ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 11:21:30
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  viza za KINU
« previous next »
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 Add to: Facebook Print
Author Topic:

viza za KINU

(Read 24115 times)
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #120 on: 20-09-2012, 15:11:11 »

U Kini da se pojavis sa nekom polisom osiguranja, samo bi te belo pogledali i opet ti sve naplatili.

Kao i u vecini zemalja, a ti onda taj novac povratis od osiguranja.

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #121 on: 20-09-2012, 15:13:31 »

Zavisi gde ides i na koliko dugo.

Nebitno je da li ides na 1 dan ili na 1 godinu, nikad ne znas sta nepredvidjeno moze da te zadesi.

U Kini da se pojavis sa nekom polisom osiguranja, samo bi te belo pogledali i opet ti sve naplatili.

Vazno je samo da ti obavestis osiguranje i da oni zavedu osigurani slucaj, Kinezi ne moraju nista ni znati. Bitno je samo da imas lekarsku dokumenaciju i racun od usluga koje si platio, pa po povratku u zemlju trazis refundaciju.
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #122 on: 20-09-2012, 15:37:20 »

"Vazno je samo da ti obavestis osiguranje i da oni zavedu osigurani slucaj, Kinezi ne moraju nista ni znati. Bitno je samo da imas lekarsku dokumenaciju i racun od usluga koje si platio, pa po povratku u zemlju trazis refundaciju."
Nije baš tako jednostavno.
Treba proučiti uslove osiguranja. Različiti su od društva do društva. Uobičajeno je da si u OBAVEZI da kontaktiraš društvo PRE nego što tražiš zdravstvenu uslugu.

Ahimša paramo dharma
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #123 on: 20-09-2012, 15:55:40 »

"Vazno je samo da ti obavestis osiguranje i da oni zavedu osigurani slucaj, Kinezi ne moraju nista ni znati. Bitno je samo da imas lekarsku dokumenaciju i racun od usluga koje si platio, pa po povratku u zemlju trazis refundaciju."
Nije baš tako jednostavno.
Treba proučiti uslove osiguranja. Različiti su od društva do društva. Uobičajeno je da si u OBAVEZI da kontaktiraš društvo PRE nego što tražiš zdravstvenu uslugu.

Upravo to sam mislio, kad se desi osigurani slucaj, duzan si da ih obavestis i konsultujes oko svega. Oni angazuju partnersku kompaniju u datoj zemlji, ovi te kontaktiraju, predloze ti najblizu zdravstvenu ustanovu u koju bi trebalo da odes i dalje se rukovodis prema njihovim instrukcijama. Na vecini osiguranja jasno pise kako postupiti, koji broj telefona okrenuti, gde mejl poslati, to je prva stvar koju treba uraditi.
Macphisto
putnik kratkoprugaš

« Reply #124 on: 20-09-2012, 16:16:09 »

Da, trazili su stanje na racunu. Dovoljno je da imas hiljadarku. Na pr, ako nemas, uzmes od nekoga, uplatis na svoj racun, trazis da ti to odstampaju i zatim za pet minuta podignes novac sa racuna i vratis osobi koja ti je dala. Eto ideje Wink

I ja sam dosla na L vizi i ako sam imala pozivno pismo, ali su rekli bolje apliciraj za L pa ces tamo menjati vizu. U principu, u Kini moze sve. Nisam imala ni osiguranje, nego sam rekla da cu ga uzeti nakon sto dobijem vizu i da mi je to osiguranje da cu zaista otici u Kinu Wink Plan putovanja Smiley Ma nee, nije to trebalo, ali ti opet pozovi da pitas i znas za sigurno. Karte nisam imala prilikom aplikacije nego sam rezervisala karte preko turisticke agencije, koje sam sledeceg dana otkazala, i naravno nisam platila. Kartu sam kupila tek posto sam dobila vizu. Mi smo dosli u decembru. I dalje smo tu, pa se javi ako stizes u Peking. Bilo bi lepo da se vidimo, pozz  

Ma nije mi zbog para to za račun, nego što mi cimanje da idem da skupljam sve te papire... Zvao sam ambasadu ali se niko ne javlja.

Znao sam da ćeš me ismejati za 'plan putovanja'. Smiley  

Inače, slećem u Šangaj...nemam pojma da li ću do Pekinga, ne znam kakve su konekcije. Čuo sam da ima mnogo više da se vidi nego u Šangaju ali opet... izgleda previše daleko vozom, više me privlače Hong Kong i Makao.

Nego kako ide to sa izlaskom iz zemlje, jel se tamo sredjuje ta viza ili moram ovde da im pomenem da mi treba za više ulazaka ?

Hvala.

Nebitno je da li ides na 1 dan ili na 1 godinu, nikad ne znas sta nepredvidjeno moze da te zadesi.

Bitno je Dragance, kako nije ? Povećava se verovatnoća sa dužim boravkom. Doduše i cena polise.

Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #125 on: 20-09-2012, 19:04:59 »

Mozemo sad do u sitna crevca, moj najdobronamerniji savet svima je da se osiguranje svaki put uzme, za 1 dan ili 1 godinu, nebitno. Pa sad, kako kome volja. Skrenuo sam u offtopic sa postom o osiguranju, nastavite o Kini.
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #126 on: 20-09-2012, 20:26:10 »

Bilo neophodno za vizu ili ne, svakako vam savetujem da OSIGURANJE OBAVEZNO UPLATITE KAD GOD PUTUJETE NEGDE.
Evo, moj svez primer, uvek sam ga uzimao, u nadi da mi nikad nece trebati, ali pre oko 2 meseca izvrnem zglob na basketu, nastradaju ligamenti, naprsne kost, mesec dana gipsa a i dalje idem na terapije(koje osiguranje ne pokriva, btw). A sve to papreno kosta, tako da se sica koju cete dati za osiguranje u takvom slucaju svakako isplati. I dobro proucite pravila sta se podrazumeva osiguranim slucajem, jer ima mnogo ogranicenja.
sorry za trol...
ali osiguranje i nije bas toliko pouzdano....
imao sam ga uvek sa sobom, nije mi vredelo ni na tajlandu, ni u indoneziji, ni u ekvadoru ( ovo zadnje me bas puno kostalo)...
takodje sam u usa jednom imao nezgodu, i u urgentnom su mi primili osiguranje...medjutim, kod specijaliste nisu, i posle kad sam slao papire, osiguranje nije htelo da prihvati, jer su smatrali da je za moj potres mozga, nekoliko savova po licu, i polomljenu nosnu kost, bila dovoljna trijaza na urgentnom, a ne i specijalista otorinolaringolog..
za ostale slucajeve sam isto naknadno pokusao da saljem papire, tj. one sto sam imao, medjutim, trazili su mi jos dosta nekih potvrda ( to se sve naravno desava posto se vratis u beograd), a kako sam ja to mogao da nabavim samo na licu mesta, tj. u ekvadoru indoneziji tajlandu Smiley, odustao sam..btw. u ovim dvema azijskim zemljama sam se nalazio na mestima odakle nije bas jednostavno kontaktirati nasu osiguravajucu kucu, pogotovu kad je nesto hitno u pitanju... a obicno jeste...tako da mislim da je taj njihov zahtev da im se javis pre uzimanja lekarske usluge smesan, i sluzi samo da ne bi platili nista..bas ti mozes iz kolica ili bolnickog kreveta da kazes lekaru- cekajte, samo da okrenem moju osiguravajucu kucu...
« Last Edit: 20-09-2012, 20:33:32 by bam-bam » Logged
мверуовић
putnik srednjeprugaš

« Reply #127 on: 20-09-2012, 20:43:27 »

Тешко да можеш да уплатиш паре на 5 минута и да их подигнеш, ја кад сам уплаћивао за потврду са рачуна 24 сата се минимум резервишу средства
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #128 on: 21-09-2012, 11:41:55 »

Kao i u vecini zemalja, a ti onda taj novac povratis od osiguranja.
Moje iskustvo u Kini potpuno suprotno - pitali su me u osiguranju da li imam bolnicu u koju da odem ili da mi oni preporuče, ja rekoh da imam i otišao u međunarodnu kliniku, inače veoma skupu u kojoj rade "zapadni" lekari. Bez problema uzeli osiguranje, naplatili direktno od njih i pregled i terapiju i lekove i sve što ide, posle me zvali iz osiguranja da provere da li treba još nešto i da li mi je potrebna asistencija pri povratku u Srbiju. Doduše, to je bio Peking, ne znam kako bi to sa međunarodnom klinikom funkcionisalo u unutrašnjosti Smiley
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #129 on: 22-09-2012, 15:50:19 »

Ma nije mi zbog para to za račun, nego što mi cimanje da idem da skupljam sve te papire... Zvao sam ambasadu ali se niko ne javlja.

Znao sam da ćeš me ismejati za 'plan putovanja'. Smiley  

Inače, slećem u Šangaj...nemam pojma da li ću do Pekinga, ne znam kakve su konekcije. Čuo sam da ima mnogo više da se vidi nego u Šangaju ali opet... izgleda previše daleko vozom, više me privlače Hong Kong i Makao.

Nego kako ide to sa izlaskom iz zemlje, jel se tamo sredjuje ta viza ili moram ovde da im pomenem da mi treba za više ulazaka ?

Hvala.

Imas fast speed train BJ-SH kome treba oko 5h, a kosta oko 550rmb i 'normalne' vozove kojima treba od 8 do 20 h; cena varira od 150-400rbm (aproksimativno; cene su u jednom pravcu). Hong Kong je prelep, bili tamo par puta, imas uz put Guangzhou i Shenzhen kao poznatije gradove, ali isto tako, jako puno manjih gradova koji su neuporedivo lepsi. Zavisi sta zelis da vidis. Sto se tice vize, ako zelis da ostanes u Kini, najbolje da nadjes posao za tih mesec dana, i ako se odlucis za Z-working visa da ti to skola/firma radi; a ukoliko hoces da radis na drugoj vizi, tipa F business, HK je najbolja opcija i Forever Bright, koga smo po nekoliko puta par nas sa foruma isprobali Wink (Kada smo kod posla, vecina skola, ukoliko to planiras, nudi i osiguranje u sklopu beneficija koje nudi). Javi kakvi su ti planovi sto se tice vize, pa da ti damo vise info Wink Pozz i javi se ako dolazis u prestonicu, a ako ne ima nasih ljudi i na jugu Wink
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #130 on: 22-09-2012, 15:56:53 »

Тешко да можеш да уплатиш паре на 5 минута и да их подигнеш, ја кад сам уплаћивао за потврду са рачуна 24 сата се минимум резервишу средства

Uplatis, trazis istoj osobi da ti odstampa stanje na racunu, nakon sto ti odstampa, trazis da podignes pare u kesu, dok ce na odstampanoj potvrdi biti iznos koji si upravo uplatio i podigao. Da trazis da ti odstampa jos jednom stanje, ne bi valjalo, ali to ti i ne treba za ambasadu, nego ono prvo stanje na racunu. Probali i proslo nekoliko puta Wink
мверуовић
putnik srednjeprugaš

« Reply #131 on: 22-09-2012, 17:09:54 »

Тешко да је тако у интези, потврда која се издаје о стању на рачуну која је једна једина валидна за амбасаду повлачи блокаду рачуна од 24 сата.
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #132 on: 23-09-2012, 06:13:31 »

Hm, cudno, jer sam ja bas u Intezi trazila da mi odstampaju izvod sa racuna i u roku od par minuta trazila da mi daju novac nazad u kesu. Sa tom odstampanom potvrdom nije bilo nikakvih problema u ambasadi Kine, niti su me pitali dodatno o tome. To je bilo proslog Decembra, ne znam koliko su se stvari od tada menjale Wink Pozz
Macphisto
putnik kratkoprugaš

« Reply #133 on: 23-09-2012, 10:21:03 »

Ja kad sam tražio za američku vizu, nakon par sati sam podigao na istom mestu, a pre dva dana za kinesku su mi rekli da odem na drugo mesto ako hoću da podižem, zbog neke njihove kontrole (unutar banke). Ovo pričam za Raiffeisen.
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #134 on: 23-09-2012, 11:12:45 »

Od kad pa to traze stanje na racunu za kinesku vizu ?
Nije blo tako ...
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube