ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 15:01:40
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  viza za KINU
« previous next »
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13 Add to: Facebook Print
Author Topic:

viza za KINU

(Read 24098 times)
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #105 on: 11-04-2012, 16:37:52 »

Najpre da se zahvalim Ilegalcu što nam je otkrio agenciju FOREVER BRIGHT u Hong Kongu!  

Ovako, moja supruga je juče otišla u ovu agenciju i dobila "6-moths multi-entrance" kinesku vizu, sa neograničenim brojem ulaska u Kinu !!!  dance

Od papira je potrebno jedno veliko NIŠTA!  Smiley
Ode se u agenciju, ostavi se pasoš, 1 slika i novac. Ovakva viza košta 2000 HKD ili oko 1600 yuana, tj. oko 200 evra za nosioce srpskog pasoša!
Agencija vizu završava za 6 sati !    Smiley

Eto, ko god zaželi da malo duže boravi u Kini ili želi da poseti Makau, HK i okolne zemlje pa da se vrati ponovo u Kinu, ovo je odlicna vest! Ovakva viza za nosioce nekih drugih pasosa je i do  5-6 puta veća od cene za nas  Smiley
« Last Edit: 11-04-2012, 16:42:39 by Nightwatcher » Logged
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #106 on: 11-04-2012, 16:42:57 »

Povoljno banghead 200Evra?
U Beogradu je 3USD?

Ahimša paramo dharma
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #107 on: 11-04-2012, 16:49:45 »

Ne govoromo o istoj vizi, Pedjalon!
Naravno da je turisticka viza 3 dolara i sa njom smo i otisli u Kinu. Ali ce ti dati 1 ulaz i nikako vise!
Zatim mozes jos 2 puta da je produzavas ovde u Kini ...to smo i radili Smiley ... e onda krenu problemi jer treba da izlazis iz zemlje, pa te ispituju da li radis tamo jer ides ponovo turisticki i tako u krug ...

Tako da je ovo super informacija za one koji su na duze staze u Kini ... da ne pricam o tome kako lete svakog meseca stranica po stranica pasosa - a to je precious ...

200 evra je jako povoljno za nase ljude koji "raduckaju" u Kini, jer je ovo poslovna L viza (nisam bio precizan u prethodnom postu) ...
Gis
putnik-pripravnik
**

« Reply #108 on: 12-04-2012, 09:26:54 »

Da li nek zna koliko je jednostavno i jeftino da se izvadi viza u Laosu ili Vijetnamu?
Trenutno studiram u Indoneziji i ovde bi trebalo da bude lako ali trebalo bi da im pokazem kartu do Kine, a planiram da udjem preko dve gore pomenute zemlje pa sam razmisljao da odatle izvadim tu vizu.
I da li se moze viza produziti u bilo kom iole vecem gradu u Kini, a sva sreca pa ih nema malo?
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #109 on: 12-04-2012, 09:44:36 »

Ovako sam ja cuo (ali nemam licnog iskustva):
U tom delu Azije, najlakse je izvaditi vizu u Bankoku i u Hanoju!
Ako vizu vadis u Hanoju, logicno je da ne moras da prikazes avio kartu, jer mozes reci da ides vozom do Nanning-a .... pa mozes npr. prikazati voznu kartu.
Predlazem ti da nadjes broj telefona China ambasade u Hanoju i ispitas ih.

Javi se ako stvarno dodjes u Nanning, ja sam tu na raspolaganju za nase ljude Smiley
Gis
putnik-pripravnik
**

« Reply #110 on: 12-04-2012, 10:10:03 »

To bi bilo fenomenalno, isao bih sigurno u Vijetnam ako su nam ukinuli vize, u suprotnom bih usao iz Laosa. U svakom slucaju imacu u vidu Naning, bilobi fino da svratim, hvala na pozivu Smiley
ilegalac
putnik dugoprugaš

« Reply #111 on: 12-04-2012, 11:01:43 »

I da li se moze viza produziti u bilo kom iole vecem gradu u Kini, a sva sreca pa ih nema malo?

Moze, potrazi "Public Security Bureau-Exit and Entry Administration office" ako se dobro secam naziva. Daju 2x30 dana. Za drzavljane Srbije ova produzenja su besplatna..

Baci pogled dole u napomene na http://www.klubputnika.org/vize/22-azija/70-kina

To bi bilo fenomenalno, isao bih sigurno u Vijetnam ako su nam ukinuli vize

Nazalost, jos uvak nam trebaju vize za Vijetnam, ali nije komplikovana procedura, samo кажi TITO J.B. Wink
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #112 on: 12-04-2012, 12:01:22 »

Za drzavljane Srbije ova produzenja su besplatna..

Ovde u Guanxi provinciji nisu besplatna produzavanja.
Produzenje kosta 160 juana (oko 20e) za nase gradjane. Toliko su naplacivali 2 puta vec mojoj supruzi, a i meni jednom. Iako sam pokusavao da objasnim da za gradjane Srbije treba da bude besplatno, dobio sam uplatnicu za banku i pasos sam mogao preuzeti tek kad uplatim.

Takodje, papirologija za produzenje turisticke vize je razlicita od provincije do provincije.
Ovde u Guanxi provinciji, u birou traze:
* 1 sliku
* pasos + kopiju pasosa i predhodne vize (i pecata kad ste usli u zemlju)
* popunjen obrazac (koji se uzima tamo u u birou)
* potvrda iz banke da imate vise od 20.000 juana na racunu !

Otvaranje ziro racuna se moze odraditi besplatno u bilo kojoj "Bank of China" , samo se ode sa pasosem.
E sad, mozete stvarno da uplatite te pare, pa da vam izdaju potvrdu. Meni je jedan kinez poznanik zavrsio to u banci jer je znao sluzbenika.
ilegalac
putnik dugoprugaš

« Reply #113 on: 12-04-2012, 16:19:56 »

Nama trazili slike koje su napravljene tamo kod njih i za koje se dobija potvrda o tome da su fotke tamo napravljene + original prijave adrese boravka u policiji.. Naravno, kopija prve strane pasosa, ulaznog pecata i aktuelne vize.. I to je to sto se tice Guangdong provincije.
Macphisto
putnik kratkoprugaš

« Reply #114 on: 20-09-2012, 10:15:25 »

Jel zna neko da li je obavezno ovo putno osiguranje za dobijanje vize ? Na sajtu ambasade stoji da treba ali se ovde http://www.klubputnika.org/vize/22-azija/70-kina  nigde ne pominje.
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #115 on: 20-09-2012, 10:23:58 »

Mislis da dodjes na L turistickoj vizi? Ne, ne treba osiguranje, to je opciono.
Macphisto
putnik kratkoprugaš

« Reply #116 on: 20-09-2012, 11:07:34 »

Hvala na brzom odgovoru.

Da, mislim na turističku. Isto stoji na sajtu ambasade da treba potvrda o stanju na računu i nekakav plan putovanja. Jel to stvarno neophodno ? 

maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #117 on: 20-09-2012, 13:37:33 »

Da, trazili su stanje na racunu. Dovoljno je da imas hiljadarku. Na pr, ako nemas, uzmes od nekoga, uplatis na svoj racun, trazis da ti to odstampaju i zatim za pet minuta podignes novac sa racuna i vratis osobi koja ti je dala. Eto ideje Wink

I ja sam dosla na L vizi i ako sam imala pozivno pismo, ali su rekli bolje apliciraj za L pa ces tamo menjati vizu. U principu, u Kini moze sve. Nisam imala ni osiguranje, nego sam rekla da cu ga uzeti nakon sto dobijem vizu i da mi je to osiguranje da cu zaista otici u Kinu Wink Plan putovanja Smiley Ma nee, nije to trebalo, ali ti opet pozovi da pitas i znas za sigurno. Karte nisam imala prilikom aplikacije nego sam rezervisala karte preko turisticke agencije, koje sam sledeceg dana otkazala, i naravno nisam platila. Kartu sam kupila tek posto sam dobila vizu. Mi smo dosli u decembru. I dalje smo tu, pa se javi ako stizes u Peking. Bilo bi lepo da se vidimo, pozz 
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #118 on: 20-09-2012, 14:22:10 »

Bilo neophodno za vizu ili ne, svakako vam savetujem da OSIGURANJE OBAVEZNO UPLATITE KAD GOD PUTUJETE NEGDE.
Evo, moj svez primer, uvek sam ga uzimao, u nadi da mi nikad nece trebati, ali pre oko 2 meseca izvrnem zglob na basketu, nastradaju ligamenti, naprsne kost, mesec dana gipsa a i dalje idem na terapije(koje osiguranje ne pokriva, btw). A sve to papreno kosta, tako da se sica koju cete dati za osiguranje u takvom slucaju svakako isplati. I dobro proucite pravila sta se podrazumeva osiguranim slucajem, jer ima mnogo ogranicenja.
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #119 on: 20-09-2012, 15:09:18 »

Bilo neophodno za vizu ili ne, svakako vam savetujem da OSIGURANJE OBAVEZNO UPLATITE KAD GOD PUTUJETE NEGDE.

Zavisi gde ides i na koliko dugo.
U Kini da se pojavis sa nekom polisom osiguranja, samo bi te belo pogledali i opet ti sve naplatili.
A zdravstvene usluge su neverovatno jeftine ovde. Sve za narod Smiley

Isli smo kod lekara i za ozbiljnije i za manje ozbiljne stvari. Pregled kosta 20 yuana (oko 300 dinara) a i lekovi su jeftini.

Pozdrav iz Kine!    Smiley
« Last Edit: 20-09-2012, 15:11:27 by Nightwatcher » Logged
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube