ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 23:26:46
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Putnička kuća: Istanbul
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Putnička kuća: Istanbul

(Read 18805 times)
vlada kuvar
putnik srednjeprugaš

« Reply #45 on: 29-03-2012, 17:20:32 »

meni naplatili proviziju i u intezi, 50 dinara, al sam zato uzeo broj od radnice tamo  dance

the world ıs too small for travelers...
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #46 on: 29-03-2012, 17:33:02 »

Znači, koštaće te mnogo više! Smiley

Ahimša paramo dharma
freethe
putnik srednjeprugaš

« Reply #47 on: 29-03-2012, 18:28:39 »

Znači, koštaće te mnogo više! Smiley

LOL  LOL  LOL
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #48 on: 29-03-2012, 20:08:11 »

Počeli smo da sastavljamo spisak svih kojima ćemo poslati predlog za sponzorstvo. S tim u vezi, bilo bi jako korisno kada bismo svi zajedno prodiskutovali o tome kakve sve firme/institucije dolaze u obzir. Što se tiče ambicioznijih planova, kao što rekoh, ček da vidimo šta ćemo napraviti sa ovim prvim.

Da li postoji neka engleska verzija ideje/projekta - imam interesantnu adresu za slanje istog? (da ne prevodim samoinicijativno) Wink
« Last Edit: 29-03-2012, 21:38:13 by chivitli » Logged

...zivot je kao zemlja, kad zapustis malo daje !
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #49 on: 29-03-2012, 20:16:04 »

Ima na http://www.klubputnika.org/en/istanbul-travel-house

Na koga si mislio? Smiley (i kakav ti je ovo potpis)

Едет трамвай, мы без билетов...
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #50 on: 29-03-2012, 21:37:01 »

Hvala Wink

Na koga si mislio? Smiley

Drugar iz Turske, radio je u turskoj ambasadi u BGu, kao atase za ekonomske odnose...sad je u Tirani, ali zna da sam lud za putovanjima, pricali smo i o raznim drugim projektima, pa mozda pomogne...

(i kakav ti je ovo potpis)

Kazi prvo, jel` ti se svidja?  Cheesy

chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #51 on: 29-03-2012, 21:39:01 »

Opa! Smiley Super!

A editovah ti onaj "potpis" iz prethodne poruke, tj. uklonih ga, izgleda kao neki spam...

Едет трамвай, мы без билетов...
wolfbgd
putnik dugoprugaš

« Reply #52 on: 30-03-2012, 00:10:49 »

Vidim da je moja gospodja zavodila red i da ste je iskulirali.... svaka cast na tome  music

Ako ce vam biti od pomoci neko "sa terena" dosta prijatelja imam u Istanbulu, sto nasih ljudi koji tamo rade mahom po sportskim klubovima, tako i "rodjene Turke"...

Btw, ako moze da se tegli odavde neka tehnika (frizider, reso...) imam stosta u garazi u tazbini i dajem na uslugu, koriscenje...ponesto i na otudjenje...

"Svrha ovog foruma je pomoć drugima i saznanje za sebe i druge."
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #53 on: 30-03-2012, 00:43:17 »

Stavimo kaiševe na frižider, da bude kao ranac, i - autostop!

Elem, ovo za rešo bi moglo, videćemo kad uđemo u izvršnu fazu Smiley Imam i ja vazdan nekih Turaka, nadam se da će biti upotrebljivi. Ako ne, zvaću u pomoć.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #54 on: 30-03-2012, 02:32:07 »

Nikako da naučim da ne pišem poruke u nedoba, misli se poremete...

@chivitli i Lazar
Izvinjavam se za veš mašinu, potpuno sam prevideo da normalni gradovi imaju perionice, a i bez toga mašina bi radila non-stop, kakva glupost... Zaboravite da sam pomenuo. Smiley

Što se tiče glasanja za lokaciju, nipošto nisam mislio da se odluke donose demokratijom (neko davno reče da je "demokratija" nastala od grčke reči "demos", što znači narod, i srpske reči "kratiti"). Više kao smernica za koji deo planete vlada najveće interesovanje. Pa se na osnovu toga prijave i ljudi koji u tim krajevima mogu da budu domaćini. Da ne trošite vreme smišljajući lokaciju, a onda se ispostavi da tamo nema nikoga. Naravno da još dugo neće biti moguće prosto ispunjavanje želja i da je odluka na onima koji treba da provode besane noći u pokušaju da bilo šta ostvare, pa još k tome ulažu i svoj lični kredibilitet i novac. O tom - potom.

I da, logistika je još veća noćna mora nego što može da zamisli bilo ko ko nije pokušao tako nešto da ostvari, uvek se naleti na zilion stvari koje nikome nisu pale na pamet. Od toalet-papira, do sapuna i usisivača. Nije bitno da li će da bude usisivača, nego je problem što (ne)postojanje nečega treba da bude rezultat odluke, a misliti na sve detalje i odlučivati.. Ajoj!

U stvari sam pitanje troškova pokrenuo i zato što meni deluje potpuno neverovatno da u bližem centru Istanbula može da se iznajmi stan dovoljne kvadrature (moja procena 60-80 kvadrata) na 2 meseca za 800e i da niko ne bude u minusu. Definitivno ne znam cene i nisam bio u Istanbulu (možda me Putnička kuća prelomi Smiley), prosto mi zvučalo malo, pogotovo imajući u vidu režije. Pa neka su i 50e mesečno, to je 100e za dva meseca, trebalo bi uračunati jedno 50e na one sitnice (sijalice, deterdžent i ostalo), ostade 650 za stan.

U stvari, šta hoću da kažem, ponovo u ovo nedoba... Ako je procena da će troškovi u najnajnajboljem slučaju da izađu 800e, cilj bi trebalo da bude da se prikupi 1000. A koja god da je suma u pitanju, svako ko uplati bilo koji iznos, automatski vam veruje da ćete bilo kakav eventualni "višak" da iskoristite u najboljem interesu putnika, pa se time ne treba ni opterećivati. Samo bi svima bio ubijen elan ako se skupi tih 800e, pa se onda ispostavi da to nije dovoljno. Grozno. Smiley

Za sponzore, mislim da bi išlo lakše (naročito što se tiče turističkih organizacija i ambasada) kada bi KPS imao svoj jutjub kanal na kom bi bili kačeni marketinško-reklamno-turistički klipovi o destinacijama. Pa npr, postoji putnička kuća u Istanbulu, sklopi se kratak film o njenoj lokaciji i onome što nudi, kako do nje stići, najvažnija pravila i tome slično, pa se ubaci blok sa kratkom pričom o Istanbulu (može tekst, ne mora spiker) i preporuka za 10 stvari koje treba videti (pa 10 sek video klip svake atrakcije). Ne mora ni da se uradi unapred, može da se napravi "demo" verzija (sklapanjem tuđih klipova Wink), pa se gospodi iz turističke organizacije ponudi da i oni sami naprave i daju taj deo klipa, sigurno imaju. I ubace se neki linkovi za njih. Pa se objasni da bi taj klip stalno ostao na KPS jutjub nalogu, čak i ako kuća nije stalna, da postoji istorija gde se sve bilo. Ili se kaže da će biti brisano posle godinu dana, ako ne daju pare. Smiley Naravno, na isti kanal se ubace i snimci sa okupljanja. U bilo kom obliku, nije bitno, sve doprinosi boljem utisku o tome kako KPS širi glas o putovanjima i destinacijama, a ima XY članova koji to direktno gledaju, plus prijatelji i cela jutjub zajednica, odnosno svet.

Evo, ja se javljam da eventualno nekako pomognem oko pripreme tog klipa, mada bi bilo još bolje ako je neko od članova profi u tim vodama (video montaža), ja jedva grebuckam po površini (i da, ja imam jutjub kanal na koji kačim svoje snimke sa raznih lokacija, trenutno sam u procesu snimanja Beograda; samo što je to skroz amaterski).

Sve je ovo samo glasno razmišljanje, jer bi mi bilo krivo da jedna tako dobra ideja i korisna stvar ne uspe da zaživi. Ne zavaravam se da niste mislili na tri ziliona stvari oko finansija, prosto pokušavam da pomognem "glasnim" razmišljanjem. A ako KPS ima već jutjub kanal, a ja pokazao da to ne znam, moraću da se pokrijem ušima i ćutim jako dugo.

Ajde laku noć svima!

P.S. A kakva je, recimo, ideja o tuširanju i bojleru? Ne tražim, nego mi palo na pamet. Vode mora da bude, ali ako kroz kuću prođe i 200 ljudi, pa se svako istušira po 2 puta, nešto se plašim da bi se to dosta loše odrazilo na one režije. Ne znam kakav je inače pravilnik za te putničke kuće i kako su to radili oni Rusi?
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #55 on: 30-03-2012, 03:53:56 »

http://www.youtube.com/user/klubputnika?feature=watch 
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #56 on: 30-03-2012, 10:46:24 »

Evo odgovora na prvo citanje:

"That sounds great idea!..may be i can even stay one night:)))to meet with serbian friends..just dont forget: while making the contract with the owner you need to make it sure that there will be many people coming and going..next weeks i wanna come to BG, i could also donate..you should also inform the tourism counsellor at BG..here is website: http://www.posetitursku.com/ ...see you soon.."

Naravno, u mojoj prvoj poruci nisam odmah pitao za bilo kakvu pomoc - samo sam informisao o cemu se radi !
« Last Edit: 30-03-2012, 11:53:41 by Lazar » Logged

cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #57 on: 30-03-2012, 11:46:10 »

Haha, ovo je bilo surovo, imam utisak da si uživao! Grin Embarrassed Bravo, majstore, počinjem zavet ćutanja. (dajte neki smajli koji se pokriva ušima)
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #58 on: 30-03-2012, 12:17:10 »

you should also inform the tourism counsellor at BG..here is website: http://www.posetitursku.com/

Znam, oni su odavno u tabeli potencijalnih sponzora, tj. onih kojima će se slati ponuda, čim je sastavimo. Nadam se da ćemo sledeće nedelje uspeti da krenemo sa tim.

while making the contract with the owner you need to make it sure that there will be many people coming and going

I o tome sam već mislio. To je još jedan ograničavajući faktor - vlasnik stana jednostavno može da kaže da mu ne odgovara da tuda defiluje toliko sveta. Međutim, imaćemo jedan zvaničan dokument izdat od strane nas, na turskom, pečatiran i sve to, u kome će pisati ko smo i za šta nam je stan potreban. Eto, naučili smo nešto i od ruskih kolega. Ništa se ne radi bez samizdat dokumenata, potvrda i garancija za ulivanje strahopoštovanja.

U stvari sam pitanje troškova pokrenuo i zato što meni deluje potpuno neverovatno da u bližem centru Istanbula može da se iznajmi stan dovoljne kvadrature (moja procena 60-80 kvadrata) na 2 meseca za 800e i da niko ne bude u minusu.

Tu cifru smo formirali na osnovu internet oglasa i razgovora sa par Istanbulaca. U tih 800 evra uključena je i režija. Anton iz Rusije je njihove troškove za isti projekat procenio na nešto preko 1.000 evra za dva meseca, ali mislim da njima treba veći stan. A sem toga, oni su Rusi. (Ne bih da zapadam u nacionalne stereotipe, ali čini mi se (bar iz mog iskustva) da Rusi generalno imaju jako snažan osećaj "zajedništva" (za razliku od, khm, Srba)).

Naravno, svakako bi bilo mnogo bolje da i mi skupimo 1.000, međutim bojali smo se da će ljudima ta cifra delovati suviše nerealno, pa da onda neće biti motivisani da uplate čak ni do ovih 800. Kao što rekoh, pružićemo se koliko nam bude dug pokrivač. Idealno bi bilo 100 kvadrata, ako bude manjak para onda će biti 80, ako bude još veći manjak biće 60. Idealno bi bilo u centru, ako bude manjak para biće u širem centru, ako bude još veći manjak biće u još širem "centru", itd. Ako na kraju završimo sa garsonjerom u azijskom delu grada, sami smo krivi  mad

Evo, ja se javljam da eventualno nekako pomognem oko pripreme tog klipa, mada bi bilo još bolje ako je neko od članova profi u tim vodama (video montaža), ja jedva grebuckam po površini (i da, ja imam jutjub kanal na koji kačim svoje snimke sa raznih lokacija, trenutno sam u procesu snimanja Beograda; samo što je to skroz amaterski).

Aj daj da vidimo Smiley Ako se stidiš na forumu, baci mi link u poruci Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #59 on: 30-03-2012, 14:25:19 »

Haha, ovo je bilo surovo, imam utisak da si uživao! Grin Embarrassed Bravo, majstore, počinjem zavet ćutanja. (dajte neki smajli koji se pokriva ušima)

Nisam preterano uzivao, ali, nekom posmatracu sa strane bi to izgledalo mozda ovako  Grin

PS: Oprosteno ti je, ne moras vise da cutis Wink
« Last Edit: 30-03-2012, 14:30:16 by Dragance » Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube