ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 08:13:18
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Putologija
| | |-+  Prelazak granice sa dva pasoša
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Prelazak granice sa dva pasoša

(Read 2095 times)
chaba
putnik dugoprugaš

« on: 14-10-2011, 14:25:50 »

Pošto imam i srpski i mađarski pasoš onda bih želeo da iskombinujem tako da mi ispadne najjeftinije, npr. sa srpskim pasošem ne treba viza za Rusiju, ali sa mađarskim ne treba viza za Japan i Maleziju. Jel ima neko iskustva šta se dešava ako recimo pređem granicu iz Vijetnama u Kinu, a na kineskoj strani se pojavim sa srpskim pasošem bez pečata? Šta ako pitaju kako sam izašao iz Vijetnama, da im kažem da imam i drugi pasoš?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 14-10-2011, 14:50:10 »

Sasvim je legalno da imas dva  (ili vise) pasosa. Vazno da imas vizu (ako treba npr. Kina) i ulazis u zemlju.
Ubr. ni za srpske drzavljane ne treba viza za Japan.

Ahimša paramo dharma
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 14-10-2011, 14:56:43 »

Ali ako pitaju gde mi je izlazni pečat iz Vijetnama, da im pokažem drugi pasoš?
deleter
putnik srednjeprugaš

« Reply #3 on: 15-10-2011, 00:05:44 »

Nemaju razloga da te pitaju gde ti je izlazni pečat. U najgorem slučaju ćeš im pokazati drugi pasoš.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #4 on: 01-03-2012, 22:18:19 »

Meni su na tursko-sirijskoj granici Sirijci zamalo napravili frku jer u srpskom pasošu nisam imao izlazni pečat iz Turske, jer sam za Tursku koristio hrvatski pasoš pošto je za naš tada još trebala viza. Odmah sam pokazao i drugi pasoš, ali pandur je insistirao da mi je potreban izlazni pečat u srpskom jer mi je tamo sirijska viza. Onda je vozač kombija kojim sam se vozio počeo da besni na pandura, jer smo se previše zadržali, a u kombiju sede i čekaju ostali putnici. I onda su nazvali telefonom nekog njihovog glavonju i istolerisali mi "greh", ali kao nemoj drugi put tako da ulaziš ovamo.
Laza GNR
putnik dugoprugaš

Drink beer be free

« Reply #5 on: 02-03-2012, 00:07:14 »

Nemaju razloga da te pitaju gde ti je izlazni pečat.
Pa...po svoj logici nemaju,ali ne znas ti carinike (i ko ce da ti se zadesi tada)...
Moze da ti progleda kroz prste (i da te ne cima),ali i ne mora...

People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 02-03-2012, 01:40:29 »

Pa...po svoj logici nemaju,ali ne znas ti carinike (i ko ce da ti se zadesi tada)...

Sasvim je legalno imati vise drzavljanstava ukoliko sve zemlje cija se drzavljanstva poseduju dopustaju to svojim gradjanima. Takodje je legalno koristiti razlicite pasose pri izlasku iz jedne i ulasku u drugu zemlju.
Ono sto nije legalno je uzimanje novog drzavljanstva i zadrzavanje starog ako prva zemlja svojim gradjanima ne dopusta dualno drzavljanstvo. I tu moze imati problema na granicama te prve zemlje. Mogucnost da neka treca zemlja tebe prijavljuje tvojoj zemlji zato sto protivno pravilima imas jos jedno ili vise drzavljanstava mislim da je veoma mala.
deleter
putnik srednjeprugaš

« Reply #7 on: 02-03-2012, 10:44:02 »

Šta ima da ti progleda kroz prste? Nije mi baš najjasnije. Zbog čega tačno da te cima?  rolleyes
Da se razumemo može da te cima i sa jednim pasošem iste su ti šanse...
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 02-03-2012, 10:52:08 »

I "ne cimaju" carinici već (granična) policija.

Ahimša paramo dharma
Laza GNR
putnik dugoprugaš

Drink beer be free

« Reply #9 on: 01-04-2012, 23:53:16 »

Šta ima da ti progleda kroz prste? Nije mi baš najjasnije. Zbog čega tačno da te cima?  rolleyes
Da se razumemo može da te cima i sa jednim pasošem iste su ti šanse...
Pa eto - moze mu se (da te cima),pa je sasvim moguce i da ce iskoristiti to Smiley
Pogledaj slucaj (tj. slucajeve) na temi "Prava fotografa" - u principu ti u 99,999% slucajeva imas prava da slikas sta hoces,ali se nadje tu neko ko misli da nemas i ko ce te cimati zbog toga rolleyes O tome govorim.

People,check-out this site:www.hospitalityclub.org
jegulja
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 06-05-2012, 16:35:34 »

Mene na sirijsko-turskoj granici niko nije dirao, isto sam prelazila sa dva pasoša (HR i RS). A ni na drugim mestima.

The summer heat has brought a plague of jellyfish that is causing trouble for beachgoers in Spain.
Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube