ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 05:21:44
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  viza za Bugarsku
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 23 Add to: Facebook Print
Author Topic:

viza za Bugarsku

(Read 60378 times)
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #30 on: 04-06-2007, 23:00:24 »

Da, po danasnjim informacijama (jos jednom sam telefonom proveravao i u bugarskom i u turskom konzulatu), definitivno mora da se ima turska viza u pasosu, da bi se dobila BG tranzitna. Sto je jos veci bedak, Turci traze da imas vaucer ili rezervaciju smestaja, ako vizu vadis u Beogradu banghead. Da ne bude zabune, i dalje se nije promenilo ono pravilo da se turska viza bez ikakve dokumentacije dobija na njihovoj granici, za 10 EUR. Ali, hajde nek` sad neko, pod ovim uslovima, dodje do njihove kopnene granice. Uzas!
Inace, ne mora da se leti avionom iz Nisa za Istanbul, da bi se ustedeo koji dinar. JAT daje neke popuste, tako da, ako se uklope datumi (a, verujte da nije tesko, proveravao sam i to), iz Beograda moze da se leti za 14.170,00 din. To je cena za povratnu avio kartu Beograd - Istanbul, sa ukljucenim svim taksama. To mu, po nekom srednjem kursu, izadje oko 175 EUR - znaci, cak i jevtinije za koji evro od nishke kombinacije. 

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #31 on: 04-06-2007, 23:11:19 »

Pa sad, jeftinije je vama u BG-u i severnoj Srbiji, ali nama u Nisu se mnogo vise svidja ova prva opcija. Inace cena povratne karte je fiksno 180€. I dalje je veoma skupo, ali s obzirom da su Bugari poceli da **** u zdrav mozak izgleda da ce nam to ostati kao jedina opcija.
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #32 on: 04-06-2007, 23:15:38 »

Marko, i mislio sam na Beograd i neke severnije delove kada sam spominjao JAT-ove cene karata. Mislim, pored svega ovoga, glupo je da se jos covek i cima busom do aerodroma u Nishu. Sad, da je u pitanju neki rostilj, Kujundzijsko sokace, bata Rajko - pa da covek i razmisli . Ovako, nema smisla praviti dodatni put. Nadam se da se slazes?

markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #33 on: 04-06-2007, 23:29:42 »

Naravno Smiley

Iz okolnih gradova je inace organizovan besplatan prevoz do aerodroma.
Guja
putnik dugoprugaš

« Reply #34 on: 04-06-2007, 23:32:44 »

Znaci sve u svemu banghead

Ako bi ste bili ljubazni da mi date adrese i telefone Turske i Bugarske ambasade,bio bih vam veoma zahvalan.
Znam da je to negde vec pisalo cini mi se,pa se unapred izvinjavam ako to nekom zasmeta sto opet trazim.
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #35 on: 04-06-2007, 23:38:29 »

Za tebe i sto puta ako treba Smiley> Ovako, bugarski konzulat je u Hadzi Melentijevoj 69, a telefoni su: 011/3446-454; 3446-455; 3446-456. Turski konzulat je tamo gde im je i ambasada, tj. u Krunskoj (Proleterskih brigada) 1. Njihovi telefoni su: 011/3332-400; 3332-433. Eto!

Guja
putnik dugoprugaš

« Reply #36 on: 04-06-2007, 23:45:14 »

Hvala Vlado,bas si ekspeditivan.
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #37 on: 04-06-2007, 23:57:08 »

Molim, i drugi put. Odoh sad da spavam u nadi da mi se u snovima nece pojavljivati svi ovi Bugari i Turci, koje spominjasmo veceras -  .

Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #38 on: 05-06-2007, 00:57:25 »

A da li bi upalila fora da se ima neka druga viza, recimo sirijska za koju ne treba puno cimanja pa da se na konto te trazi bugarska tranzitna?

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #39 on: 05-06-2007, 05:27:10 »

Kao sto rece Slumpy, moze da ti krajnja destinacija bude i Dagestan, ne vredi. Veruj mi, i ja sam im postavio isto pitanje (cak sam takodje pomenuo Siriju  Smiley, jer je njihovu vizu prilicno lako dobiti), ali ne. Turska viza je uslov, i to je to  102!

marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #40 on: 05-06-2007, 10:08:47 »

ma dajte bre pustite te priche. bash juche je jedan moj drug otishao u Bugarsku na dan/dva, izvadio je njihovu vizu bez ikakvih potvrda, pozivnica, bilo chega. Jedino shto mu je bilo potrebno je zdr. osiguranje za vreme boravka u bugarskoj, kako je uzeo tu trodnevnu vizu, izaslo ga je oko 350 dinara. Uzgred, cekao je 7 dana da pokupi vizirani pasosh.
ovo je iz Nishkog konzulata.
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #41 on: 05-06-2007, 12:00:01 »

Mozda su kod nas u Nisu Bugari mnogo blazi. Mozda je ista situacija kao i sa Madjarima u Subotici.
bluie
putnik-pripravnik
**

« Reply #42 on: 05-06-2007, 13:53:35 »

ma dajte bre pustite te priche. bash juche je jedan moj drug otishao u Bugarsku na dan/dva, izvadio je njihovu vizu bez ikakvih potvrda, pozivnica, bilo chega. Jedino shto mu je bilo potrebno je zdr. osiguranje za vreme boravka u bugarskoj, kako je uzeo tu trodnevnu vizu, izaslo ga je oko 350 dinara. Uzgred, cekao je 7 dana da pokupi vizirani pasosh.
ovo je iz Nishkog konzulata.

Vidim tracak nade u ovom postu clap
Moze li ta informacija nekako da se proveri?

Ako udaris glavom o krcag, pa zacujes kako zvoni suplje, ne donosi brzo zakljucak da je krcag prazan...Arapska mudrost;)
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #43 on: 05-06-2007, 13:56:36 »

bluie: evo ja ti je potvrdjujem.

markoristic: bice da je tako, hm.

panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #44 on: 05-06-2007, 14:36:59 »

A da li bi upalila fora da se ima neka druga viza, recimo sirijska za koju ne treba puno cimanja pa da se na konto te trazi bugarska tranzitna?

Upravo sam zvao da proverim ovo. Rekoše mi, ako imaš sirijsku vizu u pasošu, to je dovoljno, tj. ne treba ti turska viza.

Ovako, bugarski konzulat je u Hadzi Melentijevoj 69, a telefoni su: 011/3446-454; 3446-455; 3446-456.

Zvao sam sva tri broja, pošto se nisu javljali... Ne znam odakle si preuzeo podatke, ali ovaj treći broj ne pripada bugarskoj ambasadi. Čovek je bio malko iznerviran, očito ga dosta ljudi zove na taj broj...   

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 23 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube