ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 09:18:10
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Ko nam nije pomogao
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Ko nam nije pomogao

(Read 6407 times)
Ромеос
putnik srednjeprugaš

« Reply #30 on: 14-07-2012, 09:41:49 »

Србија има 8 милиона становника, Америка 300 милиона, производ "пер капита" према подацима светске банке 45 790 долара у Америци и 6700 долара у Србији, тако да...

facebook.com/helpigor
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #31 on: 14-07-2012, 11:00:06 »

Zato i kažem "da živimo u Americi"...

Peti
novajlija
*

« Reply #32 on: 20-07-2012, 15:42:45 »

Ne znam da li ste ovo videli ali Turska ambasada je objavila vest o Putnickoj kuci

http://www.posetitursku.com/2012/05/besplatan-smestaj-u-istanbulu-za-prave-avanturiste/
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #33 on: 21-07-2012, 19:17:42 »

Ooo, pa lepo Smiley Šteta što nam nisu rekli, pa nismo imali pojma. Dobro, unećemo izmenu u tekst ovog članka.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #34 on: 24-07-2012, 00:17:39 »

U Americi je lako skupiti vise hiljada dolara npr. bas za ovakve projekte, posto ljudi rado daju kako bi se osetili sretnim. A u Srbiji ljudi nemaju para tako da cak i kad bi dali osetili bi se bedno posto onda valjda sebi ne mogu da priuste nesto.

Prosle nedelje sam otkrio ovaj sajt:
http://www.indiegogo.com/FreeBoatingRightsRochesterNY

Treba da postavis svoj projekt, opises, stavis slike, napravis video, i vidjao sam neke projekte da su skupili i do 50 hiljada dolara. Na zalost neki drugi (po meni) dobri projekti nisu dobili vise od $50.  Uglavnom kad se ne radi o nekom americkom programu onda malo teze ide...
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #35 on: 24-07-2012, 04:32:26 »

Nije samo to, vec putem donacija dobijes povracaj poreza.
Ne znam za Ameriku, ovde u Australiji ako treba da platim recimo 30 hiljada godisnje poreza mogu da dam donaciju recimo UNICEFU do odredjene sume, npr. 5 hiljada i onda na kraju finansijske godine prijavim donaciju i placam 5 hiljada manje porez.
Takoreci me nista ta donacija nije kostala, a osecam se kao dobrotvor.

A propo turske ambasade: ako i nisu imali novca mogli su lepo da dostave dopis na turskom, srpskom i engleskom da podrzavaju projekat. Dopis bi moguce olaksao iznajmljivanje stana u najmanju ruku, a mozda bi neko dao donaciju kad bi video da ambasada stoji iza projekta.
« Last Edit: 24-07-2012, 04:39:45 by noskich » Logged
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #36 on: 25-07-2012, 12:14:26 »

Zar to za oslobađanje poreza nije zaživelo i kod nas?

Ahimša paramo dharma
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #37 on: 26-07-2012, 02:22:50 »

Ovde svaki gradjanin obavezno prijavljuje porez na kraju finansijske godine sto se ne desava u Srbiji ako se nesto nije promenilo.
МОНАРХИСТА
Guest
« Reply #38 on: 27-08-2012, 10:15:04 »

Ово је невероватно!
Па не могу да верујем да је некоме пало на памет 1. да направио овако нешто, 2. да тражи помоћ надлежних институција.
Још се дискутује о томе да бисте да вас се ослободи пореза?
Па какву корист друштво има од вашег рада? (штета није упитна)
Ево да вам мало појасним како ствари стоје.
Прво да бисте очекивали помоћ домаћих институција требало би да промовишете Србију као туристичку дестинацију (а ту бисмо могли причати и о порезима).
Даље ако желите помоћ страних институција онда изволите поступити према следећим инструкцијама:
- Назовите портал према земљи у којој желите да делујете (овде доводите људе у заблуду)
- Промовишите културне активности (што код вас не да није случај већ је потпуно изостало)
- Престаните са уништавањем туристичке привреде (како домаће тако и стране) Турци вас само нису сконтали иначе би вам свугде у свету ставили до знања да комунистичке тј. БЕСПЛАТНЕ услуге нису пожељне јер уништавају туристичку привреду.

И ЗА ОРГАНИЗАТОРА ЧИТАВЕ ПРИЧЕ:
Ја знам да сте ви анархисти који читав живот граде на темељима БЕСПЛАТНО, ШЛЕПАЊЕ, ПОЛТРОНСТВО и сл-
Треба да схватите да су то не пожељни елементи, да су то углавном мане којима поштен човек не би требало да се дичи.
Туризам је ПРИВРЕДНА АКТИВНОСТ а ви сте нарушили тај концепт па још очекујете да вас у тој анархистичкој активности подрже неке институције?!?
Ромеос
putnik srednjeprugaš

« Reply #39 on: 27-08-2012, 12:14:17 »

Да ли може  ово да стани у тему "хумор"?  )))
посебно ово
иначе би вам свугде у свету ставили до знања да комунистичке тј. БЕСПЛАТНЕ услуге нису пожељне јер уништавају туристичку привреду.

facebook.com/helpigor
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #40 on: 27-08-2012, 12:23:40 »

Да одговорим Монархисти.

Паз вако,

Ја разумем и младост и неупућеност и квази родољубље и недостатак секса и порез и кризу све што те мучи.

Али, ово је организација која промовише слободна путовања и такав начин живота. Дакле, не летовање у Црној Гори код рођака.

Са економског становишта турској држави се свеједно исплати да неко дође тамо и потроши коју лиру. Србији се исплати јер има људе са ширим погледом на свет, који уче стране језике, друге културе и обичаје и стварају контакте широм света.

Приде, пошто видим да не видиш даље од свог носа, КПС је више учинило за промоцију Србије од званичних туристичких организација уз бројне акције по Србији, путописе и радионице. И то бесплатно.

Што се туризма тиче, овде се не ради о њему, већ о путовањима.

Туризам укључује организацију од тачке А до тачке Б са водичима, докторима, возачима и слично. Приде, ту су таксе и порези. Дакле путовања нису привредна активност, туризам јесте. Овде се људи самоорганизују.

Анархизам - не видим га ни у траговима. Ова организација има своја правила деловања и понашања што искључује сам појам анархије.

Што се тиче термина "БЕСПЛАТНО, ШЛЕПАЊЕ, ПОЛТРОНСТВО", Путничка кућа се издржава од донација људи коју су желели да помогну пројекат - и успели смо у томе. Људи су донирали новац и док је пројекат био у раној верзији. Дакле, ништа није џаба. Приде - успели смо у томе, а ти ако си тол'ко паметан, а вероватно си олинклузив конформиста, пробај да скупиш 1300 евра само на основу јавног позива.

Што се тиче шлепања - реци где га видиш да се и ја ушлепам. Полтронство? Реци коме треба да се увучемо, па да имамо кварталне путничке куће и слично.

Претпостављам да си огорчени туристички радник који муку мучи да прода скупе аранжмане. Нека, уживај и пусти нас да уживамо.

Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #41 on: 27-08-2012, 13:16:09 »

U pravu je Monarhista.
Trebalo bi da se ovaj satanski klub smesta ukine. I umesto toga da svi sede kući i gledaju vesti.

P.S. Takođe moram da primetim da je putnička kuća bila organizovana za vreme gospojinskog posta i to u Turskoj, zemlji koja je tradicionalni neprijatelj srBstva. Svi treba da se sete Cara Lazara pre nego što se sledeći put upuste u slične projekte.

« Last Edit: 27-08-2012, 13:28:21 by Behemot » Logged

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #42 on: 27-08-2012, 14:09:48 »

Licne frustracije i politicka ubedjenja ispoljavaj negde drugde. Na ovom sajtu tome nema mesta.
abraskas
putnik dugoprugaš

« Reply #43 on: 27-08-2012, 14:43:00 »

Ne verujem da ce se doticni ponovo javiti jer mu je i ovako povelika zbrka u glavi oko pojmova anarhizam, marksizam i da li je nesto privredna aktivnost ili nije.
Samo se nadam da je procitao prvi odgovor tj instrukciju i da ce izvoliti postupiti prema njoj.
mamahaker
putnik srednjeprugaš

« Reply #44 on: 27-08-2012, 14:58:35 »

Pamentnom dosta...ali videcemo!
Pages: 1 2 [3] 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube