ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 05:21:33
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Aušvic - pakao je suvišan
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Aušvic - pakao je suvišan

(Read 6281 times)
Luda
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 05-01-2011, 18:00:08 »

Bila sam u Aušvicu sada 31. decembra i sve vreme dok sam se pripremala za put u glavi mi je odzvanjala rečenica iz tvog teksta: „Ljudi, vi imate jakne, džempere, cipele za sneg, pa ste se ipak smrzli, a zamislite samo kako je onda bilo zatvorenicima koji su svakog dana po dvanest sati radili napolju u običnim ritama, bez zaklona, katkad i na minus četrdeset, koliko često zna da bude ovde''. Da, ipak je uspelo da me produva preko svih slojeva odeće koje sam imala na sebi.
Najveći utisak na mene je ostavilo to ,,savršeno arhitektonsko rešenje'', takvo da nema šanse čovek da pobegne odatle. U Aušvicu sve zgrade imaju ravne zidove, raspoređene su pod pravim uglovima, ulice između njih su dovoljno široke i dugačke, dupla bodljikava žica kroz koju je puštena struja dovoljne jačine da ubije. Ljudi su u logoru bili živi ali bez ikakve šanse da prežive.
Takođe, u bloku 11 - bloku smrti u podrumu se nalazi jedan deo gde su zatvarali ljude preko noći. Toliko bi ih nagurali unutra da bi imali mesta samo ako stoje, nakon što su stajali celu noć terali bi ih ujutru na rad.
travelman
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 05-01-2011, 22:47:54 »

Ja sam u Ausvicu bio 1990.g... tacno pre 20g...ali mi u glavi jos uvek odzvanjaju reci poljskog vodica koji nam je na kraju obilaska rekao: "vodite racuna da se sve ovo  ne ponovi u vasoj zemlji".

A "mi" smo bili jedna velika turisticka grupa sastavljena od svih bratskih naroda tadasnje sfrj.
Hirurg 10
Guest
« Reply #17 on: 27-02-2011, 14:21:47 »

Zaista odličan tekst. Imate talenta za pisanje.
pčelica
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 27-02-2011, 17:51:20 »

Savrsen tekst, podsetio me na moju posetu '88. Mislim da nikad necu zaboraviti taj osecaj jeze koji me je pratio danima posle posete. Poljci su odlicno ocuvali taj spomenik holokausta. Iako je "nas" Jasenovac imao slicnu pricu, sa manjim brojem zrtava doduse, ali uzasnijim nacinima likvidacije, poseta njemu izgleda kao setnja kroz park, neko se jako dobro potrudio da prikrije zverstva.
sale ciric
Guest
« Reply #19 on: 12-04-2011, 22:12:53 »

svaka cast
orangutan
Guest
« Reply #20 on: 13-10-2011, 11:14:26 »

da li je istina da su deca odvajANA OD MAJKI.I STA SE DESILO SA TOM DECOM ?
sve
Guest
« Reply #21 on: 20-06-2012, 13:13:08 »

Velika je to nesreća , logori . Još je veća ne obratiti pažnju na regione koji i danas opominju da su bili svojevrsni logori . Za podsjećanje tzv. Zaštićene zone u BiH za vrijeme rata !
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube