ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 19:58:41
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Belize
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Belize

(Read 1341 times)
Ena
putnik-pripravnik
**

« on: 27-12-2011, 22:23:11 »

Da li je neko od vas bio u Belizeu?
Ako jeste, kakvi su vam utisci?

bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 28-12-2011, 01:44:12 »

mala zemlja, jako siromasna..belize glavni grad je velicine savnika, ili blaca...
sta znam, stvarno nema nista tamo, sem dobrog ronjenja...i cene uopste nisu niske, kao u mexiku npr...
po meni, najnezanimljivija zemlja centralne amerike i kariba ( nisam bio u el salvadoru)..ali ako si u prolazu, simpaticno za videti na 1 dan..eto...
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 28-12-2011, 09:27:36 »

Za Belize nam treba viza, placaju se i neke ulazne ili izlazne takse zaboravila sam, ali nisu uopste naivne, mi smo planirali na tu stranu prosle zime, ali smo odustali zbog pomankanja para i vremena. Sreli smo mnogo ljudi koji su se vracali odande i bili sokirani visokim cenama atipicnim za taj deo sveta. El Salvador najtoplije preporucujem, iako je na losem glasu zbog kriminala, ali to nema veze sa turistima, u p[itanju su razracunavanja lokalnih bandi...

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
milansr
putnik kratkoprugaš

« Reply #3 on: 14-02-2012, 23:46:31 »

U Belize-u stvarno ne vredi ici ali sto se tice cena, one zavise od dela zemlje, npr kod onog dela na granici sa Meksikom ispod Chetumal-a cene su verovatno najnize na svetu, Meksikanci koji su tu u prolazu na putu ka Cancun-u obavezno svracaju u Belize-u u shoping, cene su stvarno neverovatno niske...
Vujke
novajlija
*

« Reply #4 on: 05-08-2012, 19:45:13 »

belize glavni grad je velicine savnika, ili blaca...

Nije baš toliko mali, Belize City ima preko 12.000 stanovnika. Cene su dosta niske, a u mnogim prodavnicama se možete cenkati kao da ste na pijaci, i spustiti cenu naverovatno nisko, trgovci će uraditi sve samo da vam prodaju robu. Pored cene stoji oznaka za dolar ($) i mnoge ljude to zbuni. Međutim, mnogi ne znaju da je njihova nacionalana valuta Belizejski dolar, a odnos prema američkom je 2 BZD za 1 USD. Poznajem nekoliko njih koji su platili rečune u US dolarima, neznajući da je u pitanju belizejski dolar. Prodavci vam neće skrenuti pažnju ako se ovo desi, prećutaće i uzeće novac. Kasnije kada shvatite da ste prevareni, povratak u prodavnicu vam neće biti od koristi, jer anarhija je blaga reč kojom se može opisati stanje u ovoj maloj karipskoj državi. I pored svega ovoga, može se naći veoma kvalitetna roba, ja sam kupio vojničke čizme koje kod nas koštaju trostruko više. Prosjaci su na sve strane i veoma su napadni, a ako nekom od njih date koji dolar, nećete ga se lako osloboditi, tražiće da mu date još, vući će vas za odeću i psovati ako ga ignorišete (ovo se meni desilo). Turistima se ne preporučuje odlazak u određene delove grada u kojima se nalaze lokalne bande i u kojima se često dešavaju ubistva. Ja nisam odoleo ovom izazovu, pa sam sa još dvojicom kolega, odvojio jedan dan za obilazak tih kvartova. U svakom slučaju, oni koji žele da vide uživo Karibe kao što su ih gledali na slikama i TV-u, ne treba da svraćaju u Belize.

Malo više sam napisao ovde, a slike sam namerno postavio, da se vidi i druga strana medalje (Kariba).
« Last Edit: 05-08-2012, 19:47:43 by Vujke » Logged
Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube