ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 00:20:18
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  viza za Bugarsku
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 23 Add to: Facebook Print
Author Topic:

viza za Bugarsku

(Read 60417 times)
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #45 on: 05-06-2007, 15:22:19 »

Ja sam samo preneo ono sto mi je receno u jucerasnjem razgovoru. Dakle, turska viza u pasosu je obavezna (po osobi sa kojom sam razgovarao). Medjutim, ne bi me zacudilo da ni oni sami nisu uskladjeni - tako su delovali kada sam vadio BG tranzitnu vizu za Novu godinu.
Inace, telefoni su preuzeti sa zvanicnog sajta naseg ministarstva inostranih poslova. Na prvom broju sam i dobio doticnu osobu sa kojom sam razgovarao.

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
Slumpy
putnik dugoprugaš

« Reply #46 on: 06-06-2007, 15:46:49 »

Posto su me vratili iz turske ambasade jer nemam vaucher, u bugarskoj su mi posle cimanja i pricanja sa konzulom pristali da prihvate zahtev, ali samo to sto sam ih zbunio pricom da nam za Jermeniju ne treba viza i da Turci nece da mi daju tranzitnu jer ne prihvataju pozivno pismo na jermenskom, kao i pricom da bih mogao da zaobidjem Tursku i odem morem pravo u Batumi. Dakle, velika muka. A jos mi kazu da ce mi granicari praviti probleme sto nemam vizu odredista pa cu morati i njih da lazem. A za sirijsku, bio je i taj slucaj, rekose coveku da je turska tranzitna neophodna. Muka! 

putopisezan.wordpress.com
Slumpy
putnik dugoprugaš

« Reply #47 on: 09-06-2007, 20:51:01 »

Jos jedan podatak: iako sam trazio  da mi tranzit traje dva dana, i osiguranje uzeo za pet dana (koje me je kostalo neverovatnih deset evra), dali su mi tranzit od samo jednog dana. To su mi i rekli prethodno a ja nisam verovao. Dakle, nista od stopiranja kroz BG. Pa cak i vozom je zeznuto jer recimo onaj vecerni iz Sofije za Istanbul otpada, koji je najpogodniji. Eto, da se covek zgrane   

putopisezan.wordpress.com
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #48 on: 09-06-2007, 21:09:05 »

Marko,
i ja sam se interesovao oko toga i dobio sam relativno "smirujući" odgovor. Tačno je da daju tranzit, u jednom pravcu, samo na jedan dan, ali ti važi puna 24 sata. Kako? Pa, jeste da je nezgodno za stopiranje, ali nije problem ako ti "lomi" voz ili bus u dva kalendarska dana. Oni na onim svojim nesretnim lap-topovima (gde im sistem pada na svakih 15 sek.) upisuju tačno vreme tvog ulaska u Bugarsku. I, pri izlasku to gledaju kao primarnu stvar, a ne sam kalendarski datum. Dakle, bez obzira ako ti u Bugarsku uđeš i u 23h50, 20. jula, možeš iz nje da izađeš do 23h50 21. jula. Mislim, za svaki slučaj sve to proveriti još jednom, ali to bi trebala da je relevantna informacija.

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
remulus
putnik srednjeprugaš

« Reply #49 on: 13-06-2007, 12:17:27 »

Samo jedno pitanje, i ako moze brz odgovor... Wink
  Kad se uzima tranzitna bug. viza, sem formulara, pasosa, slika treba i zdrav.osiguranje.
Ali na koliko dana se placa to osiguranje, jer u sustini ako ti dozvoljavaju vizu na 3 meseca pri cemu mozes da utrosis jedan dan za odlazak i jedan dan za povratak kroz Bugarsku, to znaci da osiguranje treba platiti za 2 dana? ili gresim?
remulus
putnik srednjeprugaš

« Reply #50 on: 14-06-2007, 10:50:38 »

Evo svezih informacija...pa da odgovorim sam sebi na post, a i svima vama koji jurite tranzitnu za Bugarsku ovih dana.
naime, pre 5 min sam se vratio iz Kozulata Bugarske (Hadzi Milentijeva 69).
 uglavnom, ljudi kukaju ispred kako ih cimaju za turisticku vizu...

Sreo sam coveka iz jedne agencije, koji mi je naravno nudio osiguranje, medjutim, pomogao mi je mnogo vise Smiley

Posto nisam imao tursku vizu, vec sam unapred izvadio samo Sirijsku, rekao je da moze da se zavrsi.
Uzeo je obrazac, i popunjavao ga je za mene - prepisivao podatke iz pasosa, pitao gde sam sve putovao u zadnjih 5 godina, kako cu da idem do Bugarske, koja mi je krajnja destinacija (napisao je Turska, iako zna da sam mu rekao "Sirijska viza"),napisao da prelazim preko "Gradine", upisao broj tel. i na kraju pitao hocu li 3 dana ili 5 dana, prva je 350 druga 600 din. Posto sam ja znao tacan datum kretanja rekao sam mu 3 dana, medjutim posle u razgovoru se ispostavilo da treba da ipak uzmem 5 dana jer to valjda onda znaci da dozvoljavaju i tranzit kad se budem vracao nazad (tako mi je barem on objasnio). Platih 600 din, dobijem knjizicu za osiguranje Wiener Stadtische, tu preko puta kopiram pasos, sliku sam vec imao, i dobijem uputstvo kako i sta da radim unutra.
Naime,rekao mi je da postoje tri sluzbenice, i da pridjem jednoj mladjoj,simpaticnoj, a nikako starijoj babi jer "ona nema sanse da da vizu na ovu foru"...
 Udjem ja unutra, kad ono na sva tri saltera samo "baba" radi.... smorio sam se u trenutku, ali ajd sta je tu je, moram da pricam s babom, da joj pricam pricu koju mi je ovaj covek rekao da pricam onoj mladjoj.
Kazem da nemam tursku vec Sirijsku vizu i da putujem u Siriju, i da mi je "onaj gospodin ispred - misleci na coveka iz obezbedjenja rekao da izvadim Sirijsku vizu i da je to dovoljno" - ustvari to je samo fora koju mi je ispricao covek iz agencije za osiguranje . Baba, otvara, gleda pasos, ranija putovanja, pecate itd. Primila papire, pasos, i zakaze prvo za 26ti da dodjem, pa je zamolim malo ranije, i ona zakaze za 22. Smiley
    Znaci, ovaj fazon sa Sirijskom pali - bar za sada, kosta 1-2 cekanja Sirijske vize, 8-10 dana cekanja Bugarske, 600 dinara osiguranje, i naravno "onaj covek ispred ti je tako rekao da izvadis Sirijsku" Smiley

Ako hocete evo i broj telefona momka koji mi je zavrsio osiguranje i rekao za ovu foru pa izvolte, pozovite ga kad budete ispred konzulata, pa nek vam zavrsi sta treba, i nek vam isprica opet sve ispocetka Smiley
064 11 798 25

info za prevoz do Istanbula:
Voz u jednom smeru 3.700, svaki dan u 8:40
Bus, samo ponedeljkom u 13:30 u jednom pravcu 3.680 din, a povratna - koja vazi mesec dana -6.300.
« Last Edit: 14-06-2007, 14:21:50 by remulus » Logged
jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #51 on: 19-06-2007, 14:44:31 »

da li se mora prikazati povratna karta? ili je balkan flexi-plexi u redu?!

sutra idem po sirijsku, pa cu se cujem sa chikom ...
remulus
putnik srednjeprugaš

« Reply #52 on: 19-06-2007, 17:05:17 »

Jimmy, ako je za tranzitnu, ne traze ti nikakvu kartu..
Magelan
putnik dugoprugaš

« Reply #53 on: 19-06-2007, 17:43:34 »

turska viza se moze dobiti u ambasadi u Beogradu, potreban je pasos i neki formular da se popuni nisam siguran da li treba i slika. Cena je 22 evra i ceka se do tri dana. Danas sam licno proverio u ambasadi. Radno vreme za vize je od 09 do 12h
Inace Turci su besni na Bugare sto traze vize za tranzit kroz Bugarsku
balkanboy
putnik kratkoprugaš

« Reply #54 on: 19-06-2007, 18:13:40 »

Cisto ako nekome znaci kao informacija:
Ako imas sengen imas pravo na tranzit u trajanju 5 dana.
jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #55 on: 19-06-2007, 19:21:30 »

kanda je jednostavnije uzeti tursku vizu u ambasadi, koja je 22e, oko 10e skuplja od one na granici, koje prilikom fazona sa sirijskom vizom ode na chichu ispred ambasade Smiley
remulus
putnik srednjeprugaš

« Reply #56 on: 19-06-2007, 20:47:39 »

jimmy, samo ne zaboravi da treba da tiplas i osiguranje za Bugarsku vizu, koje je kostalo mene 600 dindzi, koje placas bilo imao Sirijsku ili Tursku vizu u pasosu
jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #57 on: 19-06-2007, 20:56:55 »

sighhhhhhhhhh
Magelan
putnik dugoprugaš

« Reply #58 on: 19-06-2007, 23:29:19 »

i kad sve sagledam ici cu u tursku avionom beograd istanbul cena povratne karte je oko 180 evra sa svim taksama
jeste da je skuplja varijanta ali necu cekati tri dana tursku vizu, stajati u redu na 40 stepeni za bugarsku vizu i cekati jos nedelju dana placati osiguranje, drugim recima necu se maltretirati
good by bulgary
danilokorac
putnik dugoprugaš

« Reply #59 on: 20-06-2007, 03:21:51 »

A i ti Bugari, sta su nasli da toliko pametuju oko tranzitne vize..
Cim su videli da im opada broj turista iz Srbije, odmah poceli nesto da zanovetaju i da traze..  mad

Girls are like domain names, the ones I like are already taken..
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 23 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube