovo i nehumano. Mi se od drugih zivih bica razlikujemo jer smo svesna bica...a sve vise nas se vraca u period pracoveka...

Peace on earth  afro

"Svrha ovog foruma je pomoć drugima i saznanje za sebe i druge."
Dust
novajlija
*

« Reply #18 on: 26-09-2012, 23:15:50 »

u mom gradu Čačku ima jedno pet miliona lutalica, i stalno iskaču neki novi. i tuga je što su tipa pola njih bogalji, ono, skakuću na tri noge i slično, baš je tužno videti.
a ironija je u tome što su pre neku godinu šinteri, pored tih pet miliona lutalica koji se uglavnom motaju po centru oko fast food štandova, iz nekog razloga zašli u moju ulicu, koja je nekih 15 minuta od centra, i pokupili mog psa koji se u tom trenutku našao van dvorišta (voli da se šetka po kraju). i odveli je u Požegu, tamo je taj neki centar gde isporučuju kerove koje pokupe u ovom regionu. u to mesto su uloženi neki silni milioni, sve okolne opštine su valjda davale neke pare, koje su ko zna gde završile, jer je prosto smešno kako to mesto izgleda. kada smo išli da pokupimo našeg psa, bila je smeštena u ogroman kavez sa još jedno 15-20 njih, što većih što manjih. na milion stepeni (leto je bilo), bez vode. i bilo je nekoliko odvojenih kaveza sa strane gde su valjda držali neke agresivnije pse. i jedan minijaturan objekat gde se obavlja papirologija. i to je kao koštalo koliko već miliona.
Pretender
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 29-09-2012, 03:32:32 »

Iritirajuce je sto se gradjani uopste bave temom lutalica. To kao pojam uopste ne bi trebalo da postoji. Drzava je duzna da od poreza odvoji sredstva i resi taj problem. U zemlji u kojoj zivim jos nisam video lutalicu ili pregazenog psa na autoputu, ali zato cim udjem kolima u Srbiju ili dodjem u svoj kraj u Beogradu, stalno nalecem na nesto sto mi zaista u zivotu ne treba. Kao mladji sam udomljavao te pse, nosio stalno neku klopu ili granule sa sobom da bih hranio pse na koje naletim tokom dana, bilo mi je zao i tugovao sam svaki put kada vidim napustenog ili povredjenog psa. Sada mi je samo zao ljudi koji su (iz ovih ili onih razloga) prinudjeni da zive u drzavi koja im takve prizore uopste priredjuje i koja ih stavlja u poziciju da se od divnog odnosa coveka i psa stvara cak i politicka tema (slucaj keruse Mile).
A povodom posta forumasa koji bi trovao pse, jedan od mojih pasa je vrlo podlo, planirano i mucki otrovan u inace nezgodnom periodu mog zivota. Imao je samo 13 meseci.
Od tada mastam o danu kada cu naleteti na nekog za koga mi se barem ucini da ima nameru da povredi psa. Cisto da celozivotno iskustvo iz ringa sazmem u jedan edukativni...razgovor  death
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 29-09-2012, 09:02:57 »

Pretender, ja volim pse ... ali pse. Dakle pse covekove prijatelje i vecina pasa to jesu. Medjutim u Srbiji nisu problem psi lutalice koji su izgladneli i besni, problem su i opasne rase pasa koji imaju svoje gazde a sve cesce u novinama se pojavljuju vesti o nesrecnim slucajevima koje oni izazivaju. Dakle prema tim psima bih postupao isto kao i oni prema ljudima jer i mi ljudi smo zivotinje. Prema njima bih postupio isto kao i prema ljudima koji uniste zivot nekom detetu ... kazna za takva nedela moze da bude samo smrt i nista vise.
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 29-09-2012, 11:14:47 »

То целоживотно искуство из ринга ти не значи ништа јер не знаш ко је друга особа. Што би рекао наш народ и над попом има поп. Налетећеш на неког јачег или на неку будалу са ножем или пиштољем па боц боц у стомак или ти направи рупу у колену и обогаљи те за цео живот. Хоћу рећи да немаш ти право никога да нападаш због било чега, а посебно не због неког кера са улице.
milosvu
novajlija
*

« Reply #22 on: 10-11-2012, 11:29:59 »

Pretender, ja volim pse ... ali pse. Dakle pse covekove prijatelje i vecina pasa to jesu. Medjutim u Srbiji nisu problem psi lutalice koji su izgladneli i besni, problem su i opasne rase pasa koji imaju svoje gazde a sve cesce u novinama se pojavljuju vesti o nesrecnim slucajevima koje oni izazivaju. Dakle prema tim psima bih postupao isto kao i oni prema ljudima jer i mi ljudi smo zivotinje. Prema njima bih postupio isto kao i prema ljudima koji uniste zivot nekom detetu ... kazna za takva nedela moze da bude samo smrt i nista vise.
У једној или неколико држави у САД-у (не знам тачно) донет је закон да власник одговара за пса.Нисам сигуран да ли то има код нас,али мислим да се расравља о томе,а и када би дошло тешко да би се спроводило у дело.Дакле ако нечији пас убије човека за убиство одговара власник пса,па онда нека држе питбулове,ротвајлере и друге ако су спремни да сносе одговорност.
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube