ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 09:14:13
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Amerika, work and travel...
« previous next »
Pages: 1 2 [3] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Amerika, work and travel...

(Read 8018 times)
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #30 on: 03-12-2012, 22:06:58 »

Pa jedino H2B viza (do godinu dana), ali to jako teško. Uslovi su jako zajebani, pisalo se već o tome.

Rad na brodu je jedna od sigurica trenutno.

SuperVanja93
putnik-pripravnik
**

« Reply #31 on: 11-12-2012, 05:00:15 »

Imam jedno pitanje,pa da ne otvaram novi topic...

Naime,želeo bih da probam da tamo nađem neki posao u struci(kuvar).Međutim,fora je u tome što sam do sada radio samo "na crno",što znači da nemam zvanično iskustvo u knjižici.Zanima me samo jedna stvar,a to je da li će mi prilikom vađenja vize(u slučaju da budem te sreće pa dobijem nekako posao tamo) biti problem to što nisam radio legalno,tj. nemam u knjižici,ili mogu da prođu i potvrde od firmi? Unapred vam hvala.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #32 on: 12-12-2012, 19:38:43 »

Za koju vizu apliciraš? To je jako bitno da bi mogli da nastavimo dalje.

Ako apliciraš za turističku, bilo kakva priča o poslu tamo te momentalno eliminiše za vizu i dobijaš odbijenicu.
Ako apliciraš za radnu, caka je u tome što moraš da poseduješ potvrdu od tamošnjeg poslodavca, a tu je već posebna problematika.

Drugar iz Mongolije, koji je bio moj cimer dok sam bio na Work and Travel programu, našao je posao kao kuvar iako se time nikada nije bavio. Ali, posao je našao kod nekoga ko je takođe poreklom iz Mongolije. Svoj status je regulisao tako što je sa radne prešao na turističku (što se dešava kod svih koji su na ovom programu), a onda je upisao neku školu jezika pa je dobio status studenta, itd. Mada, sada već mislim da je tamo ilegalno.

Inače, kapiram da nije teško naći posao kuvara ako dokažeš da taj posao umeš da radiš dobro.

Pages: 1 2 [3] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube