ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 21:52:18
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Camino de Santiago
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Camino de Santiago

(Read 1674 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 06-05-2012, 21:36:31 »

Camino de Santiago, ili Put za Santjago, je ruta u Galiciji, na severu Španije, kojom hodočasnici peške stižu do Santjago de Kompostele, katedrale sa moštima svetog apostola Jakova. Autor ovog fotopisa pešačio je dve nedelje i prešao oko 300 km...

Autor: Đorđe Matić (djordje)

Pročitajte ceo tekst
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 07-05-2012, 12:00:49 »

Zbog ovih fotki, poželeh i ja da krenem na hodočašće...

Едет трамвай, мы без билетов...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 07-05-2012, 12:30:03 »

Fotke su odlične. Uvek sam se pitao kako izgleda Camino, nekako sam zamišljao mnogo dosadniji pejzaž. Gledajući fotke, i ja sam došao na istu pomisao... Da mi je da par nedelja ne vidim kompjuter, i samo da hodam kroz brda i doline.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
np
Administrator
novajlija

« Reply #3 on: 08-05-2012, 13:29:00 »

Sjajno! Pravo foto-hodocasce, svaka cast!
krlehatiserif
Guest
« Reply #4 on: 08-05-2012, 18:54:19 »

svaka cast super fotke,bilo bi lepo kada bi napisali putopis da vidimo kakvi su vam dozivljaji,pozz
Jelena
putnik srednjeprugaš

« Reply #5 on: 08-05-2012, 21:09:48 »

Fotografije su sjajne!
Kada smo se prošli put videli pričao si to tome kako želiš ovo da ostvariš, svaka čast na realizaciji, sad mogu da dobijem sve informacije iz prve ruke, aliii Đorđe napiši putopis, mora da je bilo izuzetno   Cheesy
Pelegrin
Guest
« Reply #6 on: 23-05-2012, 18:15:14 »

Slike su fantasticne cestitam na njima.
Prvi put sam bio u Composteli u Avgusta 2008 i mjesto me nije bas nimalo dotaklo.
Hodao sam Katedralom i divio se njenim ljepotama.
Kada sam izasao iz katedrale vidio sam grupu hodocasnika kako stize na odrediste svoga puta.
Ja vam nemogu opisati to sto sam vidio na njihovim licima,Compostela ih je prihvatila i nagradila ih
svom svojom magijom.Shvatio sam da sam dosao krivim putem.Otada hodam u mislima putem Svetog Jakoba godinama me zove i sve je jaci glas koji cujem.
Odredio sam Maj 2013 da ce biti moj polazak vec sam kupio ranac,vrecu,podlosku,stapove,jaknu,pantalone,kamen,skoljku
i robu za spaljivanje.Svim ljudima koji krecu zelim Bueno Camino neka im ispuni srca i dusu radoscu.
Branka
novajlija
*

« Reply #7 on: 30-12-2012, 06:27:48 »

Ah! ja sam krenula na hodocasce za Santiago od 1 maja i zavrsila put 2 juna 2012.Presla sam oko 810 km od  Saint jean Pied de Port,na Francuskoj strani..Izuzetan put.Naporan,mucan,bolan,tuzan,velicanstven,pun ljubavi a najvise od svega je da svi hodaju kroz unutrasnje pejzaze zivljenja.Imam i ja mnooogo fotki.Ali neke delove puta i ne zelite da fotografisete.Jednostavno udisete sve sto se vidi.A mozda to i jeste lepota da se ne moze sve fotografisati.Trenutci u kojima zivimo su jedini koje pamtimo.
Neka ide onaj ko se oseca pozvanim.Verujte mi zbog svih drugih razloga krenuti na ovo hodocasce znaci da se mozete vratiti kuci prije zeljenog i slomljeni.

Buen Camino.

aut viam inveniam aut faciam
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 30-12-2012, 16:15:14 »

Ah! ja sam krenula na hodocasce za Santiago od 1 maja i zavrsila put 2 juna 2012.Presla sam oko 810 km od  Saint jean Pied de Port,na Francuskoj strani..Izuzetan put.Naporan,mucan,bolan,tuzan,velicanstven,pun ljubavi a najvise od svega je da svi hodaju kroz unutrasnje pejzaze zivljenja.Imam i ja mnooogo fotki.Ali neke delove puta i ne zelite da fotografisete.Jednostavno udisete sve sto se vidi.A mozda to i jeste lepota da se ne moze sve fotografisati.Trenutci u kojima zivimo su jedini koje pamtimo.
Neka ide onaj ko se oseca pozvanim.Verujte mi zbog svih drugih razloga krenuti na ovo hodocasce znaci da se mozete vratiti kuci prije zeljenog i slomljeni.

Buen Camino.
Camino de perfeccion, Teresa de Avila...
valja procitati i
El castillo interior, iste autorke
Branka
novajlija
*

« Reply #9 on: 30-12-2012, 21:30:17 »

Branka
novajlija
*

« Reply #10 on: 30-12-2012, 21:35:19 »

Pamplona
Estella
Logronjo
Burgos
Leon

Branka
novajlija
*

« Reply #11 on: 30-12-2012, 21:38:53 »

Kome je potrebna informacija , slobodno se javite ovde!Sve sto vas interesuje od dobrih karti, gde nabaviti Pasos za hodocasnike,gde NE spavati i sta vam je stvarno potrebno da nosite sa sobom..etc
pozdrav

Branka

elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #12 on: 04-01-2013, 16:41:42 »

Pa, ako te mrzi, napiši sve što misliš da je jednom putniku za ovakav put potrebno Wink

Sinisa13
novajlija
*

« Reply #13 on: 06-01-2013, 16:47:02 »

E,prvo da se zahvalim adminu,koji me uputio na ovo mjesto,a onda se dobro izgalamim na istoga,radi veoma komplikovanog postavljanja komentara na Fotopis.

Dalje.Molio bih da oprostite ovu malu izlivu nekontrolisanog ponasanja smiley

Naime.

Autoru izrazavam posebno divljenje uz veliki pozdrav.

Sam planiram da za dvije ili tri godine dozivim i ako Bog da prezivim "Camino De Santiago".
O tome razmisljam vec nekih par mjeseci.Na jednom usponu sam upoznao jednog Danca,koji je nesto snimalo,ali posebno zanimljiv lik.I ponasanjem i kao pojava uopste.
U nekoj neformalnoj prici,pita on mene dali sam ja Katolik posto dolazim iz ex-Yu?? To bas i nisam razumio,ali sam mu objasnoio da uslovno nemoram biti Katolik,ako sam iz ex-Yu. Tada mi je poceo pricati o svojim dozivlajima na Caminu. Ja tada vjerovali ili ne,nisam ni znao sta je Camino u stvari. Slusao sam ga,ali ne nekom posebnom paznjom,koliko zbog visine i njenih uticaja na hemijske procese u mojoj glavi,ali sam to upamtio.

Posle sam se malo zainteresovao,kad sam pogledao te njegove snimke,koji su objavljeni na Skandinavskim TV. Dalje naravno tu je internet,sa svim svojim prednostima i manama.

Tada pomislih da bi ovo bilo super.Od toga je nastao neki crv,koji mi govori da bi to bilo jako duhovno putovanje sa akcentom na razmisljanje o samom sebi,duhovnim vrjednostima,spoznaji duhovnog sebe,ali da nezamaram,pa cu preci na konkretno sto me zanima.

Informacije,koje sam sakupio,kazu da bi to putovanje moglo da bude veoma udobno,ako se covjek pripremi. Odprilike sam informisan da spavanje,odnosno krevet kosta od 15 do 20€. U tih 30. dana mozda bi svaki deseti ili najblizi dan prespavao  u nekom boljem hotelu sa duuugim kupanjem,pranjem odjece i spavanjem. Dozivio sam ta kolektivna spavanja od 20+.Uzas.Uzas,ali sa svojim drazima.
Kazu da na Caminu covjek mora biti malo oprezan sa izborom prenocista.

E sad.

Zamolio bih Vas,da podjelite Vasa iskustva sa nama na ovoj temi.
Molio bih Vas i da me ispravite i dopunite.

Ja bih iz Pariza do St, Jeana isao vozom,a dalje uz Boziju pomoc.

Od opreme bih nosio; ranac 80l,vrecu za spavanje sa podmetacem,sator caa. 2 kg,jaknu za laganije vrjeme,donji ves x2,carape x2,zimske carape,termo ves,rezervne baterije,Head light,nepropusne vrecice sa zatvaracem,rukavice+gumene "jednoprstke",pamucne kosulje x 2,primus sa kuhalom,termos+termos za hranu,allw. olovku i notes,kao i par sitnica,ukupno oko 17 kg,ali sa dnevnom hranom,vodom oko 20 kg.

PITANJE ! Da li je bezbjedno i dozvoljeno prenociti u satoru,kada se covjek zazeli samoce i odmora?
                Da li ima prodavaonica hrane uz put(vjerujem da ima),ako mozete da kazete koju rjec o tome!
Od redovne opreme,koju nosim na sebi je vojnicki kais jedne jedinice za posebne namjene,koji je veoma kompaktan i slozen tako da olaksava dugo hodanje sa dodatnom opremom. E sad na njemu se nalazi i jedan noz,koji nije vojnicki,ali su mu domenzije zabrinjavajuce.To je jedan noz Samitske grupe naroda i odlican je za kampovanje,planinarenje,lov i slicno.
PITANJE ! Kako Francuzi,a i Spanci tolerisu takve komade opreme. Mozda je bolje imati ga u rancu?! Tu je i Svajcarski noz sa svim elementima za udobniji boravak u prirodi,Head light,Letherman takodje,cutura.
Ako sam sta propusti,napomenite me.

Dalje. Mozete malo da mi pojasnite kako i sta oko pasosa (Camino). Uopste da malo podjelite iskustva sa nama ovdje,ona prakticna,onako kako bi ste dali nekome kao instruktor.

Unaprjed zahvalan smiley
Branka
novajlija
*

« Reply #14 on: 06-01-2013, 22:05:27 »

Quote from: "Sinisa13"
E,prvo da se zahvalim adminu,koji me uputio na ovo mjesto,a onda se dobro izgalamim na istoga,radi veoma komplikovanog postavljanja komentara na Fotopis. ::crazy:Dalje.Molio bih da oprostite ovu malu izlivu nekontrolisanog ponasanja :-)Naime.Autoru izrazavam posebno divljenje uz veliki pozdrav.Sam planiram da za dvije ili tri godine dozivim i ako Bog da prezivim "Camino De Santiago".O tome razmisljam vec nekih par mjeseci.Na jednom usponu sam upoznao jednog Danca,koji je nesto snimalo,ali posebno zanimljiv lik.I ponasanjem i kao pojava uopste.U nekoj neformalnoj prici,pita on mene dali sam ja Katolik posto dolazim iz ex-Yu?? To bas i nisam razumio,ali sam mu objasnoio da uslovno nemoram biti Katolik,ako sam iz ex-Yu. Tada mi je poceo pricati o svojim dozivlajima na Caminu. Ja tada vjerovali ili ne,nisam ni znao sta je Camino u stvari. Slusao sam ga,ali ne nekom posebnom paznjom,koliko zbog visine i njenih uticaja na hemijske procese u mojoj glavi,ali sam to upamtio.Posle sam se malo zainteresovao,kad sam pogledao te njegove snimke,koji su objavljeni na Skandinavskim TV. Dalje naravno tu je internet,sa svim svojim prednostima i manama. Tada pomislih da bi ovo bilo super.Od toga je nastao neki crv,koji mi govori da bi to bilo jako duhovno putovanje sa akcentom na razmisljanje o samom sebi,duhovnim vrjednostima,spoznaji duhovnog sebe,ali da nezamaram,pa cu preci na konkretno sto me zanima.Informacije,koje sam sakupio,kazu da bi to putovanje moglo da bude veoma udobno,ako se covjek pripremi. Odprilike sam informisan da spavanje,odnosno krevet kosta od 15 do 20€. U tih 30. dana mozda bi svaki deseti ili najblizi dan prespavao

Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube