ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 21-05-2013, 08:32:36
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Britanske vize
« previous next »
Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 75 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Britanske vize

(Read 109347 times)
markesh
novajlija
*

« Reply #810 on: 18-11-2011, 00:07:17 »

hvala (:
ValjevacNepismeni
novajlija
*

« Reply #811 on: 18-11-2011, 18:15:12 »

Imao sma jedno pitanje, ali sam pisao na https://www.visainfoservices.com, i ljudi mi u roku od 15 minuta odgovorili na email.

Sad samo ne znam kako da obrisem ovu poruku. pozdrav Smiley

A sto da brises ? Podeli sa nama to sto si saznao, mozda ce nekome koristiti Smiley

Pozdrav,

Pitao sam se da li da uzmem family visitor ili general visitor obrazac za vizu.
Posto idem u posetu kod hm, rodjene sestre moje babe Smiley Pa posto to po engleskom "rodjackom pravu" nije neko blisko srodstvo, pitao sam koji obrazac da popunim.
I odgovoreno mi je da slobodno mogu da apliciram kao family visitor iako je u pitanju dalji rodjak Smiley

To je to.
ValjevacNepismeni
novajlija
*

« Reply #812 on: 18-11-2011, 18:26:59 »

Ja se izvinjavam, ali cuo sam da je od skoro potreban sudski tumac, koji prevodi dokumente. Da li je to istina? Pozdrav.

Evo ja bas sada radim na tome, da prevedem sva dokumenta.
Prevescu ih licno, jer po ovom http://www.eurojet.rs/page/winterTree/sr/Evropa/Engleska/London.html?view=news&articleId=229 nije potrebno da dokumenta budu overena od strane suda ili opstine.

Mislim da treba samo da se navede ime i prezime prevodioca, email i br telefona.

Pozdrav

berkut
novajlija
*

« Reply #813 on: 11-12-2011, 20:51:27 »

Nekoliko pitanja na koja nisam uspeo da pronadjem odgovor.

Od Januara cu biti bar 2 meseca u Holandiji, a 21. Januara bi trebalo da odem na vikend u Britaniju.
Da li mogu da u Holandiji podnesem zahtev za vizu i da li se dokumentacija razlikuje?
Posto cu tada vec da budem nezaposlen, da li mogu da dostavim izvode iz banke na kojima se vidi da imam novca kao i izvod iz banke devojke (Holandjanka) umesto potvrda od roditelja i slicnih gluposti?

Hvala unapred na odgovorima
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #814 on: 21-12-2011, 01:01:01 »

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/2011/december/39-serbia-online

Od 19 decembra sva plaćanja vize se vrše ISKLJUČIVO online.
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #815 on: 22-12-2011, 01:15:04 »

Nekoliko pitanja na koja nisam uspeo da pronadjem odgovor.

Od Januara cu biti bar 2 meseca u Holandiji, a 21. Januara bi trebalo da odem na vikend u Britaniju.
Da li mogu da u Holandiji podnesem zahtev za vizu i da li se dokumentacija razlikuje?
Posto cu tada vec da budem nezaposlen, da li mogu da dostavim izvode iz banke na kojima se vidi da imam novca kao i izvod iz banke devojke (Holandjanka) umesto potvrda od roditelja i slicnih gluposti?

Hvala unapred na odgovorima

Ja sam isao tako iz Belgije na vikend. Odgovor je - molbu za vizu predajes tamo gde ti je prebivaliste. Dakle, ako si u Holandiji turisticki (ne ides sa radnom vizom ili nesto slicno), vizu bi po pravilu trebalo da trazis u Beogradu. Ako od januara kreces da zivis u Holandiji, onda tamo. Ne znaci da je nemoguce dobiti u Holandiji u prvoj situaciji, ali nije ni uobicajeno a pogotovo nije lakse nego u BG.
berkut
novajlija
*

« Reply #816 on: 22-12-2011, 17:05:51 »

Hvala. Za pocetak cu biti tamo turisticki, tako da cu morati da dolazim u Srbiju da podnesem zahtev Sad
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #817 on: 22-12-2011, 19:00:53 »

Hvala. Za pocetak cu biti tamo turisticki, tako da cu morati da dolazim u Srbiju da podnesem zahtev Sad

Cuj, nista te ne kosta da pitas i objasnis situaciju tamo na licu mesta. Ja sam unapred znao da cu putovati, pa sam podneo zahtev u januaru za putovanje u maju. Ali, ako ti nemas vremena, ne bi bio prvi Srbin koji je dobio tu vizu van Beograda iako je samo turista...
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #818 on: 23-12-2011, 00:29:25 »

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/2011/december/39-serbia-online

Od 19 decembra sva plaćanja vize se vrše ISKLJUČIVO online.

Odlicno - meni ovo odgovara da mogu da ja platim odavde npr. za majku.

gradjanka sveta
novajlija
*

« Reply #819 on: 27-12-2011, 13:03:20 »

Pozdrav svima, molim za malu pomoć (isčitala sam poslednje 4 strane, ali nisam naišla na odg.)

IUpućena sam sve kako i gde da apliciram, ali mi je ostala samo nejasnoća kad i gde se vrši plaćanje ? Da li može on line da se plati, po popunjavanju formulara i da li ima veze ako je kartica na tuđe ime, ili se uplata vrši u nekoj od banaka, pre prijavljivanja?

Unapred hvala na odgovoru.
jasminadj
novajlija
*

« Reply #820 on: 27-12-2011, 13:27:53 »

Od 19. decembra plaća se isključivo online u eurima. Mislim da ne bi trebalo da prave problem ako je kartica na tuđe ime.
gradjanka sveta
novajlija
*

« Reply #821 on: 27-12-2011, 15:30:42 »

Hvala.
kratko
novajlija
*

« Reply #822 on: 30-12-2011, 22:04:23 »

Dobro vece. Imao sam jedno pitanje, ali sam pisao  npr. za majku koja je na moje ime, a  ja sam ovlasceno lice. Ja imam jedan  vikend u Holandiji, a 21. Januara ne , posto cu tada vec da budem nezaposlen u Sloveniji kod kuma koji sudeci po UK rodjackom zakonu i nije rod. Da li sada ovo znaci da je nemoguce dobiti tamo na licu mesta pun pasos austrijskih, grckih i spanskih sengena  za mene & family?    Preko naših kontakata u parlamentu saznajemo da grupa koja predstavlja mlade srpske profesionalce u Velikoj Britaniji-  pati. Za pocetak cemo biti tamo turisticki, ali je ostala samo nejasnoća, sta da u opstini (ili gde vec) trazim od njih tj. kakvo mi uverenje treba da dokazem da me roditelji izdrzavaju?  Imam nas, SRB pasos, i skoro 4 godine zivim i radim u Sloveniji, samo mislim da oko plate moze biti problem i nazalost imam situaciju  koju niko nije samo preveo na engleski jezik. Od 19. decembra plaća se isključivo on line i u eurima ako je kartica na tuđe ime , a na pasos se ceka do iduce godineeee.  Srecna Nova Godina I Vama I Nama! Zelim svima multi-strpljenje, i da vam se ispune sve aplikacije. Ziveli !
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #823 on: 31-12-2011, 01:55:21 »

@kratko: hajde ti to malo razlozi, ja nista ne razumem sta pise...

hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #824 on: 31-12-2011, 07:46:32 »

ni ja nista ne razumem, lici mi kao da je neko preovodio sa "google prevodilac". Izvinjavam se ako gresim
Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 75 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube