ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 23:47:59
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  viza za KINU
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Add to: Facebook Print
Author Topic:

viza za KINU

(Read 24103 times)
ilegalac
putnik dugoprugaš

« Reply #90 on: 02-12-2011, 23:34:22 »

Ima li neko neki info o mogucnosti dobijanja vize za Kinu u Hong Kongu?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #91 on: 03-12-2011, 00:04:52 »

Ima li neko iskustva sa ovima iz HK za vizu za KInu?  www.fmcoprc.gov.hk/eng/zgqz/bgfwxx/

Ahimša paramo dharma
ilegalac
putnik dugoprugaš

« Reply #92 on: 13-12-2011, 17:18:49 »

Sa lica mesta.. Viza (jedan ulaz, mesec dana boravka) se bez problema dobija u konzulatu u Hong Kongu Wink Sve ima na sajtu koji je u prethodnom postu ostavio pedjalon
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #93 on: 09-02-2012, 01:05:18 »

Hvala jos jednom za ovo Smiley

Kupljena karta za kraj marta + neko ide iz UK za Beograd na 12 dana krajem februara = tacno odgovarajuci kombo da se viza ne plati preko £100-120.

Uh, uh - ovo je vrlo zanimljiv podatak. Da li moze ista osoba koja je predala zahtev da podigne viziran pasos?

Eh, jeste da je tri meseca kasnije, ali sam se setio jedne zanimljive stvari u vezi sa ovime - ne mora licno ni da se preda aplikacija, niti da se podigne pasos. Drugim recima, mogao bi da posaljes pasos da ti se uradi viza (doduse, neko bi fizicki morao da ode u konzulat sa dokumentima), i da ti se pasos vrati postom/kurirom.
Pasos moze da digne samo osoba koja ima roze papiric koji dobije osoba koja preda pasos Smiley Dakle, da li ce to biti iste ili razlicite osobe, savrseno je svejedno...

Edit: Sa tim roze papiricem se ide u Raiffeisen banku da se plate vize ($3). Ne moze bez toga, ali to je bukvalno jedino sto je potrebno. Ne treba nikakva licna karta, pasos, racun, itd. Na kraju se roze papiric i potvrda iz banke nose u konzulat kada se podize pasos.

ilegalac
putnik dugoprugaš

« Reply #94 on: 09-02-2012, 07:12:22 »

Produzenje turisticke vize u Kini za drzavljane Srbije je besplatno Wink A za dobijanje vize u Hong Kongu ima ovde http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4203.msg81603#msg81603
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #95 on: 10-02-2012, 22:29:57 »

@meelosh [i ostali eksperti]:

moze jos malo pitanja? Popunjavam formular za vizu i imam sve papire, osim rezervacije hotela [koju cu da uradim tokom vikenda].

Da li je problem sto je apliciranje u Beogradu, a podaci, adrese i potvrde [posao/banka] iz UK?

Takodje, za avio kartu: da li je dovoljna karta Evropa-Kina-Evropa ili moram sve od kuce do Kine i nazad? Pitam, posto mi je letenje MAN-LHR-ARN-CDG-PEK-CDG-ARN-LHR Cheesy pa bih im samo dao povratnu kartu Stokholm-Peking [preko Pariza] da ih ne zbunjujem previse. Ili da im dam sve?

Hvala puno na pomoci - nisam nikad trazio vizu u zemlji u kojoj ne zivim, pa me malo brine sve to...

meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #96 on: 12-02-2012, 03:24:58 »

@meelosh [i ostali eksperti]:

moze jos malo pitanja? Popunjavam formular za vizu i imam sve papire, osim rezervacije hotela [koju cu da uradim tokom vikenda].

Da li je problem sto je apliciranje u Beogradu, a podaci, adrese i potvrde [posao/banka] iz UK?

Takodje, za avio kartu: da li je dovoljna karta Evropa-Kina-Evropa ili moram sve od kuce do Kine i nazad? Pitam, posto mi je letenje MAN-LHR-ARN-CDG-PEK-CDG-ARN-LHR Cheesy pa bih im samo dao povratnu kartu Stokholm-Peking [preko Pariza] da ih ne zbunjujem previse. Ili da im dam sve?

Hvala puno na pomoci - nisam nikad trazio vizu u zemlji u kojoj ne zivim, pa me malo brine sve to...

Ja sam stekao utisak da se ti dokumenti traze samo radi nekakve forme i da drzavljani RS dobijaju vize bez ikakvog kriterijuma i bez ikakvog problema.

Recimo, licno poznajem troje nezaposlenih ljudi, bez ikakvog statusa, koji su dobili vizu bez potvrde o zaposlenju ili studiranju ili bilo cega slicnog, i to sve tokom 2011. godine. Imali su samo "neformalno pozivno pismo" iz Kine od drzavljanina RS sa boravisnom vizom, gde je to "neformalno pozivno pismo" najobicniji email i kupljenu avionsku kartu - i bas nista vise.

Sto se tice karte, bice dovoljno XXX-PEK-XXX, nikad se nisu previse interesovali za itinerer, dokle god ima onaj PEK-XXX segment - ja sam prosli put leteo HEL-PEK-HEL i nisu ni rec rekli. Inace, jednom mi je proslo i "jos nisam kupio kartu", pre nekoliko godina, ne cini mi se da su postali stroziji - osim sto sada na prijemu dokumenata radi nasa devojka, pa njoj mora sve da se objasni. Ranije je islo bez komentara Smiley
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #97 on: 12-02-2012, 19:59:21 »

Hvala - videcu kako ce proci. Pasos ide za BEG tek krajem ovog meseca.

pegica
novajlija
*

« Reply #98 on: 15-02-2012, 15:11:20 »

JA imam jedno pitanje ako ima nekog online..

naime desilo se da sam juce dobila poyivno pismo da moram odmah u petak otutovati za Kinu. Prikupila sam sva dokumenta i otisla jutros u ambasadu gde ce po hitnom postupku pasos biti gotov sutra.
ALi avaj... takse za vizu mogu se uplatiti samo u 3 ekspoziture reiffeisena. Ni jedna od te 3 ne radi. A dezurna u Merkatoru nece ni da cuje.
Meni su ruke vezane a put je zaista vazan ( maltene pitanje zivota ).

Da li je neko imao ovakvo iskustvo... pretostavljam da nece hteti da mi daju pasos.. ni ako ostavim depozit direktno njima???

Mislim stvarno sam bez reci...
Magelan
putnik dugoprugaš

« Reply #99 on: 15-02-2012, 20:44:12 »

a moze li on line da se uplati?
amstel
putnik kratkoprugaš

« Reply #100 on: 28-02-2012, 12:15:35 »

Da budemo ažurni...

Srbija i Makao potpisali sporazum o ukidanju viza. A neko će već saznati kad on stupa na snagu.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/309455/Srbija-i-Makao-potpisali-sporazum-o-ukidanju-viza
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #101 on: 28-02-2012, 14:33:01 »

Hvala - videcu kako ce proci. Pasos ide za BEG tek krajem ovog meseca.

Aplikacija danas predata, bice gotovo u sledeci utorak.

Nisu uzeli izvod iz banke i putnicko osiguranje; jesu pasos, formular, fotku, avio kartu, rezervaciju hotela i potvrdu iz firme.

jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #102 on: 06-03-2012, 15:34:10 »

Nisu uzeli izvod iz banke i putnicko osiguranje; jesu pasos, formular, fotku, avio kartu, rezervaciju hotela i potvrdu iz firme.

Viza na 3 meseca, 1 ulazak, 15 dana boravka - upravo podignuta u ambasadi u Beogradu  dance

meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #103 on: 07-03-2012, 01:28:05 »

Viza na 3 meseca, 1 ulazak, 15 dana boravka - upravo podignuta u ambasadi u Beogradu  dance

Odlicno! Srecan put, a te pare koje si ustedeo, potrosi na restorane Wink Za zapadnjake ima jedno sjajno mesto gde govore engleski, hrana je autenticna kineska, ali malkice vuce ka nasem ukusu, i zaista je fenomenalna - restoran se zove Xiao Wang Fu, a nalazi se u samom Ritan parku, koji je sarmantno mesto samo po sebi. Taksisti ce znati za Ritan park ako im kazes to na kineskom (Ri tan gong yuan, izgovara se otprilike kao žr tan gon juen), ides na severnu kapiju (bei men) ili pokažeš 日壇公园北门. Mogao bih sada da prepricavam jelovnik, ali necu da smaram ljude Smiley
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #104 on: 07-03-2012, 11:19:06 »

Odlicno! Srecan put, a te pare koje si ustedeo, potrosi na restorane Wink

otisle su na avion Peking-Shangaj i brzi voz nazad Smiley

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube